Maximálna inkubačná doba kiahni

elviku11
29. máj 2023

Ženy, malá dostala kiahne pred 21 dňami. Dvaja mladší súrodenci to ešte nemali, celé dni sú spolu, aj spia spolu v izbe a zatiaľ nič.
Všade čítam, že inkubačná doba kiahní je 14 - 21 dní, čo už u nás prešlo. No môže byť aj viac? ... Neviem či už môžem plánovať výlet na víkend alebo sa ešte môžu vyhádzať....

elizita
29. máj 2023

@elviku11 ja poznám prípad,keď dostalo dieťa kiahne na 21. deň.. a aj prípad,keď kiahne prekonalo bez viditeľného pupaku .

elviku11
autor
29. máj 2023

@elizita tak ako vie, ze ich vobec prekonalo, ked nemalo vyrazky?

elizita
29. máj 2023

@elviku11 až testami

sella38
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pininka1
29. máj 2023

Moja kolegyna tak bola pri surodencoch co mali kiahne a nenakazila sa, dokonca ani teraz od dcery co mala milion vyrazok.

pinkgirl
29. máj 2023

Ak sa doteraz neprejavili kiahne a dcéra už je fit, tak si výlet naplánuj. Prinajhoršom to zrušíte ak by to do soboty prepuklo 😉

elviku11
autor
29. máj 2023

@sella38 uff... to je dost dlho. A potom ste mali aky priebeh? Mal by byt lahsi, ked po takom dlhom case, nie?

elviku11
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sella38
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lily14
29. máj 2023

My sme tým teraz prešli ..dcéra kiahne od 10.5 a od piatku až malý.Dcera je už ok

ivik4
29. máj 2023

Ja som dostala na 21den

ja_mama
29. máj 2023

Inkubacna doba sa moze "predlzit", kedze druhe deti sa nemuseli nakazit hned ako zacala byt infekcna dcerka. Otazne je dokedy bola infekcna, teorericky sa mohli nakazit aj posledny den, takze ja by som este s moznostou kiahni ratala.

gabika128
29. máj 2023

@elviku11 ja som rátala, že maximálna doba je tých 21 dní, keď sa dieťa nakazi od súrodenca neskôr. U nás to dcéra nechytila vôbec a to jedli a pili s jedného taniera a pohára.

jankalukasova
29. máj 2023

Priniesla ich najstaršia, prostredný sa vysypal na 26. deň, najmladšia sa vyspala na 28. deň. Proste sa nenakazili hneď. Tiež spolu boli stále.