Máte skúsenosti s liečbou rakoviny štítnej žľazy u dieťaťa?

sponkaa
5. nov 2015

Mamičky, ste tu niektorá, ktorá máte dieťa - resp. dospievajúce dieťa s rakovinou štítnej žlazy?
Hľadám mamičky, ktoré majú skúsenosti s liečbou už po operácii štítnej žlazy a vybratí zhubného nádoru, reagovanie na liečbu, čo pomohlo a čo nepomohlo? Máme vybratú štítnu žlazu spolu s príštitným telieskom a zhubným nádorom. Čaká nás rádiojód. Zatiaľ máme veľké tŕpnutie pravej ruky... Ďakujem krásne.

biraska
5. jan 2019

@sponkaa rada by som sa spytala ako sa drzite a ako dopadla liecba

sponkaa
autor
6. jan 2019

@biraska liecba dopadla nad ocakavania, nador vyberali v Ruzomberku, spolu s nadorom museli vybrat aj pristitne teliesko, bolo zamotane do nalezu. Ujali sa nas v Lubochni, kde maju fantasticky, vyborny a pozitivny pristup. Chodime k Mudr. Kulichovi, ktory nam nastavil liecbu aj lieky, v beznej nemocnici si nevedeli dat s nami rady, tu bol po tyzdni obrovsky progres. V Martine sme absolvovali radiojod. Odvtedy zatial klop, klop bez nalezu. Kazdeho pol roka kontrola v Lubochni + samozrejme berieme lieky. Co som si vsimla, ze odvtedy ma stale studene ruky, nohy a velmi zacervenane a robi mu zle zima.

viktoriatinktury
6. feb 2020

Dobrý deň. Prečítajte si o Chage. Je to liečivá huba a väčšinou majú o ňu záujem pacienti po takýchto problémoch. Je to čisto prírodná tinktúra.

nikulinkay
23. okt 2023

@sponkaa Dobrý deň, prosím vás rada by som sa spýtala v akom veku vášmu dieťaťu zistili karcinóm štítnej žľazy a ako to znáša, či má nejaké obmedzenia dieťa. Ďakujem vopred za odpoveď.

sponkaa
autor
24. okt 2023

@nikulinkay Dobrý deň, brat mal necelých 17, je po operácii a rádioterapii, 8 rok v remisii, aktuálne pracuje vo Svedsku a veľa cvičí. Najťažšia bola psychicky liečba a rádiojod, kedy je pacient oddelený a musí to zvládnuť sám. Následne mesiace, kedy naberá imiunitu späť. Vyskúšali sme asi všetko. Základ správne nastaviť hlavu. Ano, užíva thyrozol, vybrali mu štítnu žľazu aj prestítne telieska, odvapnilo ho natoľko, že celý chrup musel ísť von a riešili sme implantáty do celej pusy (cca. 16000€)- a to bola položka riadna, avšak zarobil si, veľká sila zaprenia a vôle robí svoje. Trošku sklamanie bolo, že po piatich rokoch ho už nemohli naďalej ošetrovať v Ľubochni a hľadali sme iného lekára. Ľubochňa je proste láska. Prístup, starostlivosť, edukácia pacienta. Pred dvomi rokmi vyskocene platničky. A 3/4 roka PN a bez príjmu. Ale opäť sme to zvládli. Môžem ešte nejako pomôcť? Veľmi nám pomohli knihy od Dr. Isabelly Wentz, ktorá sa zaoberá ochoreniami štítnej žľazy.

nikulinkay
28. okt 2023

@sponkaa veľká vďaka za odpoveď, teraz som si prečítala, ja sa veľmi toho bojím, koľko x na radiojod musel byť? Ďakujem

sponkaa
autor
29. okt 2023

@nikulinkay treba si nastaviť hlavu pozitvne, dodáva to veľkú odvahu a pohodu, radiojod - myslím, že tam bol týždeň, stacilo. Držím silno palce ❤️🙏

nikulinkay
29. okt 2023

@sponkaa veľmi pekne ďakujeme 🙏

nikulinkay
5. nov 2023

@sponkaa mám ešte otázočku, užíva niečo na imunitu? Aký dlhý čas prešiel, kým začal mať problém zo zubami, myslíte,že sa mu pokazili zuby z radiojodu? Nikto mu nekontroloval hladinu vapniku v krvi? Poraďte načo by sme si mali dať pozor, čomu sa vyhýbať a ako udržiavať imunitu. Určite ste po skúsenostiach veľa vyskúšali, tak by som bola vďačná za každú radu. Ďakujem

sponkaa
autor
5. nov 2023

@nikulinkay skúšali sme fakt všetko možné, problémy so zubami začali už pred diagnostikovanim SZ, neskor sa to zhoršovalo. Užívali sme d spolu s k2, rôzne kúry, potraviny s vysokým obsahom vápnika - napríklad amarant, makový olej, omegy, probiotiká…. Až to došlo do štádia, že nechcel nič. Teraz sme vo fáze d + k2, zdravá strava a veľa pohybu. To ku vyhovuje najviac. Veľa zeleniny, kvalitné mäso, ovocie. Ale po radiojode sme skutočne dávali veľa všetkého, čo nám kto odporučil, aby sa imunita opat naštartovala 🙏