Baby poradte mi môžem dať dieťatu melatonín kedže máme problém so zaspávaním? Máte nieaké osobné skúsenosti. Melatonin je v podstate hormón ktorý sa vylučuje v epifýze a produkuje sa hlavne v tme. tak neviem ja som čítala že sa to dáva autistickým detom a samozrejme slepým. Poradte mi či mi potom nebude dlho cez den a v noci spať.
@1ingrida1 pri dieťati si myslím, že je na zváženie, či sa to naozaj nedá aj inak, ako akýmkoľvek umelým preparátom... aj keď telo si prirodzene melatonín tvorí, ale ak to kúpiš v lekárni, už to prirodzené nie je... minimálne by som sa poradila s lekárom, než to šupnem malému dieťaťu a naozaj popracovala na tom, aby som odhalila príčinu, prečo dieťa zle zaspáva a riešila to, ako som písala vyššie... lieky hoc aj "prírodné" by mali byť úplne najposlednejší spôsob...
@sissy27 dobre,sak ale pytala sa na skusenosti s melantoninom, ty ich nemas, tak nechapem co riesis... okrem toho kazda matka najskor rozmysla o pricinach a skusa ine sposoby,samozrejme ze lieky su na poslednom mieste,ale opakujem toto neni liek..je to doplnok. takze asi uz zvazila ine moznosti a teraz by chcela konkretne riesit tuto.nie su zname nijake vedlajsie ucinky, dokonca boli pozorovane skor vyhody, tak si myslim ze to urcite detom neublizuje. to ako fakt pri kazdej otazke takehoto typu sa budu ozyvat len zeny ktore si o tych matkach myslia ze chcu za kazdu cenu do svojich deti pchat lieky??? myslis si ze toto jej pomoze?
@1ingrida1 ty máš čo za problém? aj ja môžem napísať, že to teraz sa budú ozývať len ženy, ktoré bez tabletiek nevedia fungovať? 😝 sme na verejnom diskusnom fóre, tak sa ukľudni, nakoniec môj prvý príspevok nebol adresovaný tebe, takže tiež si ho mohla obísť, nie? zakladateľka nespomínala, že by hľadala nejakú príčinu a iné možnosti, tak ja neviem ako ty, ale ja do nej nevidím, preto som navrhla túto možnosť... a je strašne jednoduché dať "pomôcku" na spanie, potom niečo na trávenie, niečo proti alergii a niečo na to a na tamto, samozrejme všetko prírodné vyrobené v továrni a o pár rokov sa nebudeme stačiť čudovať, že bez pomôcok prirodzené veci ani nejdú...
a ešte niečo, reč je o melatoníne, nie melaNtoníne, venuj takým detailom trošku pozornosti, nech nevyzeráš ty, že nevieš o čo ide 😀
@sissy27 dakujem za gramaticke okienko... to strasne meni situaciu... napisala som ti pretoze si pisala citujem: "ja osobne by som nedávala lieky na spanie len tak z vlastného rozhodnutia" a toto nie je liek na spanie. odpovedala som pretoze s tym MAM SKUSENOSTI. toto vse. prajem pekny den 🙂
@1ingrida1 ďakujem za inf. 😉 Syn má problém zaspať už cca 1,5 roka..býva unavený, bez nálady...narazila som na tento hormón len teraz v lekárni, druhá noc a zaspal veľmi rýchlo, (jeho zaspávanie bolo 3,5-4 hodiny...niekedy až po polnoci- nemal k dispozícii TV ani telefón ani nič podobné) ráno sa konečne zobudil bez väčších problémov, verím, že aj v škole bude teda viac sústredený a nebude sa báť ani písomiek, keďže keď bol unavený, mu to "nemyslelo"
Lieky som mu dávať nechcela 😉
@1ingrida1 ahoj narazila som na tuto diskusiu...znama mi odporucila pre syna malatonin ale ani nie ze na spanie ale skor na lepsie sustredenie pozornost a ukludnenie kedze syn je dost zive dieta a teraz nastupil do skolky a su nanho staznosti...sirup sedalia homeopaticky urceny pre deti nezabral....ani magnezko a becko nejak nezabera ....co myslis mozem mu to davat kupila som kde je 5mg a neviem ci polku ci celu tabletku....
@kate1616 nepíšeš, koľko rokov má dieťa, ale ja osobne by som nedávala lieky na spanie len tak z vlastného rozhodnutia a ak by ich naordinoval lekár, tiež by som silno zvažovala... sama píšeš, že máš info, že sa podáva autistom a nevidiacim - patrí do tejto kategórie tvoje dieťa?
skús popracovať na dennom režime, asi sa potrebuje viac unaviť, alebo možno naopak je až tak unavený, že sa nedokáže ukľudniť a zaspať, nie hneď tabletky...