Mamičky prosim vás.boli vaše detičky v sedacej narkóze pod plynom u zubára? Ako to znášali? Ďakujem
@martinka13 a neplakala pri tom? malemu idu tahat 5 zubkov....a co po narkoze ako sa citila?
boze baby j aneimve ale teda moj maly naozaj sa udre a uteka hned zamnou , uz ma 5 rokov a dotkroka mu uplne bez nejakej injekcie vyvratala zuby..ja sama som sa vazne cudovala viem co je to bolest zubov ale NIKDY by som nedala do narkozy dieta koli obycajnemu kazu ..treba najst dobru doktorku ktora bude mat cas nech aj hodinu po troske vrtat. nech je to hocijaka narkoza koli zubnemu kazu????kks pamatam si jak som ako 6 roicna utiekla od zubarky ako som musela sedet otcovi na nohách a drzali ma ...co myslite akoze bolo to hrozne?ano bolo:DD ale vtedy nikoho ani len nenapadlo koli vrtaniu nejakého kazu dat narkozu . wtf:?????ale ska kazdeho vec
@angelinja, ad 1) autorka píše, že mu idú TRHAŤ!!!! zuby, celkom 5, nie vŕtať. Trochu rozdiel. Trochu dosť. Ad 2) plyn nie je narkoza, dieťa je len omamené. Otázka je, či bude plyn na 5 zubov stačiť, nám zubárka na 2+koren plyn neodporúčala, že jeho účinnosť je maximálne 20 minút (a nie každé dieťa naň reaguje omamenim, niektoré zareagujú hyperaktivitou)
@angelinja nie je to narkoza. Je to rajsky plyn. Dieťa je pri vedomí, ale je otapene ako povedzme po kynedrile. Jej robili jeden kaz 1,5 hodiny. Nešlo o trhanie. Boli to zadné stoličky, ktoré držia do 10-11 rokov a sú dôležité pre vývoj dospelého chrupu. Trhat sme ich nechceli dať
@monikaduskova nasej vrtali. Bola v pohode. Hodinu po zakroku.
@angelinja, netuším, ktorá lekárka chce trhať 5 zubov naraz, to sa musíš spýtať autorky. Ale keď sú pod zubami fistuly, zuby musia okamžite von, možno preto (to si domyslam, nikto to sem nenapísal). O trhani 5 zubov píše autorka v pripevku nad tvojim, ja som len upozornila na to, čo si prehliadla. A narkoza a rajsky plyn sú dve načisto iné veci, rozdiel medzi nimi je rovnaký ako dat si tabletku proti boleniu hlavy a nechať si operovať mozog. Tiež hlava ako hlava?
@angelinja on si da opravovat kazy bez problemu ale on potrebuje vytrhnut 5 zubov z toho 3 ma uz len korene.takze to nie je o vrtani.
@monikaduskova prosim vas ako to dopadlo s rajskym plynom?moj maly ide zajtra na trhanie pod rajskym plynom. Neviem co mam cakat,bojim sa ze mu bude zle alebo co..dakujem za kazdu radu skusenost
@orsr prepáčte ja som tu dlho nebola....dúfam, že vám zákrok dopadol dobre.
@angelinja tak to by som ti dopriala ten zážitok s mojou dcérou. Raz prežila traumu u zubára ako 4 ročná a má takú hrôzu, že aktuálne ako 7 ročná ledva otvorí ústa, triase ju tam, vrieska, rukami bije všade naokolo. A áno, presne kvôli takému zážitku, ako si opísala so svojím otcom. Nesud,kým nie si v koži ineho. Ja stále bojujem s tým, že ju do narkózy dať nechcem. Ale je to stále zle a horšie a treba jej tiez trhať.
Naša bola pri prvom vrtani. Zvládla to v pohode, ale myslím hlavne z dôvodu neskutočneho prístupu personálu. Následne opravy zubkov už zvládla bez plynu.