Menšia hlavička ako ostatné časti. Je to až také zlé?

anavi2307
22. jún 2010

Ahojte, bola som včera na 2. sone a prišla som z neho domov riadne vyplašená, budem prvorodička takže nemám žiadne skúsenosti. Pri včerajšej kontrole mi povedal doktor, že mám zle otočené dieťa, v stredu budem v 30 tt a tiež mi vravel, že dieťa mam malú hlavu a keď som sa ho pýtala na podrobnosti čo to znamená tak mi povedal, že nevie či je to vrodené alebo nejaká vada alebo čo, ťahala som z neho všetky informácie ako z chlpatej deky a aj tak nič nevedel bola som z toho riadne vystresovaná a ked som si vyhľadala na nete čo to môže byť tak vôbec som nemohla prestať myslieť na niečo iné. Mám sa ukázať o 2 týždne. Ak ste mali niečo podobné prosím napíšte.

pepppe
22. jún 2010

@anavi2307 mozes byt len v mensom tt ako si....nemusi to byt nic zle,,,drzim palce

anavi2307
autor
22. jún 2010

možné to je ibaže ostatné časti sú totožné s týždňom v ktorom teda 29tt -30tt iba ta hlavička je menšia a zodpovedá 27tt tak neviem

murinka
22. jún 2010

sice som sa s tym nestretla este ale na najblizsej poradni sa to upresni no nemusi ist o nic vazne,neboj sa 😉 drzim palce 🙂

deniskateniska
22. jún 2010

@anavi2307 nerob si nic z toho co ti lekar povie, co si piseme tak jednej kocke strasili ju ze drobcek je pozadu vo vyvoji, ze ma malu hlavinku a tak.. a narodilo sa nadherne normalne babo.. proste doktor o stotinu milimetra postunie inak ciarku a vsetko na utz je na prd.. neboj secko bude ok.. 😉

mam4
22. jún 2010

to iste vraveli aj mojej svokre o mojom manzelovi a nakoniec mal hlavu normalnu 🙂 len uzku, pretoze taku ju proste maju v rodine 🙂 skus si aj ty prezriet "lebky" v tvojej a manzelovej rodine 😉

zuziiiicek17
22. jún 2010

@anavi2307 nemusi to znamenat vobec nic .Napriklad mne povedali ,ze moj Misko ma vacsiu hlavicku v pomere k telu... .vela som sa kvoli tomu naplakala ,ale nakoniec je uuuplne zdravy chlapcek .Mozno nabuduce ti povedia ze je to uz ok ,pretoze hlavicka moze zase dorast v pomere k telu .Drzim prsty

veronka
22. jún 2010

u nás to bolo to isté, zo začiatku bol maličký stále veľký a potom zrazu, že hlavička je menšia ako ostatné časti, tuším že o 2 tt, tak sme behali po vyšetreniach po Bratislave a nakoniec nám povedal, že to záleží od toho ako je bábo otočené, lebo zakaždým keď sa ide na sono, tak je nejako stočené a môže to skresľovať tá poloha plodu. a ešte, netreba veriť každému sonu, lebo každý doktor meria inak. nikdy sa im to nepodarí rovnako. tak sa nestresuj, bude to všetko v poriadku 🙂

nivejka
22. jún 2010

@anavi2307 ....neboj sa..tvoj doktor je iba slepý!!!! a všetko bude tak,ako má byť v najlepšom poriadku...vieš koľko toho narozprávajú?---a len zbytočne strašia mamičky.........

mircalla
22. jún 2010

mne moj doky hovori, ze plus minus dva tyzdne je ok
a okrem toho su aj rozne odchylky merania, neboj. moze sa to dorovnat.

mojej znamej jeden gyndos povedal ze mala ma ani nie 3 kg a dalsi o tyzden neskor, ze ma cez 4 kila...to asi kilo za tyzden nenarastla

ak chces byt kludna, skus ist inemu gyndosovi, aj kvalita pristroja dost rozhoduje

denisocka
22. jún 2010

ivana, a nejake miery - velkosti z usg nemáš ?

tinkapp
23. jún 2010

moja nic si z toho nerob, ze ti doktor povedal ze babo ma malu hlavicku oproti telu...sesternica nedavno porodila a cele tehotenstvo ju doktor plasil (raz bolo male babo, o 2 tyzdne bolo velke, potom pri dalsej kontrole male velku hlavicku oproti telu a takto stale dookola ju plasil) nikdy to nebolo dobre podla jeho tabuliek....neviem na zaklade coho tie tabulky tvorili, ale povedzme si to na rovinu, kazde babo je ine, kazde babo sa narodi inak velke, ma inu porodnu hmotnost a dalsia vec nemusis byt presne v tom tt. ktory ti doktor urcil...predsa len sa to pocita podla menstruacie a to je plus minus 2 tyzdne...na tvojom mieste by som sa nestrachovala a pockala az do porodu..myslim ze ak by to bolo naozaj velmi zle (nejaky prilis velky rozdiel oproti tym "suprovym tabulkam" tak by to nejako riesil, poslal by ta na nejake dalsie vysetrenia).....naozaj sa nemas preco plasit urcite to nie je take vazne.....a este k tej mojej sesternici, chlapcek sa jej narodil krasny a zdravucky, miery mal idealne 3300 g a 51 cm 🙂 cize 9 mesacne plasenie doktora bolo zbytocne.....ja sice este babo nemam ale uz teraz viem ze nebudem verit vsetkemu co mi moj doktor povie, lebo je to akurat tak dobre na slucku a trapenie sa v tehotenstve co urcite moc neprospieva babatku...takze hlavne zachovaj pokoj a rozvahu a uzivaj si tehotenstvo s radostou ... prajem vela stastia.... 🙂

myzma
23. jún 2010

Ahoj, Anavi,

v mojej tehotenskej knizke boli miery maleho velmi nerovnomerne, lietali sme v tych tyzdnoch hore-dole. Pokial si spravne pamätam, hlavku sme zase mali vacsiu v porovnani s inymi castami tela o 4 tt, co je pomerne dost... Nastudovala som si rozne stranky, strachovala sa, porovnavala s inymi detmi... a mame krasne zdraveho chlapca s dokonalymi proporciami... 😀

jednotlive casti telicka sa vyvijaju rozne...

Mrzi ma pristup toho lekara, ktory na jednej strane nieco povie a potom nedopovie a riadne vystrasi... to sa stalo mnohym zienkam, vid vyssie... vlastne i mne samotnej... rozhodla som sa pre zmenu lekara, to bolo asi vtedy v 8. tt a nelutujem... je to skvely odbornik, porozoprava, upokoji, vysvetli...

ked porovnam tie miery, co pises:

29tt -30tt iba ta hlavička je menšia a zodpovedá 27tt ten rozdiel nie je az taky hrozny, ako som pisala, my sme mali rozdiel viac ... az 4tt

Drzim palce

tatiana1234
23. aug 2010

dnes som bola na prvej kontrole v nemocnici a tiez mi bolo povedane ze moje dietatko ma malu hlavicku. dost som s toho vyplasena.

daniku
24. aug 2010

tatiana1234- neboj, asi je to beznejsie ako som si myslela, aj mne hovorili ze mala ma mensiu hlavicku a celkovo bola drobna, ze to vyzeralo ze nebude mat ani 2,5kg....na pocudovanie mna, aj mojho porodnika, mala 2,75kg a hlavicku ako ma byt, pri merani ide o zachytenie ozaj nejakych milimetrov a staci ze sa babo inak otoci a uz to vyzera na problem....ja som si pri slove hypotrofia a retardacia plodu poplakala hodiny a malinka je nakoniec uuuuplne zdrave krasne babatko, bez jedinej chybicky 🙂

kingstonka
24. aug 2010

tatiana1234- mne v prvom tehotenstve od 31 tyzdna trdili, ze mala ma hlavicku az o 4 tyzdne mensiu! riadny sok- aj som niekolko dni bola hospitalizovana- robili mi este dost vela ultrazvukov- rozny lekari a stale, ze bude malinka a hlavicka az o 4 tyzdne mensia. A narodila sa s normalnou hlavou a vahou 3,6kg 😉.... ultrazvukom-hlavne vo vysom stadiu je to len odhad a vela zavisi od polohy dietata.... akurat dvaja starsi skusenejsi lekari mi pri palpacnom vysetreni povedali ze to vyzera na vacsie dieta... a mali pravdu