Medovicový med deťom

2. apr 2023

Maminky, prosím Vás od koľkých rokov môže dieťa medovicový med? Dočítala som sa len, že nie je vhodný pre malé deti. Ale neviem či už od 3 rokov môžem synovi dávať pol lyžičky aspoň raz týždenne. Aký med dávate Vy deťom a ako často? My máme zrovna medovicový doma v zásobe 🙂

duunlo
2. apr 2023

Med môžu začať deti konzumovať od 6 mesiacov, vzhľadom na možné riziko baktérie Botulinum je oficiálne odporúčanie od 1 roku, informujte sa ale u svojho pediatra.

Len si si ista, ze mas doma medovicovy med?
Odporucam tento clanok:
http://www.vceliaalchymia.sk/myty-a-fakty-o-med...

lb1984
2. apr 2023

My mame doma ale jem ho len ja. Ze je ťažšie stravitelny pre detičky. Tak malej dávam len lesny

deny81
2. apr 2023

Medovicovy je super, len ano, je tazsi, takze asi kvoli tomu si to niekde pocula. Rozdiel voci ostatnym je tusim ten ze ho mozu aj alergici, lebo tento neobsahuje pele rastlin.

monika4487
2. apr 2023

To sme riesili tiez kedze mame od dedka len medovicovy med. Nakoniec sme davali detom od 2 rokov. Najprv sem tam. A teraz ked maju 3 tak davame v case chripok po malej lyzicke kazde 2-3 dni. A ked maju chut na nieco sladke tak zamiesame malu lyzicku do mlieka. Pozor kedze je to medovicovy nie je vhodny ho jest ako kvetovy. Cize pre dospeleho sa pise, se lyzicka denne.

maminkadeticiek
2. apr 2023

Ale samozrejme!Bezne som davala.Keby rocne a dumas,nepoviem,ale 3 rocne dieta je uz dost velke.