Máte skúsenosti rektálnou rúrkou?

eririka
20. jún 2016

ako často používate rektálnu rúrku,nie je to návykové

luma1
20. jún 2016

Ja som ju pouzivala aj trikrat za den neviem ci je navykova ale mame strasne problemi s prdkanim uz od narodenia teraz mame 6mesiacov a zvyknem ked je urevana dat rurku a hned sa ukludni. Kaka aj prdka pekne len sem tam jej treba pomoct ale myslim ze z toho vyrastie prvy to nemal ten kakal a prdkal ako hodinky len mala je taka problemova

bubula_007
20. jún 2016

Ja som u syna používala niekedy aj trikrát denne asi 6 mesiacov a nie, nie je to návykové. U nas sa inak nedalo, nepomohli žiadne čaje, ani slivkovy odvar, kvapky...az na tu rektalnu rúrku a neskôr sme "objavili" baby calm. Ja viem, niekto tvrdí, ze je to návykové, ale u nas sa tak nestalo a od pol roka kakanie a prdkanie bez problémov. Nevravím, ze to bolo zo dna na den, ono sa to postupne upravilo, znormalizovalo.

nikolet_89
20. jún 2016

u dcerky cca 3x denne a hlavne vecer po dobu 8 mesiacov u syna stacili 3 mesiace 🙂 nie nieje to navykove volakedy nam strkali mami do zadkou teplomery toto je predsa o inom a dietatko, ked dostane silu tak vytaci aj bez nej...

rheuska
20. jún 2016

Reklamná rúzka sa ma použiť ako posledná možnosť. Nie kvôli na vykurovanie, ale kvôli dráždenie rekta. (Aspoň ja som sa tak dočítala). Určite je to však lepsie ako dietatkonkurencia v kŕčoch.

kristinka86
20. jún 2016

Niektoré mamičku sú zásadne proti. Ale to budú tie, čo si vedia poradiť inak - môj názor. My sme pri synovi tiež najprv skúšali všetko iné - čaje, slivkovú vodu, cvičenie, probiotiká, atď. A keď nič nepomohlo, dali sme rúrku. Hneď sa mu uľavilo. Ak je zjavné, že sa dieťa trápi, treba mu pomôcť. Aj na pohotovosti mu raz dali rovno rúrku a tam majú podstatné hrubšiu ako tú, čo kúpiť v lekárni. O návyku som počula, ale neviem, či sa to niekomu aj potvrdilo. U nás isto nie. Neskôr sa vedel vykakať úplne v pohode aj sám. 😉

seahorse27
21. jún 2016

Ja som ju pouzila raz, nemalo to absolutne ziadny ucinok, tak zapadla prachom. Prezili sme aj bez nej. Poradila nam to pediatricka ako poslednu moznost proti zapche. Najviac sa nam osvedcil odvar z ovsených vlociek a slivkova vyziva. Na vetry sme to nepouzivali, s tym sme problem nemali,

papywest
21. jún 2016

Ja som používal aj 3-4krát denne a iba to jediné mu pomohlo.....skúšali sme aj my hocičo probiotiká, čajíky kadečo a nepomohli jedine tá rúrka....a podľa mňa to nie je návykové používali sme ju cca.3-4 týždne.

limetka69
22. jún 2016

Ako by to mohlo byt navykove? Pojde s rurkou do skolky? Nie nepojde. Zosilneju svaly na brusku a bude vediet tlacit. Existuje aj ulavova poloha. Opries babatko o svoje brucho v stoji. Oprete je chrbatikom a dvihnes nozky, ako ked davas curat dievcatko do trávy. Neviem inak vysvetlit. Samozrejme nad vanou, vsnickou, umyvadlom. 🙂

youvanka
3. júl 2016

Ja som tiež malému pár krát denne pomáhala rúrkou niekoľko mesiacov, inak stále plakal. Tiež som mu dávala aj BabyCalm a postupne sme používali rúrku už čoraz menej až sme úplne prestali. Keď dostal viac síl tak si už s bruškom vedel poradiť sám. A návykové to určite nebolo (treba však s mierou, 2-3x denne), je z neho zdravý chlapec 🙂

autumn11
3. aug 2016

môj malý mal problémy sa vykakať, tak sme rúrkovali asi dva aj tri mesiace. Bez toho to nešlo. Nezvykol si na ňu a potom po zmene mliečka začal pekne kakať sám. Pediatri sú v tomto opatrní, ale na chirurgii mi lekár povedal, že úplne v pohode mu môžem pomôcť, že žiadny návyk nehrozí.