Máte skúsenosti s kozmetikou Skin cap pri ekzéme?

l24
17. apr 2015

Ahojte mamičky detí s kožnými problémami typu atopický ekzém, psoriáza a pod. Nemáte skúsenosti s touto kozmetikou? Príp. jej vedľajšími účinkami? Nakoľko sa veľa rozpráva o tom, že obsahuje aj kortikoidy? Nemáte názory aj od kožných lekárov? Ďakuhem za každý riadok.

drobcek26l
17. apr 2015

Mne tento krém odporučila moja lekárka z alergológie, to som mala vtedy cca 14 rokov. Veľmi mi pomohol. stačilo mi ekzémové miesta párkrát natrieť a mala som pokoj. samozrejme ekzém je choroba ktorá sa vždy vráti, tak som ho používala len vtedy keď som to už mala fakt zlé. Teraz mám syna, ktorý bohužiaľ zdedil ekzém po mne. Chcela som zase vyskúšať či to bude aj jemu tak účinkovať, ale bola som prekvapená, že na neho to zaberá úplne inak. V prvom rade ho krém Skin cap strašne štípal, tak sa mi nechcel dať ani natrieť, a prišla som na to, že mu to vôbec nepomáha, ale naopak zostala mu pokožka po ňom dosť suchá a potom sa mi ešte viac škrabal. Takže si myslím že treba len vyskúšať každý sme iní, jednému môže pomôcť, druhému nie. Čo sa týka informácií že obsahuje kortikoidy, ja tomu moc neverím, lebo potom by ho asi nesmeli predávať v lekárni bez predpisu a keby bol taký strašne zlý ako sa tu v niektorých fórach píše, tak by sa nepredával už minimálne tých 15 rokov odkedy ho poznám ja. Už by to dávno niekto stopol.

ajjja
17. apr 2015

Skin cap mi velmi pomohol.Trpim atopickym ekzemom a vyborne zabera na suchu ekzematicku pokozku.Moj syn tiez bohuzial zdedil ekzem po mne a skusala som dat SC aj jemu a zatial uspesne.Obsahuje iste mnozstvo alkoholu,preto stipe a na cervenu velmi podrazdenu pokozku dietatka by som ju nepouzila...Pytala som sa na Skin cap aj koznej,kedze som ho uzivala aj pocas tehotenstva a schvalila ho.Inak tiez neverim tomu ze obsahuje kortikoidy.

kristina.jo
18. apr 2015

Nam pomohol velmi. Syn mal atopicku dermat. od mala, na kozne sme chodili ako na klavir. Ale odkedy som objavila Skin cap, sme tam uz ani nepachli. A to je uz nejakych 5- 6 rokov.
Akurat, som kupila pred mesiacom nove balenie, ale neviem,ci zmenili recepturu alebo co, ale ma uplne inu vonu. Predtym vonal jemne-pekne,teraz brutalna silna vona, neda sa mi ani zmyt z ruk 🙂

skuncik
2. máj 2015

Ja s nim mam osobne dobrou zkusenost, ale vim, ze deti ho moc dobre nesnasi, ale kazdy je individualni.
V Cechach jen SC zakazany. Kortikoidy obsahuje, ale i nase telo kortikoid vytvari, kazdy kozar na zhorseny atopicky ekzem da tak jako tak kortikoid, protoze nic jineho nam nepomaha. Urcite bych doporucovala pouzivat pri zhorseni, ne na denni frekvenci.

visna264
24. máj 2015
Používateľ visna264 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od visna264.

No s kortikoidmy mam skusenosti a nakolko su to horomony, ktore mozu ovplyvnuju psychiku atd. malemu dietatu by som s koritikoidmy nic nedavala. Ak mate problem s atopickym ekzemom skuste radsej krem Erevit sensitive ktory je urceny prave na extremne suchu pokozku s prejavmi atopie. Drzte sa.