Mastocytom u detičiek

24. jún 2024

Ahojte,

Boli sme u koznej, a iba medzi recou som spomenula 1 utvar na brusku, vyzera ako znamienko svetle, ale raz s anam stalo, ze bolo cervene, a raz sa napustil aj tekutinou. Ma to cca 1 rok rok aj pol.

Inak nie je alergicky na nic, nie je chorobny, ak aj dostane nejake sople, presiel nou velmi rychlo.

Ked mu je teolo, tak na chrbatiku sa mu vytvaraju cervene flaky s mini bodkou, ale do 2-3 h. zmiznu. Doteraz som bola v tom, ze su to potnicky, kedze to na hypermangan velmi pomaha. Hovorila, ze to tiez suvisi s tym mastocytom.

Uz rok aj nieco ma toto znamienko, nevytvara sa nic nove 🙏🏻 povedala, ze sa to sleduje cca do 5. rokov. A potom co?

Mate niektora skusenosti?

autor
24. jún 2024
katika1811
14. nov 2024

Ahoj prišli ste na niečo ? My máme niečo podobne na slabine a lekár vravel že podľa neho ide o mastocytom …vraj to máme sledovať ak by sa zmenilo máme ísť na kožné …máme to asi 2 mesiace… vieš niečo o tom viac ?

autor
15. nov 2024

@katika1811 ahoj, ano ano. Museli sme ist na usg brucha, na ocne, a zobrali nam aj krv. Chvala Bohu nie je na nic alergicky. Toto leto ho ustipla aj vcela do tvare a osa do prsta, ziadna reakcia okrem minimalne opuchu v mieste pichnutia. Jedine, na co mastocytom reaguje, je cerveny a opuchne je nahla zmena tepla. Teda vyvarujeme sa horucej bode a sauny. Zbytocne ho nedrazdime a mam pocit, ze sa konecne zmensuje. U nas tenro fliacik vysiel, ked mal 2,5r.
Tusim od 3 r by sa uz nemali vytvarat nove. 🙏

autor
15. nov 2024

@katika1811 kedy vysiel u vas a kolko kusov?

katika1811
15. nov 2024

Ďakujem pekne my to nemáme úplne potvrdené. Syn ma 4 roky a vyšla mu nejaka akoby vyrážka na slabine boli sme v pondelok na koznom lekár si mysli že je to mastócyt jedno ma aj na pipiku ale čo ja viem či je to mastocyt chcem ísť ešte k jednej lekárke nech sa vyjadrí … lekár vravel že len pozorovať a predpísal dithiaden nič viac ktomj mi nepovedal 🤦🏼‍♀️

katika1811
15. nov 2024

Vieš mi pôrodom tá poslať do správy ako ro u vás vyzerá ten fliack ?