dcerka(15mesiacov) zacala od soboty teplotovat. v nedelu sme boli na pohotovosti kde zistili ze teplotu vyvolava infekcia ktoru ma v puse(biele pupaciky) coto je to mi nepovedala len tolko ze je to virus a infekcne: neustale ma vysoke teploty a zrazam kazde 4 hodiny. neviete ako dlho to bude ete trvat? lieky mame ale akosi to zatial nezabera. dakujem
My sme to mali tiež . Pani doktorka nam dala taku bielu vodičku do striekačky a za dva dni bolo dobre.
Afty sa liečia trošku dlhšie,no teploty 6 dní .... išla by som znovu preventívne ku dr.
pokial povedali, ze je to infekcia, tak zrejme slintavka, nie? Pri tej su aj teploty. Ak sa Ti to nezda, radsej este raz zbehni k lekarke. Je to pliaga, nam sa zatial vyhla, ale kamoskiny synovia to mali a bolo to otrasne.
zuzi su to afty , budete to mať najbližšie 3-4 dni možno ťažke lebo to malinku boli velmi , myslim že aj papa menej z dovodu bolesti ...mam take iste babo ako ty a len 3 dni dozadu mu to prešlo boli sme brčkavý , lebo v noci nespal , nepapal a bol pritom strasne hladny , tak budem na teba myslieť , držkajte sa....a pozor je to chytlave daj pozor aj na detičky ostatne ak maš ale aj na seba pá 🙂 🙂 🙂
afty su niekedy aj znak celiakie, ja som to napriklad tak mala, strasne vela aft som mala a bol to znak celiakie. ale co mi velmi dobre zabera je corsodil.
my sme mali stomatitidu, ludovo slintavku, zrejme spinave rucky strcene do pusy, bola to zatial nasa najhorsia choroba, otvorene afty v celej puse a v krku, vrieskali aj pri prehltani vody, som sa fakt bala, ze budu dehydrovane. bol to boj dostat do nich aspon vyzivu, pribinacika, alebo zmrzlinu, ina strava 4 dni nehrozila. striedajte Paralen a Nurofen kazde 4 hodiny - kazdy ma inu ucinnu latku, takze ak potrebujes zrazat teplotu skor ako po 6 hodinach, treba ich striedat - tak nam povedali na detskej pohotovosti, ked mala mala zapal mocovych ciest a 40tky teploty. neda sa s tym velmi nic robit s tymi pupacikmi, same sa to zhoji, hlavne nech sa snazi aspon pit, repikovy caj, vodu... ziadne dzusy ani nic drazdive, su to otvorene ranky, takze vsetko stipe ☹
..ako tu bolo povedané,môže to byť"slintavka"..moja ju mala dokonca 2x,keď mala 2 roky,mala biele pupáky,boľavý jazyk,opuchnuté komplet ďasienka,nemohla nič papať,piť,žiadne citrusy,chlebík a podobne..katastrofa..nič sme na to nedostali len Nutrolin B..najhoršie to bolo prvé 3 dni a potom to pozvoľna začalo ustupovať..
gingivitis stomatoherpetica je prva infekcia vírusom herpes simplex labialis. dalšie vzplanutie bude len ako obyčajný herpes na pere. Slintavka je niečo uplne iné
my sme mali, ale skoncili sme v nemocnici koli tomu a nakoniec az z krvi sa ukazalo ze to boli herpesy, herpesove virusove ochorenie, maly mi uz nejedol ani nepil, tak sme skoncili na infekcnom a infuzkach...najhorsie je ze lekari nemoze predpisat take lieky ako nam nakoniec davali v nemocnici, boli sme tam dokopy 2,5 dna dostal nastastie iba 1 infuzku lebo lieky mu dost rychlo zabrali...ale neprajem to nikomu, mali sme tiez teploty pri tom na zaciatku...a velke bolesti...ale potom sa velmi rychlo z toho dostal, mal to inak aj na perach, podla toho mozes zistit co to asi je...
nie sú to afty?