Prosim mate nejake skusenosti co mu bude robit urolog mame zrastenu predkozku malemu to nevadi cika normalne len lekarka ma tak nastrasila ze mam hrozu ist k urologovi dakujem
Nechapem, co lekarka riesi v 8 mesiacoch 😲 V tomto veku sa tym nerobi absolutne nic a to ti povie kazdy urolog, teta dr. asi zaspala dobu. Ak nema ziadne porblemy s cikanim a infekciami, tak sa naozaj nic neriesi...
...tiez nerozumiem,preco to tak skoro riesi...moj syn ma tiez 8mesiacov,od prvej poradne nam tvrdila,ze nas caka operacia,ze toto sa same neporiesi...
Mame starsieho,kde sme riesili podobny problem,ale dali sme na rady jedneho stareho lekara a od malicka potroske v teplej vode pretahovali...aaaaaaa....aj pri druhom synovi sa to krasne poriesilo
Takze ja za seba mozem poradit=jemnulinko v teplej vodicke " cvicit"
My sme sa tak ( podla nasej lekarky)vyhli operacii uz pri oboch synoch a bezbolestne.
citat citat a este raz vela citat o tomto probleme ........ v zahranici to nechavaju na prirodu a predkozka sa moze postupne uvolnovat az do puberty cca 15 rokov . Nechapem preco uz 8 mes. babu chcu s tym nieco robit :( Neviem ake to ma ale ak nemate zdravotny problem tak min. do 3 rokov treba cakat a pri kupani postupne stahovat ...jemne nenasilne . Inak dobre na to zabera kupel v sleze nebadanom .
nie, nie, určite s ním ešte nikam nechoď. aj ja mám chlapca, má 19 mesiacov, tiež nás doktorka naháňala od mala na urológiu, ale nešla som (po hrozných skúsenostiach so starším). pri kúpaní mu vždy stiahnem koľko ide, najprv nešlo skoro vobec, ale veľmi nám pomáha mastička od JUSTU Slezový krém, pekne pomaličky mu to uvoľňuje. byť tebou, riešila by som to takto, chvália aj slezové kúpele, tie nerobíme. naozaj je to veeeľmi zavčasu riešiť to urologicky. môže byť extrém, ale u oveľa staršieho, kamarátka bola teraz so synom na obriezke, má 5 rokov a vraj on to mal teda úplne zrastené, ale ona mu s tým 5 rokov nerobila nič, tak neviem. skús ten slezový krém, natri konček, pretiahni koľko ide, potom trošku ešte ponatieraj a tkto každý deň. ja som tomu neverila a pomaly to zaberá a predkožka sa uvolnila na 50 percent zatiaľ. spoj sa s Unique 26, ona s tým robí, ja ho mám cez ňu, aj veľa iných žien tu. držím palce 🙂
nieeee, nedaj mu to urobit, urcite nie!!!!! to ze mu nejde stiahnut predkozka je uplne normalne a zmen pediatra!
hlupost velka u 8 mesacneho to riesit, nechaj to tak a nechod na urologiu, narobia len zle, nasilu mu budu s tym babrat...nacooo,nasa dr to nikdy neriesila ani mu to nechytala ani nic, ma teraz 2 rocky a 10 mesiacov, ani ja som mu s tym nic nerobila, nechytala, nedavno skusil manzel ci mu to pojde a krasne sa mu to uvolnuje, tak neriesim, ani za nic by som nesla k urologovi samozrejme ak nieje nejaky problem, ale hovoris ze nie ze pekne cika ...
Ahoj aj mi sme boli asi pred 2mes u urologa tiez s tym dal nam masticku s ktorou mu potieram predkozku 2x denne a aj naozaj zabera da sa mu uz trosku stiahnut v nov. ideme na kontrolu tak dufam ze bude vsetko ok..pediatricka nam vravela ze nic zle mu tam robit nebudu ze uz to neni tak ako niekedy ze strhli a z nicim sa nebavili a mala pravdu doktor bol mily dal nam masticku a ze mame prist na kontrolu o 3mes. tak nic neboj vsetko dopadne ok
to je ešte veľmi skoro riešiť, zatiaľ to po kúpani jemne , nenásilne preťahujte, možno to časom samé povolí... ak aj pojdete na urologiu tak sa na to pozru a vysvetlia čo, treba ich upozorniť, že nič násilne nechceš robiť ( ale nám to nikto ani nikdy nerobil, iba to jemne pozreli a povedali aké sú možnosti). Inak tá mastička je veľmi dobrá čo tú odporúčajú, nám pomohla na 90 % a žiaden strach ešte je veľmi skoro niečo riešiť 😉
ahoj s tym sa nerobi nic do pät (!) rokov! dovtedy sa to moze uvolnit uplne same prirodzenou cestou. ak nie, preto az na preventivnej prehliadke pätrocnej sa posiela s tym na kontrolu k chirurgovi. dovtedy pediatricka len na kazdej preventicke to sleduje - skontroluje. pokial cika normalne a nerobi sa mu pritom balonik, a nema to zacervenane a nehromadi sa mu tam ziadna necistota, neriesila by som - uz zo skusenosti. Nasmu ked mal dva roky DRZO pri operacii - inej (!) spravili aj fimozu, po operacii mal strasne bolesti, plakal, nevedel sa vycikat, krical pri tom od bolesti. nechapala som, operacia bola ineho charakteru na uplne inom mieste! patrala som po pricine a nakoniec sa mi primar priznal ze mu spravili uz aj tento zakrok, ked bol uspaty. bez mojho vedomia a suhlasu! a aj tak sa mu to cele zrastlo na kompletku a spravili zrasty. no mali sme potom co robit. V siestich rokoch sme mu to odstranili kupanim v bylinkach - kvet slezu nebadaneho. bez bolestiveho chirurgickeho zasahu. tak vam drzim palce nech aj vy mate co najprirodzenejsi postup pri odstranovani tohto problemu.