Dobrý večer. Rada by som sa opýtala aký máte názor na používanie menštruačného kališka, či si myslíte že by to bolo pre mňa vhodné. Mňa sa to už mamina opýtala keď som dostala svoju 1. menštruáciu, ale vtedy som na niečo také nechcela ani pomyslieť. Teraz som o tom rozmýšľala a viac sa mi tá možnosť pozdáva, príde mi to čistejšie a vytvára to menej odpadu čo je super. Myslíte si že je to pre mňa vhodné?
Ano, su vhodne.
je to vhodne, cize by som dovolila.. nevidim na tom nic zle
Ďakujem veľmi pekne za odpovede
Určite lepšie než vyprodukovať tolko vlozkoveho odpadu za celý život. Ľutujem, že som s tým nezačala skôr. Okrem toho, že je to omnoho príjemnejšie
ste normalne 🙈 pre pannu kalisok? ved jej to poskodi blanu
@luckalukas_1 to nie je pravda.. ale tvoj nazor
@luckalukas_1 ty si vobec skoncila zakladku ked dokazes povedat taku blbost???
@luckalukas_1 a keby aj? Preco by to mal byt problem?
@somkarin moja starsia pouziva asi od 17 rokov. Mladsia -15r - zatial nechce, ani tampony. Pouzitie kaliska je narocnejsie na cvik, ale ked sa to naucis, je to 👍 Len neviem, ci to v tvojom veku uz zvladnes.
@sweet20 ano je to pravda 🤦 precitaj si odporucania ..ved to nieje tampon, kalisok ma priemer mozno ako penis jasne ze to porusi blanu ved sa dava do posvy az na krcok preboha
@syslik81 teda.. toto je sila.. nastuduj si to a precitaj odporucania 🤦 kalisok je vhodny pre vsetky zeny ktore uz mali pohlavny styk.. jasne ze porusi blanu, ved to nieje tamponik 🙈
@luckalukas_1 😂😂😂 nechcem sa hadat ale mi je smiesno
citujem z odbornych clankov a diskusii: Pokiaľ ste teda panna a používate tampóny, budete pravdepodobne bez problémov používať i kalíšok. S ohľadom k veľkosti pošvy je ale samozrejme nutné, vybrať si správnu veľkosť. Pokiaľ nemáte s tampónmi skúsenosť, a vlastne v každom prípade, radíme – pozrite sa pomocou zrkadielka sama na seba a prstami vyskúšajte aké to tam máte!
@luckalukas_1 a sme niekde v 17.storoci kedy sa robila kontrola ci je panna? Keby jej aj porusilo, tak akoze co sa stane? To ako niekto mi raz tresol, ze blanu poskodi jazdenie v sedle... Uz vtedy som na neho kukala, ze ci mu drbe a to som mala max 13 14 rokov...
@luckalukas_1 ok zrejme tebe pisany clanok nic nevravi -tak si pozri obrazky zenskeho vnutra-kde je blana a kde sa zavadza kalisok, tampon a podobne .. a potom sa sama seba spytaj akoby bolo omg mozne si kaliskom poskodit blanu ... ak ani vdaka obrazkom na to neprides-nema zmysel s tebou diskutovat -nie na urovni na aku som ja zvyknuta ... ale tym ta nechcem urazit j mozne ze este dospejes
Can virgins use menstrual cups? Yes, if you are a virgin, you can use a menstrual cup. In fact, you can start using a menstrual cup as soon as you get your period. Although there is no age limit; it does however require that you are comfortable with your body and period.
@syslik81 robis zo seba mudru a si hlupa 👍 kalisok aj tampon sa zavadza presne tam kde sa nachadza blana ..uz nebudem reagovat na tvoje blbosti, ja len aby si bola v obraze ze sa to zavadza presne cez blanu
@guiseppinka tak niekomu zalezi na panenstve, pre mna to bola taka vec o ktoru som chcela prist s niekym koho milujem.. a nie s kaliskom 🤷 no ale tak kazdy je iny ..niekomu je to jedno, niekomu nie
@syslik81 trosku nerozumiem, blana nie je nahlave, je v posvovom vchode, cez nu sa musi zaviest kalisok.
samozrejme netvrdim ze sa to neda, ale zas jednoznacne tvrdit, ze to panna moze pouzivat je dost odvazne. nie kazda totiz moze, cize take jednoznacne to urcite nie je. https://www.maluna.sk/menstruacia/panna-a-menst...
@luckalukas_1 hneď prvá stránka, na ktorú som natrafila...
@luckalukas_1 prosím ťa netrep hlúposti. Keď si taká múdra tak by si mala vedieť že taký kalíšok sa nezavádza tak hlboko ako tampón. Zavádza sa na začiatku a tampón sa strká hlbšie. Pokiaľ panna používala doteraz tampón a je s tým v pohode nie je žiadny dôvod aby nepoužívala kalíšok. A to akože keby jej to aj pretrhne blanu a niekto sa jej spýta v 30 že s kým mala prvý sex tak povie že s kalíškom? 😄 To či si panna alebo nie v sexuálnom ponímaní blana, či uz pretrhnutá alebo nepretrhnutá, nemení.
@somkarin je super že ti to ponúkla rovno tvoja mama 🙂 určite za vyskúšanie nič nedáš. Mama kalíšok asi používa tak ti môže aspoň fajn poradiť hlavne s výberom veľkosti atď. Je to 100x pohodlnejšie ako vložky alebo tampóny pokiaľ sa to naučíš zavádzať a bude ti to príjemné 😉 Niektoré "múdre" rady tu nepočúvaj a urob podľa seba
@kkovacovak kalisok sa zasuva praveze este hlbsie nez tampon.. kalisok sa ma ,,pricucnut,, na krcok maternice 😃
@guiseppinka lepsie by som to nepovedala! Raz ked som mala tak 13-14 rokov Boli sme na chate s maminou kamoskou a jej dcerou v rovnakom veku Ako ja. Ta dostala menzes a ja som jej ponukla z mojich tamponov, co spustilo u oboch reakciu Ako keby sa Sam antikrist zjavil. cele zhrozenie Este zaklincovali ked mojej mame vykricali, ze Ako to mohla dovolit, ze Jej dcera Uz nie je Panna 😂 som sa dozvedela, ze Teda som stratila panenstvo s tamponom 😂 lebo panenska blana je hermeticky uzavreta a menstruacna krv sa von asi teleportuje
ach jaj, zeny 😃 je to kazdeho sukromna vec, je to na kazdeho vlastnom uvazeni ..ja osobne by som do prveho styku kalisok nechcela pre seba ani pre svoju dceru, kvoli panenskej blane.. je to moj nazor, opodstatneny a podlozeny, ze moze porusit blanu.. ked na tom niekomu nezalezi, je to len a len jeho vec, kazdy si moze robit po svojom ako to citi.. ja som napisala len svoj nazor, ze za mna urcite nie, ked to autorke navrhla vlastna mama, je to OK a nech sa rozhodne sama 😉
No tampón a kalisok je dosť rozdiel. Pretože cez blanu ho dnu síce poskladaný dostane ale von ho nejako musí vybrať plny a tam už môže byt problém. A všetky mudrlantky. Tie blany nie sú sériová výroba. Môže mat jeden veľký otvor alebo kopec malých. A taktiež sú rôzne hrubé a majú rôznu pružnosť. Niektoré panny si nedokážu ani tampón dat a nie ešte kalisok. Čo sa píše je reklama. Reálne používanie si musí každá vyskusat sama.
Autorka:vyskúšaj a uvidis. Možno ti ani nepojde kalisok vložiť. Uvidis čo to najviac vyhovuje.
No ja neviem... samozrejem ze sa panenska blana kaliskom moze porusit... a teda ja osobne som mala dlho problem ten kalisok vytiahnut von a tom som ho pouzivala uz po porode. Panenska blana je v puberte pruzna, ona nejaky ten tamponik zvladne, ale o kalisku pochybujem. Ale samozrejme, ak to chce slecna pouzivat moze.. nie sme v stredoveku.A vlasnte na to sa ani autorka nepytala...
ja by som to dcere nedovolila