Máte skúsenosť s afektívnymi prejavmi u detí?

cokoladka01
22. júl 2011

Ahojte mamičky,chcela by som sa opýtať a zároveň si prečítať aj vaše skúsenosti s afektívnymi prejavmi u detí. Aspoň tak to nazvala naša lekárka. Moja ročná dcérka sa začala asi v 9mes.čudne správať.Prejavuje sa to pri sedení v stoličke alebo kočíku a autosedačke. Začne točiť nôžkami,zatne pestičky a pozerá sa smerom na ne a vypučí bruško. Boli sme na rôznych vyšetreniach a nič jej nezistili. Už sa to správanie prejavuje menej,ale aj tak ma to znepokojuje.Inak je úplne zdravučká a veselá. Keď ju v tom vyrušíme alebo zoberieme na ruky,prestane to robiť a hneď sa usmieva a šteboce. Má niektorá z vás takéto skúsenosti,o čo vlastne ide a pod.

mamabiba
22. júl 2011

@cokoladka01 Je pravda, že takéto skúsenosti nemám, ale to čo čítam by som prirovnala ku kúsaniu nechtov alebo špáranie v nose...s tým mám bohaté skúsenosti s mojou dcérou. presne...akonáhle ju pri tom vyruším...akože sa nič nedeje a nerobí. Trvá to od 1 roku a to už má 7, no nevieme sa toho zbaviť. Proste...akoby to bol dajaký podmienený reflex. Čo sa týka kúsania nechtov, všetci mi hovoria, že to nieje dedičné, ale moja babka si kúsala nechty, jej syn...môj otec si kúše nechty a aj ja som s tým prestala až okolo 18 rokov...a to už nehovorím o bratrancoch a sesterniciach z otcovej strany 😀 😀 . Podľa mňa je to iba dajaké obdobie...dačo nové objavila, čo sa jej páči. Za chvíľu ťa prekvapí ďalšou novinkou 😉

cokoladka01
autor
13. sep 2011

ďakujem vám za príspevok.malej tie afektívne prejavi stále pretrvávajú.lekárka vravela,že je to zvýšená nervová aktivita a vraj by to do 3r.malo prestať.niekedy je toho menej a niekedy to robí stále,keď ju niekam posadíme a dosť zle sa na to pozerá.niekedy sa kôli tomu nevieme napapkať.tak len dúfam,že to nieje nič vážne a rýchlo to prestane.

len.petra
14. sep 2011

@cokoladka01 Naša staršia mala tiež podobné prejavy, keď ju niečo zaujalo, tak začala vrtieť ručičkami a smiešne sa tváriť, ale postupne, do tých troch rokov ju to prešlo. Hlavne, že je zdravučká, je to len akoby tik, ktorý sa stratí 🙂 Držte sa

cokoladka01
autor
21. sep 2011

Ďakujem za povzbudenie.Našťastie jej nič nezistili,kvôli čomu by sme sa mali obávať.Tak sa snažím nevšímať si to.
Snáď to bude ako u vás a samo to odíde. 😉