Ahojte mamičky, dnes som bola s malou u lekára, nakoľko od včera nám teplotovala. Dal nám ATB , pretože zistil zápal mandlí. POvedal, že ak do stredy nebude malá bez teploty máme prísť na odber krvi a doniesť aj moč. Malá mi odmieta čokoľvek zjesť, či vypiť. Ani ATB jej poriadne nemôžem dať, lebo mi to vypľúva. Má popraskané pery. Teraz sa mi vycikala do nočníka, a na povrchu boli také akoby mastné oká, a moč tak čudne zapáchal. Myslíte, žeby som mala dať moč vyšetriť už hneď zajtra? Alebo počkať do stredy? Nemáte s týtmo niektorá skúsenosti?Ďakujem za odpovede 🙂
@janinah No to bude problem, ja tam s nou ostat nemozem a manzel je na tyzdnovke :(
@142230919213 problem? Boze sak to je tvoje dieta,vsetko ostatne ma ist bokom,aspon by malo
@142230919213 tak s nou ostane v nemocnici, babka, dedko, ktokolvek. Jednu noc mozes ostat aj ty. A moze ostat aj sama, aj ked to nie je optimalne riesenie.
@142230919213
neblazni, a ber ju do nemocnice. Aj podla mna to je dehydratacia. To, ci zostanes/nezostanes a ci tam vobec zostane ona, to vyriesite v nemocnici 😉
keď nechceš ísť do nemocnice, skus ju aspoň rehydratovat - dávať piť po lyžičkách, striekačkou, to je jedno, len ju pre boha zavodni. Keď nechce piť to, čo jej ponúkaš, skús iné. Si jej mama, na niečo prídeš, nerieš, či máš ísť vyšetriť moč, ale dávaj jej hlavne piť a keď budeš mať to zvládnuté, potom sadni na MK a píš a čítaj. Ked ma zapálene mandle, je jasné, ze ju to boli a preto odmieta piť, skús vlažný čaj, to jej bude prijemne a možno do nej niečo dostaneš.
@142230919213 nikto ta tu neponizoval, vychadzali sme z informacii, ktore si dala (krystalovu gulu nema zoadna aby vedela vsetko) a radili sme ako sme najlepsie vedeli.
Neviem ako si si predstavovala pomoc, nikto, ale naozaj nikto ti tu neradil zle a neponizoval ta
@142230919213 tak ale k @enka81 si naozaj hnusna, lebo ona ti napisala navod ako postupovat. Uplne podrobny, uplne jasny a cely o tom, ze co mas robit ak nechces ist do nemocnice
Este raz si to precitaj az potom reaguj a nadavaj nam.
ak mamicka nemoze ist s dietatom do nemocnice, tak pojde dieta bez mamicky... aspon kym ho rehydruju.... ak je to potrebne.
Kedysi sa s detmi do nemocky nechodilo a deti zili.. ved pobyt matky s dietatom nie je podmienka. Je to sice mozne, ale nie nevyhnutne... kolke mamicky tam nemozu byt, lebo maju aj ine male deti,ktore nemaju s kym nechat...
moja dcéra musela súrne ísť do nemocnice - mala 2,5 roka, ja som bola týždeň po pôrode, kojila som malé bábo, v nemocnici sme to vysvetlili a bez problémov dcéra ostala s ocinkom. 3 dni.
Takže nabudúce môže ísť hoc kto z rodičov popr. tam bude dieťa samé.....
@142230919213 tak zapachajúci moč je pravda, že može byť ak je dieťa dehydrované ale to može byť aj zato že berie antibiotiká. ked ma malo tekutin tak je ten zapach taký acetonovy a ked je to z antibiotik tak je taky skor ako od liekov. a to ze zapacha moc nemusi znamenat ze je dako velmi dehydrovana, len ma proste malo tekutin.
@janinah nuz to je dosledok toho, ze dneska su rodicia jak roboti. Mame vselijake "mudre" knihy, ako naucit dieta spat, jest, pit, co je pre dieta "dobre" a co mu "skodi". Ale akosi tu absentuje empatia a schopnost pouzit vlastny rozum. Takyto clovek, ked nema podrobny navod co robit, tak je proste nahraty. A este je potom urazeny ked mu niekto poradi, ze z neho robi debila.
@142230919213 normalne jest ti nebude este mozno aj tyzden, ale pit MUSI. Zvlast ked ma teploty a papa lieky. Taky zapal mandli boli jak das, pri prehltani, niekedy dokonca aj pri rozpravani. Aj stravu jej treba prisposobit podla toho, co dokaze zjest. Aj ked ta strava nebude dokonale vyvazena a zdrava 😠
@maslenka47 Súhlasím. Úplná pravda.
@maslenka47 pekne sa to počúva ale realita je veľakrát uplne iná. viem ako to je pri mojom synovi ked má teploty. nedostanem do neho vodu a mozem robit co chcem a jest tak to uz duplom. ani striekackou ani lyzickou, proste ked nechce a vypluva to tak ako mu to dam?
@janinah tak ja som len pisala co povedali na pohotovosti mne. malemu zapachal moc a vysledky mocu ukazali ze ma malo tekutin, ale nerobili z toho paniku. pravdepodobne nebol dovod davat infuziu, kedze mu ju nedali
@lennkka17 aj ked vypluva, nejake tekutiny sa do neho predsa len dostanu. Ked len par kvapiek, ale ostanu. Opakovanych par kvapiek je lepsia ako nic, lebo to odmieta...
Je ulohou matky robit aj neprijemne veci, ked je to v prospech dietata. Podavat lieky, davat pit aj ked to odmieta, odsavat sople, strihat nechty, zakazat sledkosti, zakazat TV, donutit dieta upratovat aj robit si ulohy... Materstvo nie je len o stastnych okamzikoch, ale aj o tom, ze treba na dieta pritlacit ked to okolnosti vyzaduju.
je dehydratovaná,treba ju zobrať do nemocnice na infúziu,ešte dnes