Dievčatá je to normálne aby dcérka ktorá ma 2 roky a 4 mesiace toto robila? Začala tak divné dávať nôžky a ked sme ju pri tom vyrušili bola nervozná. Robí to viackrát na deň. Čo treba spraviť aby s tým prestala?
ano je to normalne, nechaj ju tak
Skúsila by som odpútať jej pozornosť niečím iným, možno nejaká spoločná hra, kreslenie...
Je to normálne... my to ignorujeme a jediné, na čo ju manželka upozornila je, nech to nerobí pred cudzími ľuďmi. Rozhodne jej to netreba zakazovať, môže sa to potom negatívne prejaviť na jej sexualite v dospelosti.
Dajte jej hračky, odputajte pozornosť
@zazvorka87 Ja som masturboval tiež od útleho detstva a nebolo to z nudy... robil som to, lebo to bolo príjemné.
Je to normálne, nieje to negativny dosledok niecoho, dieta si tak nic nekompenzuje. Proste to niektoré deti robia, niektoré nie. Ale ked to dieta robi, je to absolutne v poriadku, akurat ak to zacne robit na verejnosti treba vysvetlit ze to patrí do sukromia.
(mám vzdelanie v danej oblasti)
Vôbec by som to neriesila, však to je prirodzene. Skôr mi príde divne to zakazovať. Vám to tiež nikto nezakazuje 🤪Dcerka to robila keď mala 1 rok a 3 mesiace. Potom ju to obdobie prešlo.
Moja to robila keď mala 8 mesiacov...aj sme mysleli ze to je podozrenie na,epilepsiu....boli sme aj u doktorky a ta EPI vylúčila a povedala ze je to autostimulacia...proste si potrebuje uľaviť....po mesiaci to prestalo....
Akože preco by mala prestať? Veď je to normálne a prirodzené. Nerozumiem prečo jej chces násilím narúšať vývoj, neskôr sa to môže odraziť na jej sexuálnom živote.
Vy tiež všetky masturbujete z nudy a máte to zakázané? Tak isto ako mávate orgazmus vy tak isto ho vie mať aj dieťa a robí to pre ten istý pocit ako aj vy.
Prekvapenieee ak ste to ešte nevedeli.
@zazvorka87 do akeho zlozvyku? akoze z nej v dospelosti nebude podrazdena puca? zaujimave ze u chlapcov to nevadi a neskor nemaju problem, dievcatam sa to zakazuje a potom v dospelosti nepoznaju vlastne telo (neverila som dokym som neprisla na kona)
@zazvorka87
ale veď nemasturbuje celý deň 😂 a u predškolákov veľmi často táto činnosť vymizne.
@zazvorka87 tak si precitaj clanky od psychológov o tom, ak nam tu neveríš. Naozaj je to v poriadku ked to dieta robi. A to som mala v skole vela prednasok len na túto tému, pracujem v skolstve s najmensimi deťmi od 2r a vobec to nieje neobvyklé a robia to aj tie najspokojnejsie a najvyrovnanejsie deti.
Dieta to nevnima ako sexualnu aktivitu, nevnima pod tym sexuálny podtón. A cim viac nato budes upriamovat, o to viac to bude robit a v hlave si spojí ze je to nieco zlé a neskor moze mat problemy v sexualnom zivote, v tom mat rada samu seba a v podvedomí jej ostane, ze ked citi prijemne pocity, je to zle, alebo sa ma zato hanbit. Tak neviem ci toto chces pre svoje dieta. Tebe tiez nikto nepovie ako casto mozes mat sex a ako casto si to mozes uzit. Ako by si sa citila keby si to uzijes s muzom a niekto koho vnimas ako velku autoritu a svoj vzor ti potom povie ze to nieje spravne a upriamuje tvoju pozornost na nieco ine, aby si to uz nechcela opakovať. Asi by ti z toho nebolo najlepsie ze?
@zazvorka87 a ked vravis ze dieta to nepotrebuje tak ani ty to nepotrebujes ano? Predpokladam teda ze ked mas chut, tak si radšej ides zabehat alebo prečítaš nejaku knihu, len aby si nahodou neprezivala prijemne pocity ano?
Ci v com si viac ako dieťa? Dieta ma v sebe gombik ktory sa moze zapnúť az vo veku kedy rodic uzna za vhodne a dovtedy nemoze nic citit?
@zazvorka87 "som dospela a tiez nemasturbujem uz to mam daavno za sebou" tak už chápeme kde je problém 🤐 len chúďa dieťa ☹
@zazvorka87 nemam ti uz co viac k tomu povedat, ked ti nestacilo vysvetlenie co som ti k tomu dala aj ked mam v tejto téme aj vzdelanie aj skusenosti.
Ak si chces precitat clanky, hor sa do toho, nic ti nebrani a mozno prehodnotís svoj postoj
@zazvorka87 Žiadna závislosť z toho nebude len je možné, že sexuálne skôr dozreje a ty s tým ajtak nič nespravíš.To je biológia.
Asi by si radšej bola keby tvoja dcéra bola jedna z tých ktorá bude len držať chlapovi a orgazmus nezažije nikdy lebo nepozná svoje telo.Zákaž je to a bude to robiť na tajnáša a môžeš sa jej venovať koľko chceš.Dospelý človek chodí do práce je unavený a ajtak má chuť.Tak neviem čo chceš riešiť.
@zazvorka87 okej ;) ved urcite vies lepsie ako clovek co ma VŠ v odbore a prax s detmi. Fuj fuj zla zla zla masturbacia. Az ked mama dovoli ze uz mozem tak odvtedy mozem citit pocity, dovtedy nie
@zazvorka87 a este by ma zaujimalo s kolkymi psychologmi si to riesila ked maju na to rozne nazory? Lebo ja z mnohými ci uz na skole alebo v praxi a ani jeden nemal nazor ze to je zle a dieta to nema robiť
@klip0 Keď už to mám tak napísať priamo lebo toto nie je prvá téma kde sa píšu hlúposti tak som jedno z tých detí.
Žiadna závislosť.Deti cítia to isté čo dospelí len si myslia, že je to zlé lebo im to nikto nevysvetlil.Čo to je som zistila až v puberte až vtedy som pochopila, že som v poriadku.Dospela som sexuálne skôr.No skôr.V tom veku v minulosti už ženy rodili len dnes je z toho niečo zlé.
Žiadnu závislosť nemám.Je to presne ako u dospelých.Telo má dosť tak dosť.To sú hormóny a nie cukríky.
Skôr majú problémy ľudia ktorí mali sex neskôr, neberú ohľad na partnera len na seba alebo svoju sexualitu nepoznajú alebo boli dlho sami.
@littlebubble tak, pravdu pises
@zazvorka87 5 ročné malé bejby.
Ešte tak 2 ok, ale 5 ročné je bejby? Takže to preto im utieram zadky lebo sú ešte bejby 😂.
Neviem ako dnešná generácia, ale tá moja vyzerala v MŠ ako dnešní 3tiaci na ZŠ.
Keby si ma oslovila bejby tak by som sa ťa bála a zaradila ťa do kategórie (divní ľudia).Prepáč.Nezniesla som ak sa ku mne dospelí chovali ako k bábätku.Bolo to naozaj vtipné uvedomovať si akí sú dospelí hlúpi a myslia si, že deti sú hlúpe.
Deti sú veľmi inteligentné.Aspoň tie ktoré majú rodičov s otvorenými očami a uvedomujú si, že ich bejby je ľudská bytosť a nie hlúpa bábika ktorá funguje na program.
Masturbácia v skoršom veku vôbec neznamená, že dieťa začne sexuálne žiť v 13.To, že sa tu niektoré pohoršujú nad 15+ tak ich praprababky by vedeli rozprávať kedy už rodili.Pre mňa zase nie je prirodzené začať po 18stke.Neexistuje na to však tabuľka.Niektoré moje rovesníčky vyzerajú ako 16stky a ešte nemali vzťah a ani sex.A to nemajú násť.Každý dozrieva inak a sú ľudia ktorí sex nepotrebujú za celý život ani raz.Potom sú ludia ktorí majú sex ako chlieb a vodu.
Poznám muža ktorý mal priateľku (prvú) v 17 do 27.Po rozchode mu tak preplo, že strieda ženy ako ponožky.Chodí aj s 3 naraz a sex je pre neho alfa/omega.
To akú sexuálnu zdržanlivosť človek raz bude mať neovplyvní masturbácia.Sú ľudia ktorí len masturbujú a vystačia si sami.
Je to biológia.Ako môžeš ty bez vzdelania a bez skúseností hodnotiť ktorá ľudská bytosť čo môže prežívať a cítiť lebo ty si to mala inak.Biológiu človek neoklame a dieťa môže byť oveľa zreljšie biologicky aj psychicky aj keď má len 5.
Ono si to samo nevybralo.
prečo s tým má prestať? vysvetliť jej, že nech to robí keď je sama v postieľke.