Meningitída

detusiky
24. sep 2016

Maminky, stretli ste sa s vyskytom menintigidy v reale. Pocas hospitalizacie sa vyskytol jeden pripad
Na oddeleni, bola tam trma vrma nikto nam nic nepovedal a z vonku sme sa dozvedeli co sa dialo, Nemali nas preventivne preliecit antibiotikami alebo nieco ved ten bacil tam mohol zostat na chodbe a tak. Ci nie?

zuzana76
24. sep 2016

@detusiky nepanikar, zavisi aj od toho aka meningitida to je, ja som bola priamo hospitalizovana so synom, ktory mal meningitidu a nic som nedostavala, nastastie to bol ten lepsi typ - virusovy, za 10 dni nas prepustili

novell11
24. sep 2016

@detusiky ano dcerka mala meningitidu a nelieci sa antibiotikami. Nemusis sa vobec obavat, nie je to infekcne ochorenie

novell11
24. sep 2016

@detusiky a trmu vrmu mali zrejme z toho dovodu, ze dietatku sa nedalo dychat, toto ochorenie nie je ziadna sranda a da zabrat aj silnym povaham.

sasa1983
24. sep 2016

Meningitida rozhodne je infekcne ochorenie.

tenerifka
24. sep 2016

Bakterialna meningitida sa rozhodne lieci antibiotikami, a to konskymi davkami priamo do zily
Virusova meningitida je lahke ochorenie
Obidve formy su infekcne a pri vyskyte bakterialnej sa davaju rodinnym prislusnikom preventivne atb

ingrid16
24. sep 2016

@novell11 co??? Praveze sa musi liecit antibiotikami.

zuzana76
24. sep 2016

@ingrid16 virusova sa tusim nemusi, moze sa liecit aj antivirotikami, ale nas liecili antibiotikami, lebo este nevedeli o aky typ ide

novell11
24. sep 2016

@tenerifka to je fakt zvlastne, dcerka ju mala uz dva krat a ziadne antibiotika neuzivala a lekarka nas ani neupozornila, ze by sme sa mohli nakazit od nej.Dostala len kalciovy sirup, fenistil kvapky a cipky v pripade, ze by nemohla dychat

zuzana76
24. sep 2016

@novell11 ty si to nemylis s laryngitidou? meningitida, alebo meningoencefalitida je tazky zapal mozgu a mozgových obalov

sasa1983
24. sep 2016

@novell11 laryngitida.

novell11
24. sep 2016

@tenerifka
@sasa1983
@detusiky
@zuzana76
@ingrid16 ospravedlnujem sa, mate samozrejme pravdu, pomylila som si to s laryngitidou.Dnes mi ide karta 😉))prepacte, aspon vidno co sposobuje niekedy deficit spanku

loginexistuje
16. okt 2017

@zuzana76 prosim virs napisat viac k tej virusovej meningitide ako sa prejavila ako vam ju zistili kde ste lezali dakujem

zuzana76
16. okt 2017

@loginexistuje spavost, svetlo plachosť, bolesti hlavy, končatín, o deň neskôr už v nemocnici aj stuhnutie šije, ja som mu to zdiagnodtikovsla sama, hneď mi napadla táto diagnóza, v deň príjmu sa mu nepodarilo vziať vzorku likvoru- lumbalnou punkciou, vzorka bola znečistená krvou, na druhý deň sa podarilo vziať, o hodinu a pol boli výsledky pozitívne, hneď nasadili liečbu, prebiehala v nemocnici, 10 dní a ešte rok sledovaný na infekčnom, následky vďaka Bohu žiadne, ďakujem mu každý jeden deň, že vyviazol z toho, aj keď vírusová meningitída je ľahšia ako bakteriálna, jemu vo vzorke nenašli žiadnu baktériu, takže usúdili že to musel byť vírus, dostával ATB do žili tuším celých 10 dní, aj niečo proti opuchu mozgu, asi kortikoidy, akože liečba určite hnusná, ale pomohla

zuzana76
16. okt 2017

Teplotu mal len 37,4 resp ani nie 38, takže týmto bol nespecificky, nemal vysoké teploty, bol mimoriadne správy, liečili nás v NR