meckelov divertikul - má niekto prosím skúsenosti? Prosím o akékoľvek rady, odporúčania... čokoľvek čo pomôže.
osobne nemám,ale ak si prečítaš niečo o tom a zistíš ,že to tak je ...neviem čo u teba predchádzalo,aké si mala problémy a aké ti robili vyšetrenia ,ak je tam podozrenie určite si bola poučená aká komplikácia sa môže vyskytnúť,tj.sprievodné znaky,pri náhlej brušnej príhode,pozor nato keby niečo hneď k do nemocky je to život ohrozujúci stav....,ale dúfam ,že nič také nemáš a ak ano nech je to bez problémov...
@firsthope u mna mali kedysi podozrenie po troch kolapsoch a krvacani, robili mi laparoskopiu a pri tej nic nenasli, odvtedy tuk-tuk, mam pokoj....vraj to bol nakoniec pravdepodobne klasicky vred, ktory praskol, oni sami nevedeli...asi tak
@alienka823 vredy vylúčili. akúkoľvek cystu, vred alebo prasknutú cievku z ktorej by mohol krvácať. v anestézii bola do žalúdka zavedená sonda a nenašli žiaden zdroj krvácania. Syn zvracal päť krát cca pol litra krvy, preto bolo krvácanie z cievky vylúčene. mal robené CT brucha, nenašli nič ale vyšetrené bolo len po oblasť čriev...čiže divertikul nie je potvrdený ale zatiaľ sa traja lekári na diagnóze zhodli.
@aristka ide o syna. problém je v tom že nepoučili. poslali domov z detského s radou že ak sa to zopakuje máme sa hlásiť na oddelení.. nič viac. tiež viem len to čo som si prečítala na nete a preto hľadám niečo viac... rady lekára alebo niekoho kto sa s touto chorobou už stretol.
@firsthope moc sa toho nedá ani v praxi nájsť lebo to nie až tak časté a presne ako píšu nájde sa to väčšinou až pri nejakej operácii vnútrobrušnej....tam ani nemáš moc čo riešiť pokiaľ nie sú nejaké problémy,,,nesmpravíš to ani s diétov,ani homeopatikami...je to jednoducho defekt,ktorý sa dá riešiť chirurgicky,ak by si chcela viac info..skôr sa obráť na nejakého chirurga,tam dostaneš informácie z prvej ruky a môžeš sa pýtať na všetko..toto by som z deckármi neriešila...a prečo mu urobili len po črevá CT to nechápems kontrastnou látkou by to pekne uvideli....no ak by sa to opakovalo v momente hneď na chirurgiu ,nie na decké....
@aristka CT mu robili so zameraním len na žalúdok, keďže zvracal čistú krv, predpokladali že ide o nejaké poranenie, cievku alebo niečo zo žalúdka.. keďže nič nenašli zhodli sa na divertikule.. tiež som si prečítala že sa to prejavuje krvácaním z konečníka, keďže by to malo byť na črevách, tiež mi je záhadou že to spolu spojili. CT čriev mu už údajne nemôžu robiť, išlo by o veľkú dávku žiarenia. Malý mal ešte mierne zväčšenú pečeň..
ďakujem za rady, tiež by som chcela aby to bolo len bububu a viac to nezažiť... ale tiež by som mala rada jasnú diagnózu nech viem na čom sme lebo takto žiť stále v strehu... či stihneme do nemocnice a báť sa pri každom zvracaní či to opäť nebude krv.. ☹
Dobry vecer,
Meckelov divertikul mal moj syn. Je to vrodene vyvojova vada ale my sme mali krv v stolic(tzv melena)i,ktora velmi zapachala. Riesilo sa to chirurgicky. Maly bol na vysetreni, kde mu zaviedli kontrastnu latku a potvrdilo sa. Ako teda lekari prisli k zaveru, ked spravili ct po creva.....cudujem sa. Drzte sa.
@firsthope tam ti pomôže pri problémoch len chirurg...