Mávalo aj vaše 2,5 - 3 ročné dieťa častý zápal uší?

nataliaslivkova
16. mar 2012

ahojte..prosim o radu..som zufala...mala ma uz po druhykrat v priebehu pol roka silny žápal uska..hrozna bolest...:( ANTIBIOTíKá 8 DNI uziva a sice jej to pomoho ,ale opät sa to vratilo a opät antibiotika....nema niekto skusenost ako s tym "zatocit? " mala to ma vlastne zo soplikov, ked ma dlhsie ako 2 týždne sopliky tak sa jej zapali usko ,ale chodim do prace a zial v skoke jej to nebudu kazdych 20 minut nastriekavat a odsavat ..:( aj na imunitu som kadeco skusala chvilu pomohlo ale prisiel silnejsi virus a zas..:(hlavne sa chcem spytat ak mal niekto tiez problem s uskami mala mi ma 2,5 roka v lete bude mat 3 ..je to do nejakej doby?teda veku?a v lete to je ako?mozem sa tesit od jari aspon ,že to nebude hrozit?
dakujem za rady ak sa nietko najde 😉

lu2112
16. mar 2012

ja sice vlastne dieta nemam ale ja ti mozem povedat ze ked som bola mala mala som zapali usi minimalne 6 krat do roka. Potom som stoho vyrastla ale ma stym problemy znova a presne ako hovoris vacinou je to po nadche tie hlieny sa dostanu do zvukovadov a tym ze si este nevie prefukat nostek sa jej to tam zapali.
treba davat pozor aby sa jej voda nedostavala do usi pri kupani a prievan je zabijak.
A lekarka ti nic nedoporucila?? Skus vyskusat aj inu ak mas moznost mne az v dospelosti zystili ze najvaciou pricinou tych zapalov bola ta prepazka co prepusta vzduch aby si si vyrovnala tlak v strednom uchu ja ju mam vypuklu opacne takze to nejde velmi kontrolovat

amikka
16. mar 2012

Ahoj, ja by som ti len poradila dať vyšetriť dieťatko , či nemá zväčšenú nosnú mandľu, vtedy sa zvyknú vyskytovať takéto opakované zápaly ušiek.

katka1981
16. mar 2012

Robili jej vytery? Lebo mozno ATB neboli stanovene presne. Na predidenie zapalu usi, je dobry Trifed, ked ma dieta hlieny.

janinah
16. mar 2012

problém je,že dáš zasoplíkované dieťa do školky 😒 nemusí mať zelené sople,ale tým,že ichvôbec má, vzniká nesprávny tlak v Eustachovej tube a zápal uška je na svete razdva 😒 dieťa treba odsávať/fúkať nos,treba sa tomu venovať a vtedy sa šanca na zápal ušiek znižuje...inak bolesť uška je dôvod na návštevu orl pohotovosti,aj v noci,začať liečbu čím skôr a urobiť aj paracentézu -prepich bubienka ak treba je dôležité,čím menšie dieťa tým viac treba dbať na to odsávanie a kvapkanie nosových kvapiek...bola som sestrou na orl,takže viem o čom píšem

hajanka
16. mar 2012

nie nemavalo, moj syn nastastie nikdy
a na otazku, kedy to skonci, ti nikto nikdy neda adekvatnu odpoved (nezmysel)
daj vysetrit imunitu, podla toho aku castu chorobnost ma, ju ma pravdepodobne dost znizenu

digysa
16. mar 2012

Nie

syslica
16. mar 2012

Nemávali, ani jeden - napriek tomu (soplíky len občas, bolesť ucha nikdy), mladšiemu náhodne zistili, že počuje len asi na 30 %. Riešili sme to odstránením nosnej mandle a obojstrannou paracentézou. Odporúčam návštevu pediatra a následne ORL ambulancie a tympanometriu (čo je úplne neškodné a nebolestivé vyšetrenie sluchu), lebo hrozí nedoslýchavosť až hluchota. A samozrejme adenotómiu, potom by sa problém mal zmierniť. Ak potrebuješ fundovanejšiu radu, obráť sa na doktorku strapco13 v téme Ďakujeme Strapco... 😉 a skoré vyriešenie tohto nepríjemného problému želám!

akika722
16. mar 2012

moj maval ked nastupil do školky..zapal stredneho uška mal 3x po sebe...strašne obdobie...prešlo to,nenechalo nasledky /chvala Bohu/ ...
často bol chory /nastupil ako 2,5ročny,predtym bol chory len raz/ a ako nastupil tak každu chvílku..prešlo to..

lyongirl
16. mar 2012

môj syn mal 2x zápal stredného ucha, tiež zo soplov a bolo treba vybrať nosnú mandlu. Býval aj často chorý. Od výberu nosnej mandle je zdravý ako repa. Na 100% to má súvis s mandľou, nie len z mojej skúsenosti, ale predebatovávala som to s 3 ušnými. A strapco13 tu z MK je tiež ušná, skús napísať jej, vo fotoblogu má aj nejaké články týkajúce sa zápalu uší a o nosnej mandli.

renca3
17. mar 2012

syn maval casto problemy typu soplik - bolest usi v zime. v lete zase z vody, lebo sa casto ponara pod vodu. zacalo to cca od 2 rokov. teraz ma 5. prekonali sme nedavno asi 3 tyzdnove sople a nic. tak verim ,ze sme z toho vonku.
aj posledna dovolenka pri vode bola bez placu z bolesti usi.

olinkabrs
17. mar 2012

Ahoj,aj ja som sa so synom dlhodobo-skoro dva roky- trapila so soplikami,dostaval antibiotiika,mal oslabenu imunitu a bolo to este horsie.Potom som presla na homeopatiu a skusala vsetko,ale uz bol prilis zahlieneny. A ked nastupil do skolky,este sa to rapidne zhorsilo. Nakoniec vymeskal skoro pol roka,takze urcite to nenechavaj len tak, ze z toho vyrastie, treba to riesit.Urcite chod na DOBRE usne. Nas mal zvacsenu mandlu, a postupne coraz horsi stav az dostal sekretny zapal stredneho ucha-teda cez eustachovu trubicu mu stiekli sopliky do usiek a nakoniec isiel na odstranenie nosovej mandle a adetonomiu-takze mu prerezeli usne bubienky a vlozili trubicky,cez ktore hlien vytiekol. Odvtedy mame klud a takmer nie je chory. Dolezite je mat dobreho usneho,da sa to zachytit skor ako u nas.

marta742
17. mar 2012

aj moja dcera mala zapal oboch usi niekolko krat do roka,ked sme zmenili doktorku-poslala ma na orl-zaockovali ju-lebo vraj uz pri castom opakovani mame narok aj na bezplatnu vakcinu-keby mi to povedal lekar skor-tak si to rada aj zaplatim,ale nepovedal!!!!no a ako ju zaockovali,tak mame pokoj,az nato,ze ked ma teplotu,alebo je v clade popripade v lete ked sa pri kupani ponara-povie,ze ju bolia usi,pani doktorka mi kazala kupit olivovy olej v lekarni,zohriat ho a kvapnut par kvapiek do uska-hned ako zacne boliet-pozor nie horuci-len trochu zohriaty...super to zabera... 😉

bianca
17. mar 2012

v prvom rade dieta so soplom nema v skolke co robit.Tak sa nediv ze j to zacarovanu kruh a nielen pre vas ale pre celu skolku.Potom sa nemozes stazovat ze koli zlej hygiene nosa ma zapal uska.Nechaj si ju doma a teba poriadne preliecit.Vziat ster aj z uska a cielene nasadit atb.Potom davat velky pozor na to aby do uska neprenikla vody.Po kupani hned jemne vycistit uscko vatovou tycinkou alebo rohom uteraka.Len osusit a nesparat sa tam.

nelinkag
17. mar 2012

Ahojte 🙂 ani ja nemam vlastne deticky ( zatial sa len snazime), ale aj ja mavam stale zapaly usi... Aj 10x za rok... Ale podstatne je skusit najst pricinu.... Ja som mavala velke bolesti..A na ORL ma doktorka zvouila, ze ako casto si cistim usi? Ja ze kazdy den.... Skoro ju vystrelo, ze to NEMOZEM. Ze aj ucho potrebuje byt chranene... ZE usi je potrebne cistit raz za mesiac. Samozrejme ze som jej neverila..Ze nie som humusacka... A cistila som si dalej.. A pri dalsej navsteve ORL mi to zopakovala... Uz som bola zufala a povedala som si, ze to skusim... Najprv len dva tazdne som so vydrzala a takto som to robievala... A ziadne bolesti... Ziadny prievan...Nic.. Pred tym som naozaj trpela... A stacila taka mala rada... A usko sa chrani same 😉 😉 Skuste... Ak vam teda samozrejme vasa lekarka ale neurcila, ze pricina moze byt ina - vaznejsia ... 🙂 a malicke deti neh si pei kupkani zapchavaju uska prstekmi ked sa sprchuje hlavicka..apon kym tie problemy neprejdu 🙂

pitik
17. mar 2012

Mavala dcera, prave v tom veku, vybratie nosnej mandle nepomohlo, zacala horsie pocut, nakoniec pomohla stipulka (trubicka), ktoru mala rok v usku. Ale ako bolo pisane, treba najst dóbreho ORL lekara, nam sa to nastastie podarilo. Po vybrati stipulky sme mali este asi 2 krat bolave usko, vzdy pri soplikoch, ale nastatsie sme to zvladli vcelku rychlo a bez ATB

steggy
17. mar 2012

Ja som svojej nasadila po 3 zápale Wobenzym...prešli už 3 roky a už nič...nádcha občas býva, ale bez komplikácií

strapco13
19. mar 2012

@nataliaslivkova pozri moj fotoblog clanok o zapale stredneho ucha

karamel
19. mar 2012

z toho musi len vyrast 😒

anibas
19. mar 2012

hmmm... veľa zla robí pobyt v škôlke ... ak je dcérka náchylná na ušnú infekciu, budete to mať často ...

tinockaaa
19. mar 2012

nám pomohol až operačný zákrok a vloženie stipuliek do uší, sú to vlastne také malé trubičky, ktoré ostanú zavedené v bubienku, a ked sa náhodou uško zapáli, tak má kadiaľ vytekať hnis, a netlačí to na bubienok. niektoré detičky majú kratšiu eustachovu trubicu a tým sú tie uši náchylnejšie. Musím povedať, že dcéra mala zápal s každým zubom a s každou nádchou, asi 8 sme ich prekonali, po zavedení trubičiek a ich vybratí nemala s ušami problém. klop klop 😉 a to chodí do kolektívu stále.

anjelicek26
19. mar 2012

Moje deti nemali este nikdy bolave uska, ani raz...

Co ti poradit je skontrolovat dietatu krv na alergie, kombinacia urcitych alergii a opakujuce sa zapaly nosnych dutin su velmi caste.

evickapooh
19. mar 2012

no moja vacsia mala 2 krat s odstupom cca 1 rok,odvtedy malej vzdy poriadne odsavam s vysavacom...ORL lekar nam povedal ze po 3 zapalu uz moze mat vaznejsie nasledky ako problemy so sluchom...nezanedbaj to...tak ked ma soplicky vyber ju z skolky ...ak ty robis tak babka alebo niekto iny kto ju bude strazit nech je pouceny aby malej cistila nostek pravidelne...nie je to sranda a nielen kvoli bolestiam...a ano odpoucala by som dat spravit vyter z hrdla aj z nosa...mozno ta reinfekcia bola z dosledku neadekvatnej liecby.

imita
23. apr 2012

Ahojte, nás čaká výber nosných mandlí a zavedenie stipuliek do ušiek (aj keď to ešte nie je isté, uvidí sa pri zákroku). Odkedy začal malý chodiť do škôlky, tak prekonal 2 x zápal stredného ucha, neustále soplíky a kašeľ, od septembra bral už 4x ATB, pričom do 3 rokov nebral vôbec. Chcem sa opýtať, má niekto skúsenosť so stipulkami? My ideme koncom júna na dovolenku lietadlom a troška sa obávam toho lietadla, teda zmeny tlaku a tiež aj potom ževraj sa nemá dostať voda do ušiek....Operáciu sme museli preložiť na začiatok mája, keďže aj teraz malý doberá ATB, tak musíme aspoň týždeň, dva počkať, aby mohol ísť pod narkózu.

marika6
23. apr 2012

môj to mal tiež často, potom sme zistili že dobre nepočuje, nebol vôbec chorý, išli sme k ušnému mal zase zápal - hned ATB a vybrať mandlu, po liečbe ATB sa sluch napravil a po vybratí mandlí dieťa je zdravé ako buk, je tomu už rok.

miskachrumka
12. máj 2012

Ahojte tak mám pocit, že sem patríme ...:(
Maly má v posledný mesiac už treti krát horučku a bolesti hlavy čo je sposobené zapalom lavého uška ☹ ☹ ☹
Pondelok idem volať do BB na ORL,lebo sa nám to už fakt nepáči :(
Som zvedavá na kedy nás objedná a čo nám povedia :(
Už som z toho zúfala ☹ ☹ ☹

oligr
24. máj 2012

Ahoj. Tiež sme mávali s týmto problémy. Môj prostredný syn chudáčik aj 5 krát do roka. Tiež nie som rada, ked ho napchávam antibiotikami ☹ . Potam nám doktor vysvetlil, že takto môže aj ohluchnuť ☹ . A pýtal sa nás či mu náhodou nedávame mliečko fo flaške do posteli. no popravde iba takto zaspával. To je vraj chyba, lebo ked ležíme a niečo pijeme tak nám to z hrdla cez trubičku (tak isto ako ten soplik) ide do uška. A tým , že to bolo mliečko začalo kvasiť. V ten deň ako nám to lekár povedal som vyhodila všetky flaše. Vtedy mal syn niečo cez dva roky. No bolo to ťažké zaspávanie, ale trvalo len dva týždne kým si zvykol. A od vtedy už nemáva ráno také špinavé ušká a ani zapálené uško ešte nemal a to mal v marci piate narodeniny. Takže možno je to podobný prípad

erika71
24. máj 2012

Ahojte , no ja teda mám bohužiaľ skúsenosti . Dcérka nastúpila pred 2 rokmi do škôlky a od tretieho dňa pobytu v škôlke ,cez 9 mesiacov mala mesačne zápaly stredného ucha s dvoma dávkami antibiotík . Takže sa z toho akurát že dostala, zas išla na 3 dni do škôlky a zas dookola to isté. Ona vlastne dostala najprv nádchu a z toho o niekoľko hodín ten zápal. Viete si predstaviť ,že vtedy som si otvorila detský bazár a bola som 3 dni otvorená v mesiaci. ? Takže nakoniec som to musela celé zatvoriť a lekári nám zatrhli škôlku,takže sme doma na predĺženej materskej, akurát čakám na prehodnotenie komisie , či ešte rok zostaneme doma. Inak odkedy nie sme v škôlke ani raz nemala zápal stredného ucha a to už je rok, a nádchu mala asi 3 krát. Ale nikdy nebol z toho zápal uška. Takže rok nemala ani antibiotiká, čomu som nesmierne rada.

anitkanz
16. nov 2016

Erika 71 my takisto. Zapal vyliecime sa.2 dni v skolke potom zas zapal. Som uz z toho strasne zufala. Ja asi skusim to ockovanie

rorinka
4. jún 2018

prosim Vas o akom ockovani hovorite? Proti comu?
a ma este niekto podobnu skusenost ako pisala @oligr ze zistil suvis s pitim z flasky?