Máte skúsenosť s baktériou yersinia enterocolitica?

lubart7
17. dec 2011

Po skoro 3mesiacoch utrap(najprv vysoke horucky, opuch klbikov na laktoch a kolenach, bolesti brucha, hlavy, moc caste stolice, silne zapachajuce, znova hocikedy teplota, nechut do jedla, ubytok na váhe, celkova unava..atd), bolo toho moc, konecne zistili malej bakteriu : yersinia enterocolitica .
Teraz sme po liecbe antibiotikami boli na dufam, ze posednom odbere krvi a cakame na vysledky.......mate niekto skusenost s takýmto niecim???

janinah
3. dec 2012

@lubart7 dúfam,že ste už v poriadku,ja toto teraz riešim,tak hľadám po nete skúsenosti iných...takže ak niekto napíše,tak ďakuejm za info,hlavne ma zaujíma liečba...

9335
25. apr 2015

Ahoj. Diagnostikovali mi yersíniu enterocoliticu, IgA 6,1 a IgG 126...štyri druhy ATB, teraz užívam prednison, sulfasalazin a trexan, ale žiadne poz. výsledky. Opuchajú mi prsty na chodidlách a trvá to už 7 mesiacov, som z toho už nešťastný a už neviem čo by som urobil, aby som si pomohol. Má niekto podobnú skúsenosť, alebo dobrú radu ? Dík.

nsilvia7
8. nov 2018

Ahojte.Ako ste na tom z liečbou yersinii?Ja sa na to liečim teraz.Je ho hrozné.Poprosim o radu.

pupavka1
24. júl 2021

pomohlo vam na to nieco ?

karina_0
18. sep 2021

@pupavka1 Zdravím máte skúsenosti s touto baktériou?

ukinka
4. okt 2021

Ahojte dievčata.no asi vás nepoteším.tato yersinia enterocolitica, keď je v iga tak ona pominie ale tá v sere v igg zotrváva v tele aj roky. .no ja mám už 10rokov pozitívne igg a nikto so mnou nič nerobí.

sju222
16. nov 2021

Ahojte,moja 5 rocna dcera ma potvrdenu yerseniu v stolici,nema ziadne tazkosti okrem castych stolic,teraz po 1,5tyzdni sa to zacalo zlepsovat. Zje vsetko,chuti jej,vodu pije,brucho ju neboli vobec. Lekarke som niesla opakovane stolicu,zatial ziadnu liecbu okrem zvysenych probiotik nedala. Stretli ste sa s tym ze to netreba preliecit antb? Ja o tom citam na internete hrozne scenare,doktork v tom zase taku katastrofu nevidi,som z toho zmatena 😩dakujem za kazde info

pupavka1
28. nov 2021

@sju222 yersiniu mozno liecit aj probiotikami najma kolicinom FY obsahuje to e coli napr hylak alebo mutaflor (pisala spm tam blizsie informacie mi neposkytli ze vraj zlozenie hylaku a to ci druh e coli produkuje kolicin FY je tajne ) je o tom diplomova praca volne dostupna, inak zahranicne vyskumy hovoria aj o ucinnej zlozke v caji lapacho ktora potlaca rast yersinie, z atb su ucinne napr doxy.. viete ludia pochytaju vselico niekto ma priznaky a niekto nie, zalezi aku ma imunitu, v kazdom pripade mozu sa u nej vyskytnut aj neskorsie priznaky o par rokov ako zapal klbov .. po mojich skusenostiach by som trvala na liecbe atb Jednoducho ta bakteria nema v tele co robit a mala by byt preliecena, ale nie som lekar on by mal rozhodnut o liecbe skuste potom ineho. Bolo by vhodne aj sledovanie tej bakterie z krvi ci nejak reaguje. A ano presne zahranicne vyskumy hovoria o nej ako o velmi nebezpecnej dokonca moze byt mutagenna. Atb treba aspon na 6 az 8 tyzdnov. Ono tie bakterie su velmi mudre vytvaraju biofilmy su pokryte glukozou tym padom ich imunitny system nenajde lebo glukoza je prirodzena.Na biofilmy su ucinne enzymy. Imunitu zvysuje aj kvalitna strava - polyfenoly - ovocie zelenina - pobyt v prirode. Zaradila by som aspon echinaceu.

sju222
28. nov 2021

@pupavka1 dala som jej vziat krv,okrem trosku znizeneho zeleza ju ma ukazkovu,bez zapalovych parametrov,stolica bola o tyzden cista,problemy s kakanim skoncili za cca 9dni,antb nenasadila.
O mesiac jej chcem dat este krv vysetrit a podla toho uvidime ci je to ok alebo sa prelieci antb. Davala som iba hylak,potom uz len biogaia v dvojnasobnom davkovani par dni

pupavka1
28. nov 2021

@sju222 no ved jasne ze ho ma malo zelezom sa zivia virusy aj bakterie tak preto ho ma znizene, bolo by vhodne ho doplnat a kontrolovat existuje aj zelezo ktore nedrazdi zaludok a nesposobuje zapchu, treba sa poradit s lekarnikom, moze mat aj znizenu kyselinu listovu a vitamin b12 to s tym ma tiez suvis. Pri veku 5 rokov by ste mohli skusit tie probiotika a aspon to lapacho a echinaceu pripadne betaglukan sirup vzhladom na vek az po porade s lekarnikom. O atb rozhoduje lekar. O zdravej strave plnej vitaminov mineralov polyfenolov enzymov atd a aj zeleza rozhoduje clovek sam. Asi ani neviete kolko zeleza ma obycajna zihlava ktora rastie hocikde a je zadarmo. Ak ma rada masko tak je dobra aj hovadzia pecen.

sju222
28. nov 2021

@pupavka1 stravu ma dovolim si tvrdit vybornu,papa velmi vela zeleniny aj ovocia, lubi cviklu,spenat,strukoviny na kila. Z mliecnych vyrobkov je biely jogurt,pije acidofíne mlieko,naozaj co s atyka stravy je ukazkova. Samozrejme sladke dovolim sem tam.Z vitaminov dostava lipozomalne cecko,decko a laktobacily denne,teraz aj biogaia.Pri chorobe doplnam popripade vit b. Je pravda ze tato dcerka(je z dvojiciek) byva ovela viacej chora ako druha, najma co sa tyka soplov kaslov to vzdy lapi prva🤷🏻‍♀️ Imunitu ma zrejme po tatkovi..rada by som to zelezo skusila najprv stravou doplnit,no keby to neslo touto cestou,nebudem sa branit ani doplnkom. Ale doktorka vravela ze norma je 9,ona ma cez 8,5, vraj ziadna katastrofa ale ze o mesiac by to este pre isitptu skontrolovala

adulienka11111
15. mar 2022

Prosim Vas mate aj zavraty a pocity na odpadnutie? Pri zisteni yersinie

sju222
15. mar 2022

@adulienka11111 moja dcera nemala vobec nic,iba casta stolica

adulienka11111
15. mar 2022

@sju222 ja mam zavraty velke a stavy na odpadnutie, bolesti hlavy vkuse

sju222
16. mar 2022

@adulienka11111 urcite treba riesit s lekarom

cuculik1
Včera o 11:13

@9335 podarilo sa vam yersinie zbavit?