Máte skúsenosť s nežiadúcim účinkom u detičiek po podaní čipku Prednison?

15. apr 2022

Dobrý deň. Syn výrazne kašle. Berie ATB cedrox a ventolin sirup. Dostali sme aj prednison čipky. Čítala som ze aj pomôžu. Ale môžu mať aj nežiaduce účinky. Po podaní môže byť nejaká reakcia? Mate skúsenosť u vašich detí s týmto možným nežiaducim účinkom? Lebo mam pocit ze budem musieť dat ten cipok syn má dusivy dráždivý kašeľ. A bojím sa nežiaduceho účinku. Dakujem.

dzulli1980
15. apr 2022

Čiže radšej nech sa syn zadusí kašľom ako keby mal mať po podaní čípku nežiadúci účinok? ... veď mu ich predpísala doktorka, nie? ... keď treba, daj mu ... ja, pokiaľ je to nevyhnutné, dcére liek dám, nežiadúce účinky neriešim.

joesvk
15. apr 2022

Výnimočne môžeš podať. Prednison určite nie dlhodobo. Ale, keď má silný zápal, tak môže Prednison výrazne pomôcť.

riskoh
15. apr 2022

Syn mava laryngitidu,ked to bolo nevyhnutne,cipky som podavala,neriesila som neziaduce ucinky,pretoze bolo prednejsie aby sa vedel madychnut

sasalu1
15. apr 2022

Ziadne neziaduce ucinky. Mal laryngitidu, velmi pomohol, prespal celu noc a na druhy den mu uz nic nebolo.

nelca0510
15. apr 2022

Veď ti to predpísala dr. Ona vie čo robí. Nebude tie čipky brat roky. Prečítaj si niekedy prívalový leták Ibalginu,alebo toho čo si dáš na bolesť. Veď úľav svojmu dieťaťu keď výrazne kašle.

autor
15. apr 2022

@nelca0510 ved jasne ze mudr.. To predpísala. Aby sme mali v chladničke a v prípade použili. Otázka znela ci mate skúsenosť s nežiaducim účinkom? Vlastnú skúsenosť.. Ďakujem.

nevenka
15. apr 2022

My sme raz nezohnali cipky, neboli k dostaniu a museli sme drvit Prednison tablety, zgrcala sa mi z nich, ale behom hodiny prestala sipiet a chrcat a normalne dychala. Mala taky stav, ze mi doktorka povedala, ze nam toto da a musime jej to podat a sledovat dychanie, ak by jej sa robila priehlbinka na hrudniku a nepomoze, volat zachranku a do nemocnice. Potom sme to vysadzali par dni postupne. Davkovanie nam dala podla veku, mala tusim 1,5 roka. To bola najhorsia noc mojho zivota. A veru som nespekulovala nad neziaducimi ucinkami vtedy.
Pri covide napriklad, poznam dospelaka, ze Ventolin nula bodov, zabrala az kombinacia s Prednisonom. Manzel ma astmu a vynimocne si dava sprej Ventolin a ten ked to pocul, ze nezabera, tak sa zdesil, ze to uz musi ake vazne byt, ked toto nezabera. Lebo on ma skusenost, ak by nezabrali 2 vstreky, tak volat zachranku. Ako dieta skoncil s anafylaxiou na JIS-ke po zjedeni maku tusim.

niky21
15. apr 2022

Ahoj, obaja synovia ich museli užiť, každý iba raz našťastie 🙏 pomohli, nežiaduce účinky nemali. Inak teraz sa velmi rozmohol nejaký vírus, vyzerá to ako laringitida a nakoniec dieťa začne mať aj cez deň kašeľ, sopel a hnačku a je pozitívne na covid. Prajem rýchle uzdravenie, verím, že v prípade núdze čipka zaberie a neublíži. 😊

kacena4
16. apr 2022

kaxdy liek ma neziaduce ucinky ktire vsak prevysuju tie ziaduce. ja beriem prednizon ked sa dusim a klesa mi saturacia. vzdy lepsie ako sa nechat dusit...