Ahojte, o 14dni oslávi moja dcéra 10r a včera dostala menzes. Už sme to riešili aj s Dr., ze je to v poriadku, keďže je na svoj vek postavovo dosť vyspelá. Len neviem aké vložky jej kupovať a chcela by som kúpiť neaky obal do školy na vložky len kde?
Aj ja som dostaa ako 10 ročná. Je to ok. V Lidli siempre tenké modré sú super. Tenké, zvlášť zabalené , dobre voňajú..aj cenovo super
Síce sa na to nepytaš, ale menštruačné nohavičky peties (myslím že sú slovenské) sú absolútne super. Pokiaľ mladá slečna nebude mávať príliš silné, tak tie tenunke modely Mona a Alia sú pohodlnejšie než všetky moje normálne nohavičky 😃 Ani nebude vedieť že nieco má a možno ani nebude musieť riešiť výmenu vložky. Ale samozrejme ako komu vyhovuje...
@alenka24482 tampóny sú oveľa lepšie než vložky. Len neviem, či sú vhodné pre deti.
@alenka24482 hlavne jej nekupuj tie nohavicky.Ved to je hnus.Keby boli jednorazové,tak ok.Ale ja si neviem predstaviť,ako sa tie nohavičky peru.Rukami?Alebo sa hodia do prania medzi ostatné oblečenie?Poznám rodinu,kde sú 3 dcéry a matka a peru to v práčke s oblečením.No hnus.Aj keby išlo o jeden kus.Na začiatku bude len spinit, kúp jej tie,ktoré už sú zabalené,vyberie a použije obal do ktorej to zabali.Hlavne jej vysvetli vsetko
Aj moja dcera dostala menzes ako 10 a pol rocna, orva menstruacia slabsia, dalsia v podstate normalna, mala tri zatial, teraz jej to vynechalo, Dr vravela, ze moze mat aj 3 mesiace bez, kym sa to ustali, tak to moze hociako vynechavat.. kupujem jej Always ultra velkost 1, su tenucke, kazda zvlast zabalena, a kupila som jej tiez take puzdierko do skoly, ma tam 2 vlozky a nahradne nohavicky, keby potrebovala vymenit, doma na spanie mava vlozku a pre istotu menstruacne nohavicky, ak by jej pretiekla, lebo sa kruti na vsetky strany pri spani.
@alenka24482 pouzivam iba always, podľa mňa bude na začiatku najlepsie, keď vyskúša rôzne značky a sama si povie, ktoré jej vyhovujú najviac. Ja mám tiež v kabelke tu tasticku z temu, ktoré je postnuta vyššie. Mám tam vložky rôznej veľkosti, tampóny a lieky v malom puzdierku napr na bolesť hlavy a aj čisté nohavicky ak by náhodou…
dcera ma obycajnu tasticku na to, neriesi, pootm si sama urobi system aky len chce. Noahvicky menstruacne by som jej do skoly nedavala urcite. To musi byt bohovsky prijemne cely den v tom sediet tam.
A vlozky podla jej vzrastu, hocijake tenke s kridelkami, moja mala rada naturelu, teraz prekvapivo sa jej viac pacia hrube a mini tampony,a le teda uz ma pomaly 14. Ale aj to je jej fuk, co mame v kupelni to vezme..
@saxana000 len to by museli mat vsetky naraz... :D
@alenka24482 za mna jej daj menštruačné nohavičky. Už roky iné nepoužívam a je to úplne iné ako vložky. Doma držím iba tie slim vložky, keď uz som úplne úplne na konci, že pre istotu si dám.
@dariaaa evidentne ste to nikdy nepoužili, nevyskúšali a nič o tom neviete. Krv z menštruácie je úplne normálna krv, ktorá vám vytečie aj keď si porežete prst. Ak ju dáte na tampón/vložku tak to do tých 3-4 h začne naozaj zapáchať. Je to biologický materiál, ktory sa začne na vzduchu rýchlo rozkladať. Viem, používala som a stále sem-tam v prípade potreby použijem, nič proti tomu nemám.
Ale naozaj je to o pohodlí. Mladej babe, ktorá nemá prisilny menzes tie nohavičky kľudne 5-7hodin v škole vydržia a nemusí ani vedieť že nejaký menzes má a riešiť výmenu na školských wc (pamätám si aký stres z toho mala spolužiačka, ktorá mala oveľa skôr ako ostatné baby) , vôbec nemusí riešiť vlhkosť a zápach (toto naozaj prichádza pri nohavičkách neskôr, netvrdím že vôbec, ale naozaj o dosť neskôr). Autorka nech si spraví podľa svojho ...
Každopádne ja nohavičky normálne preplacham v studenej vode v rukách kým nejde čistá voda a potom šupnem k ostatnemu prádlu. Keďže som doma zatiaľ sama čo ich používam, nechám si také intenzívnejší pranie prave na toto obdobie, skrátka aby tie tri dni každý deň práčka aspoň raz šla 😃 lebo len prepláchane si na seba nedám 🤷♀️. Dovolím si tvrdiť že tie nohavičky sú v tej várke možno aj tak najčistejšie, keďže iné veci predpierat nezvyknem 🙂
Ja tak moc ľutujem napríklad moju mamu, že túto možnosť pri jej dňoch nemala, lebo by jej tak moc pomohla, že naozaj radím aspoň to skúsiť, to je celé.
Držím palce nech si nájdete ten najlepší spôsob 🙂
@simca06022011 je úplne bežné, že ženám žijúcim v spoločnej domácnosti sa menzes zosynchronizuje a majú ho v rovnakom čase 🙂 Úplná normálka ak napríklad študentka príde na intrak a menzes sa všetkým spolubývajúcim poposuva podľa toho, ako spolu sú v izbe. Nič extra, žiadna "náhoda" proste hormóny, ktoré fungujú aj na úplne inej úrovni než len u individuálneho jednotlivca. Pokojne na to stačí 1-2-3 cykly a už idú naraz 🙂
@ivanavin no samozrejme, presne túto teóriu som tu čakala 😂
@simca06022011 nuž... Dosť dlho som zišla so sestrou a mamou a chvíľku na to aj na intraku s dvoma spolubývajúcimi (ženami) tak celkom viem aj z praxe 😃. Okrem toho som chodila na biologické a chemické prednášky, keďže presne to je môj odbor... Ale tak asi máte viac než túto "teóriu", tak ju kľudne vyvráďte svojim výskumom 🙂
Ja som to vyriešila u svojej dcéry s nohavičkami má ich 5 ks . Ráno si dá a má o starosť menej . Je s nimi spokojná nepreteču a nemusí chodiť s vložku . Myslím že každá vieme aké to je teda pohodlné 🙈🙈A čo sa týka vložky no to musíte odskúšať spoločne ktoré jej budú dobre treba kúpiť také čo je menej ks a nech si dcéra rozhodne ktoré sú pre ňu tie naj . Obal už jedine objednať zo sheinu napr . Tiež dcéra má a má tam pre istotu keby sa juj spustila ms v škole .
@ivanavin presne ako píšeš . Žiadny zápach není . Dokonca ja nemám extra silnú ms ale tak akurát a v pohode tých 7/8 ich mám a nič nesmrdi ako keď sú normal vložky
@mariska1989 jasné, ja keď mám ten úplne najsilnejší deň tak vymieňam po 5-6h kvôli pohodliu, ale to som po 2 deťoch... Práve keď si spomeniem na mnohé situácie z puberty a o čo lepšie by boli teraz, tak sa aj teším ako mojím babám ukážem, aké to vie byť fajn 🙂. Jasné že sú situácie keď sa viac hodí jednorazová pomôcka, alebo kombinácia s nohavičkami ale aj tak... Je to super mať viac možností.
@mariska1989 mna by zaujimala velkost.ja teda nogavicky nepouzivam ale dcerka ma 8 rokov a cochvila to budeme riesit.su zvlast velkosti pre mlade dievcata alebo napriklad ak mi dieta nosi 146ku velkost zoberem jej damske xs?
obal asi nie.. ale dobre su priamo DM-kovske, tie, ktore su balene po jednom kuse. vtedy moze na wecku v skole dat pouzitu do toho obalu od tej cistej. kedze na dievcenskych weckach obvykle nie je smetny kos v kazdej kabinke, ale iba jeden obvykle pri umyvadlach. a jednu kludne da do vacku ked ide na wc a neputa pozornost.