Máte vstup do čakárne pediatra podmienený covid testom?

kamowa
9. okt 2024

Ahojte, mate aktualne tiez u pediatra vstup do cakarne podmieneny absolvovanym covid testom a chripkovym testom? Dakujem

h2
9. okt 2024

@kamowa Nie

simsalabim
9. okt 2024

@kamowa nie, ale nasa vysetrovala a fungovala aj na vrchole covidoveho sialenstva.

tanyan
9. okt 2024

A to si máš kde absolvovať? Prepláca to?

petronellla87
9. okt 2024

@kamowa nie

ina2405
9. okt 2024

@kamowa našťastie nie

janci27
9. okt 2024

preboha nie

vieronika14
9. okt 2024

@kamowa nie

matkahelka
9. okt 2024

@kamowa nie, ale nasa pediatricka ani na vrchole covidovej pandemie neziadala negativne testy a vysetrovala normalne, nie cez telefon

pink_lady
9. okt 2024

Nie. Ale napr u mojho OL su povinne ruska.

zefyra
9. okt 2024

@kamowa nie, od takej dr by som odišla

ina2405
9. okt 2024

@pink_lady ja som úplne proti plošnému noseniu rúšok a zvlášť u zdravých ľudí. Ale kašľajúci človek by to rúško mal mať, ak čaká v čakárni. Bez ohľadu na to, či je to chrípka alebo covid.

pink_lady
9. okt 2024

@ina2405 ja s tym suhlasim, v čakarni u dr je to aj v zaujme mojej bezpecnosti aj ostatnych

kamowa
autor
9. okt 2024

@tanyan mam si kupit v lekarni a pochopitelne nepreplaca..

zuzanaete
9. okt 2024

Este davnejsie chcela odo mna pediatricka, aby som synovi urobila kovid test. Tak som jej odpisala, ze test neurobim a stale ziadam termin vysetrenia a ak chce, tak moze potom v ambulancii urobit test. Odpisala mi, ake je to z mojej strany nezodpovedne a ako ohrozujem ostatnych a ze je dobre vediet, co ma liecit. Ako zachvilu si budeme pomaly vsetko testovat doma a uz len posielat vysledky? A inymi chorobami neohrozujeme ostatnych? Zobrala nas na konci ordinacnych hodin. Robila kovid test v ambulancii a bol negativny. Ak to vyzaduju, tak nech to plati poistovna.

kamowa
autor
9. okt 2024

@zefyra zial nie je kam...

x_mery_x
9. okt 2024

Nie, ale na webovke ma napisane, ze pri priznakoch, nech si najprv spravia test.

tanyan
9. okt 2024

@kamowa Napíš napríklad na VUC alebo dohľad nad zdravotnou starostlivosťou otázku či je to v súlade s platnou legislatívou a ako máš postupovať v tomto prípade.

pralinka25
9. okt 2024

Mna poziadala aby som detom spravila a ja som s tym nemala problem. Nemyslim si ze by nas odmietla vysetrit ale nevidela som dovod neurobit to.

lucia147852
9. okt 2024

Nie, len v prípade respiračnej choroby mať prekryté dýchacie cesty

katulienkax
9. okt 2024

a ked bude pozitivny tak vas posle domov, kupit si vitaminky, aby ste si nastavili samoliecbu? To bude zas liecit po telefone? Ci akoze k pediatrovi chodia len zdravi a chori sa liecia sami doma, ci ako si to predstavuje

ina2405
9. okt 2024

@katulienkax ako rozdielne lieči u detí covid a chrípku, to by ma zaujímalo

eliska13
9. okt 2024

@katulienkax nepošle, lebo k nej ani nepôjdu veď, ak majú COVID pošle im lieky, alebo z voľnopredajných sa budú liečiť.Ja neuznávam to, že k pediatrovi ide 90% ľudí s bežnou virózou sopel, kašeľ načo?Pri malých babatkach áno, ale ostatné deti?A som za, že si každý má spraviť doma test na covid

jaskolka
9. okt 2024

Zase začínajú tie somariny s covidom? Však to už tu bude s nami stále, tak co zase riešia testy a neviem co ešte?

janci27
9. okt 2024

@jaskolka niekde v mediach sa spomenie covid a uz ludia zacinaju zase panikarit..uz bolo hadam dost toho sialenstva co sme tu mali. Covid, chripka a ine virusove ochorenia tu uz budu proste stale

basulaak
9. okt 2024

To neni doktorka Eftimova? Moji rodicia takto musia chodit vyzbrojeni s vysledkami domacich testov ked chcu ist k nej na vysetrenie.

kamowa
autor
9. okt 2024

@katulienkax presne tak, syn k nej ani nemohol. Druhy mal test negativny, tak to sestricka okomentovala, ze urcite je aj on pozitivny, len to test este neukazal. No aspon jedneho mi vysetrili... Tak ma zaujima, ako je to inde...

kamowa
autor
9. okt 2024
ina2405
9. okt 2024

@kamowa takže doktorka dieťa nepopočúva, ak je pozitívny test? Výborne. Toto by som nahlásila na úrad pre dohľad. Nie je to v poriadku, predsa pri každej viróze sa môže po pár dňoch stav skomplikovať kvôli sekundárnej infekcii. Nie som za to, aby sa s každým sopľom, redšou stolicou a jeden deň zvýšenou teplotou bežalo k lekárovi. Ale toto nie je ok.

bimbambim
9. okt 2024

@eliska13 my sme ten obyčajný kašeľ podcenili a syn je už doma dva týždne so zápalom pľúc. A to k dr nechodím s každou somarinou.skolu sme mali nedávno zatvorenu z hygieny ale kvôli rotavirusu. Je jedno čo tomu dieťaťu je. na to študoval medicínu ,aby zhodnotil zdravotný stav dieťaťa a dal správnu liečbu. A to je jedno či chrípka kovid . Či iba na kovid sa zomiera?

ina2405
9. okt 2024

@bimbambim no podľa tejto ne-logiky covid nie je hodný vyšetrenia, stačí si dať vitamíny, zároveň sa ale doktorka bojí dieťa vyšetriť.