Ahojte....potrebujem nejaké rady, ...povzbudenie....môj 6 mes.synček má atopický ekzém, začalo nám to len suchšími líčkami okolo 2mes.. niekedy to stagnuje..inokedy zhorší...už sme boli 2x na kožnom tam predpisuje to isté dokola....dnes to má už na celej tváričke a začína to mať aj na trupe, s príkrmami sme začali už pred mesiacom aj niečo....viem že po banáne to má horšie...už nedávam....čo sa týka zeleniny-nezdá sa mi že by po zavedení ďalšej zeleniny by to mal horšie-stále rovnako....nič iné ešte nepapáme /akurát mliečne kaše/ skúsime ešte hypoalergénne sušené mlieko....tieto problémy mal už v období keď som ho kojila, teraz už len sušené mliečko a zdá sa mi to odvtedy akési horšie...niektoré mamičky hovoria že keď prestali kojiť a prešli na sušené mlieko že sa to zlepšilo...iné zase keď keď prešli na sušené mlieko nastalo zhoršenie....na nete som čítala že v mnohých prípadoch pomohli bylinkári alebo homeopatici---máte nejakú skúsenosť pri liečbe tohto ekzému ??
Ahoj, my mame od 2mes.cca ae a pouzivame Skin cap krem ,zlepsilo s amu to o 90perc.a teraz uz 100perc.nakolko nam porobili testy a je potr.alergik ,cize ked nepapa soju,zemiaky a vajcia je to ovela lepsie
Moze tak reagovat na to umele mlieko co davas? Ak je alergicky tak HA mlieka nepomozu, jedine Nutrilon allergy care. Preco si prestala kojit? Stacilo skusit vyradit zo svojho jedalnicka mlieko a mliecne vyrobky a videla by si ci je to z mlieka ci nie? Ja som tak drzala dietu rok aby som mohla svojho kojit.
@1stars111 ... asi neporadím, ale práve dnes som čítala, že atopický ekzém sa začne vyvíjať po očkovaním, ktorým sa organizmus snaží zbaviť choroby, ktorá bola doňho zavlečená cez kožu. Nesprávna liečba, alebo čo je ešte horšie, potieranie svrbiacich vyrážok krémami a hormonálnymi masťami spôsobuje ďalšie rozvinutie danej choroby. Neviem, či sa toto aj vás týka...
Ahojte,
nam sa tiež nieco podobne objavilo okolo 6 mesiaca. Dost sa to zacalo zhorsovať, preto sme urýchlene navstivili koznu lekarku. Masticka, ktoru nam predpisala nestala za nic, bolo to iba horsie. Skusila som A-derma exomega a parada. Pomohlo. Vždy sa nam sice objavuje ale po natreti to hned ustupi. Je mozne že to zapricinuje aj nejake papanie...no neprisli sme nato co. 1stars111 pise že nedava bananiky...tak skusim nedavat aj ja a uvidim.
Ahoj, aj nam sa po 7,5 mesiaci objavil atopický exem,ked som prestala kojiť.Skúsili sme hypoalergénne mliečka...hormonalne maste a na kožnom sme boli ako na klavíry.Až sme sa dostali do rúk pani primarke a tá nám poradila A-dermu exomega,obsahuje výťažky s mladého ovsa,a pomaha udržovať spravny lipidický film na pokožke a tak sa nevysušuje.A kúpel s ovosných otrúb nám pomáha udržaťsa čo najdlhšie bez príznakov.Najlepšie sú priamo s mlyna.Asi 3 l vody prived do varu a daj do nej asi tak 2-3 hrste otrúb a vypni plamen spod hrnca.Nechaj spariť a potom cez sitko preced do vody na kupanie.Potom už neoplachuj dieta ale len jemne osuš......
máš tu o tom minimálne jednu rozsiahlu tému 😉