Môj syn /12/ máva silné bolesti hlavy a zriedkavo mu na pár minút tŕpne polovica tela a tváre+jazyk. Vraj je to tetánia. CT+MGE mal,neurologička bez nejakých rád povedala,že má tetániu a to je všetko. Ani kontroly,ani nič. Čo s tým?
ja som mala 15 ked mi zistili tetániu + som mala zablokované krčné stavce, mala som silné bolesti hlavy, tŕpli mi ruky a stále som spala, tiež som nemala žiadne lieky a ani kontroly len mi na ortopedii napravili chrbticu a chodila som asi mesiac na rehabko + doporučili magnezium, pomohlo mi to od vtedy ma už len bolieva hlava ale to tŕpnutie ruk mi prešlo
ak si si neni istá diagnózou ,bez výsledky a šup k inému dr.skôr by som to riešila cez špitálskeho dr.majú tiež na neurologii ambulancie ´,takže si zavolaj do špitála a zajednaj sa ,hlavne či potrebuješ výmenný listok....a nedaj sa odbiť ..na rovinu povedz čo je vo veci a bola by si rada ak by sa nato pozrel aj iný odbornik,lebo tvoje dieťa evidentne trpí a preto to chceš riešiť,počuť iný odborný názor ....
moj brat to ma,doktor mu predpisal len magnesium
Moja dcéra má zistenú tetániu už pár rôčkov. Dnes má skoro 18 rokov. Začalo to bolesťou žalúdka, pichaním v oblasti srdca. Mala problémy s chodením do školy, rána často zvracala. Po rôznych vyšetreniach jej zistili tetániu. Dostala len Magne B6 a KO len podla potreby. Neboli sme ani raz. Tetania je v podstate psychického pôvodu, nedá sa liečiť, treba dbat na psychické zdravie, pohodu, naučit sa odbúravat stres a relaxovat. V prípade liečby nasadzujú vraj lieky, ktorými sa lieči epilepsia, ale nemam s tym osobnú skusenost. Dcera absolvovala na moju žiadost aj sedenie u psychologičky (mala cca 13 rokov) a velmi si to pochvalovala. Momentalne je ok, ak treba da si magne. Problem može mat ešte v buducnosti pri porode ale zrejme aj pri inom vypätí. Lekári by mali byt informovaní o tejto diagnóze.
V prípade, že ide naozaj o tetániu, tak mu skús dávať striedavo calcium jeden deň, druhý deň magnézium. Dôležité je, aby bol syn hlavne v psychickej pohode.