Ahojte ja by som sa chcela opýtať.... mam 14 rokov za 2 mesiace 15 ... prvý menzes som mala 13 rocna .... chodí mi kadiako raz na začiatku mesiaca potom na konci mesiaca....a keď už dostanem tak 1,2,3 deň mávam najsilnejšie...ja sa bojím vyliest aj s posteli ..a krvácanie je tiež celkom silné...čítala som ze v takomto veku je to normálne kým sa cyklus upraví ale chcela by som vedieť vaše názory a skusenosti. Ďakujem
@leuaa14 áno, môže to byť normálny vývoj cyklu. Časom by sa to malo zlepšiť, unormálniť, tak aby si ako tak vedela fungovať v prvé dni. Držím palce, ja na svoje prvé menzesy spomínam veľmi nerada, zdali sa mi veľmi bolestivé a s veľakrát pridruženou (vtedy ešte neliečenou) migrénou. Mama do mňa nechcela pchať "chémiu", takže som to prežila nejak na alternatívne typu majoránkový čaj a teplá fľaša na brucho, no, pamätám si, že to bolo dosť hrozné. Hlavne keď som sa ráno normálne vybrala do školy a potom o jedenástej som sa nejako doplazila domov v jednom veľkom kŕči.
Áno je to normálne aj keď otravné. Jedna rada: cyklus sa neráta na kalendárne mesiace "chodí mi kadiako raz na začiatku mesiaca potom na konci mesiaca" ale na dni od prvého dňa krvácania. Začneš, to je prvý deň, začneš znova to je prvý deň ďalšieho.
Kúp si always čierny obal číslo 5 a ako poistka do školy menštruačne nohavičky (my sme kúpili v DM a sú dobré), na bolesti Paralen femina, nie je tak ťažký na žalúdok ako ibuprofén
Ďakujem všetkým za odpoveď
Ano je to normalne. Treba na noc menstruacne nohavicky, aj na telesnu, je to fakt pomoc tie prve dni. Plus lieky proti hnacke paradoxne pomahaju uvolnit tie krce menstruacne, dcere pomaha velmi Buscopan v kombinacii s ibuprofenom proti bolestiam...