Meckelov divertikul

firsthope
14. jún 2013

meckelov divertikul - má niekto prosím skúsenosti? Prosím o akékoľvek rady, odporúčania... čokoľvek čo pomôže.

aristka
14. jún 2013

@firsthope tam ti pomôže pri problémoch len chirurg...

firsthope
autor
14. jún 2013

@aristka máš s touto chorobou nejaké skúsenosti? Nemáme ju potvrdenú, prepustili nás z nemocnice s podozrením na divertikul. Nenašli nam žiaden zdroj krvácania a údajne je to jediný možný zdroj...

aristka
14. jún 2013

osobne nemám,ale ak si prečítaš niečo o tom a zistíš ,že to tak je ...neviem čo u teba predchádzalo,aké si mala problémy a aké ti robili vyšetrenia ,ak je tam podozrenie určite si bola poučená aká komplikácia sa môže vyskytnúť,tj.sprievodné znaky,pri náhlej brušnej príhode,pozor nato keby niečo hneď k do nemocky je to život ohrozujúci stav....,ale dúfam ,že nič také nemáš a ak ano nech je to bez problémov...

alienka823
14. jún 2013

@firsthope u mna mali kedysi podozrenie po troch kolapsoch a krvacani, robili mi laparoskopiu a pri tej nic nenasli, odvtedy tuk-tuk, mam pokoj....vraj to bol nakoniec pravdepodobne klasicky vred, ktory praskol, oni sami nevedeli...asi tak

firsthope
autor
14. jún 2013

@alienka823 vredy vylúčili. akúkoľvek cystu, vred alebo prasknutú cievku z ktorej by mohol krvácať. v anestézii bola do žalúdka zavedená sonda a nenašli žiaden zdroj krvácania. Syn zvracal päť krát cca pol litra krvy, preto bolo krvácanie z cievky vylúčene. mal robené CT brucha, nenašli nič ale vyšetrené bolo len po oblasť čriev...čiže divertikul nie je potvrdený ale zatiaľ sa traja lekári na diagnóze zhodli.

firsthope
autor
14. jún 2013

@aristka ide o syna. problém je v tom že nepoučili. poslali domov z detského s radou že ak sa to zopakuje máme sa hlásiť na oddelení.. nič viac. tiež viem len to čo som si prečítala na nete a preto hľadám niečo viac... rady lekára alebo niekoho kto sa s touto chorobou už stretol.

aristka
15. jún 2013

@firsthope moc sa toho nedá ani v praxi nájsť lebo to nie až tak časté a presne ako píšu nájde sa to väčšinou až pri nejakej operácii vnútrobrušnej....tam ani nemáš moc čo riešiť pokiaľ nie sú nejaké problémy,,,nesmpravíš to ani s diétov,ani homeopatikami...je to jednoducho defekt,ktorý sa dá riešiť chirurgicky,ak by si chcela viac info..skôr sa obráť na nejakého chirurga,tam dostaneš informácie z prvej ruky a môžeš sa pýtať na všetko..toto by som z deckármi neriešila...a prečo mu urobili len po črevá CT to nechápems kontrastnou látkou by to pekne uvideli....no ak by sa to opakovalo v momente hneď na chirurgiu ,nie na decké....

aristka
15. jún 2013

@firsthope inak ako sa prejavuje ileus to ti mohli povedať pre istotu si to naštuduj prejavy ileu,inak aj tak mi je záhada,že malý vracal krv a má to byť divertikul...no držkajte sa a nech sa to už nezopakuje..nazvime to bolo to len také bububu...

firsthope
autor
16. jún 2013

@aristka CT mu robili so zameraním len na žalúdok, keďže zvracal čistú krv, predpokladali že ide o nejaké poranenie, cievku alebo niečo zo žalúdka.. keďže nič nenašli zhodli sa na divertikule.. tiež som si prečítala že sa to prejavuje krvácaním z konečníka, keďže by to malo byť na črevách, tiež mi je záhadou že to spolu spojili. CT čriev mu už údajne nemôžu robiť, išlo by o veľkú dávku žiarenia. Malý mal ešte mierne zväčšenú pečeň..
ďakujem za rady, tiež by som chcela aby to bolo len bububu a viac to nezažiť... ale tiež by som mala rada jasnú diagnózu nech viem na čom sme lebo takto žiť stále v strehu... či stihneme do nemocnice a báť sa pri každom zvracaní či to opäť nebude krv.. ☹

aristka
16. jún 2013

@firsthope no pevne verme ,že sa to nezopakuje a bola to len to len prasknutá cievka a držkajte sa 😉

sofia30
3. aug 2013

Dobry vecer,
Meckelov divertikul mal moj syn. Je to vrodene vyvojova vada ale my sme mali krv v stolic(tzv melena)i,ktora velmi zapachala. Riesilo sa to chirurgicky. Maly bol na vysetreni, kde mu zaviedli kontrastnu latku a potvrdilo sa. Ako teda lekari prisli k zaveru, ked spravili ct po creva.....cudujem sa. Drzte sa.