Maminky, stretli ste sa s vyskytom menintigidy v reale. Pocas hospitalizacie sa vyskytol jeden pripad
Na oddeleni, bola tam trma vrma nikto nam nic nepovedal a z vonku sme sa dozvedeli co sa dialo, Nemali nas preventivne preliecit antibiotikami alebo nieco ved ten bacil tam mohol zostat na chodbe a tak. Ci nie?
Meningitida rozhodne je infekcne ochorenie.
Bakterialna meningitida sa rozhodne lieci antibiotikami, a to konskymi davkami priamo do zily
Virusova meningitida je lahke ochorenie
Obidve formy su infekcne a pri vyskyte bakterialnej sa davaju rodinnym prislusnikom preventivne atb
@zuzana76 prosim virs napisat viac k tej virusovej meningitide ako sa prejavila ako vam ju zistili kde ste lezali dakujem
@loginexistuje spavost, svetlo plachosť, bolesti hlavy, končatín, o deň neskôr už v nemocnici aj stuhnutie šije, ja som mu to zdiagnodtikovsla sama, hneď mi napadla táto diagnóza, v deň príjmu sa mu nepodarilo vziať vzorku likvoru- lumbalnou punkciou, vzorka bola znečistená krvou, na druhý deň sa podarilo vziať, o hodinu a pol boli výsledky pozitívne, hneď nasadili liečbu, prebiehala v nemocnici, 10 dní a ešte rok sledovaný na infekčnom, následky vďaka Bohu žiadne, ďakujem mu každý jeden deň, že vyviazol z toho, aj keď vírusová meningitída je ľahšia ako bakteriálna, jemu vo vzorke nenašli žiadnu baktériu, takže usúdili že to musel byť vírus, dostával ATB do žili tuším celých 10 dní, aj niečo proti opuchu mozgu, asi kortikoidy, akože liečba určite hnusná, ale pomohla
Teplotu mal len 37,4 resp ani nie 38, takže týmto bol nespecificky, nemal vysoké teploty, bol mimoriadne správy, liečili nás v NR
@detusiky nepanikar, zavisi aj od toho aka meningitida to je, ja som bola priamo hospitalizovana so synom, ktory mal meningitidu a nic som nedostavala, nastastie to bol ten lepsi typ - virusovy, za 10 dni nas prepustili