Ženy, malá dostala kiahne pred 21 dňami. Dvaja mladší súrodenci to ešte nemali, celé dni sú spolu, aj spia spolu v izbe a zatiaľ nič.
Všade čítam, že inkubačná doba kiahní je 14 - 21 dní, čo už u nás prešlo. No môže byť aj viac? ... Neviem či už môžem plánovať výlet na víkend alebo sa ešte môžu vyhádzať....
Moja kolegyna tak bola pri surodencoch co mali kiahne a nenakazila sa, dokonca ani teraz od dcery co mala milion vyrazok.
Ak sa doteraz neprejavili kiahne a dcéra už je fit, tak si výlet naplánuj. Prinajhoršom to zrušíte ak by to do soboty prepuklo 😉
My sme tým teraz prešli ..dcéra kiahne od 10.5 a od piatku až malý.Dcera je už ok
Ja som dostala na 21den
Inkubacna doba sa moze "predlzit", kedze druhe deti sa nemuseli nakazit hned ako zacala byt infekcna dcerka. Otazne je dokedy bola infekcna, teorericky sa mohli nakazit aj posledny den, takze ja by som este s moznostou kiahni ratala.
Priniesla ich najstaršia, prostredný sa vysypal na 26. deň, najmladšia sa vyspala na 28. deň. Proste sa nenakazili hneď. Tiež spolu boli stále.
@elviku11 ja poznám prípad,keď dostalo dieťa kiahne na 21. deň.. a aj prípad,keď kiahne prekonalo bez viditeľného pupaku .