Masívny pneumokok. Čo treba robiť?

nina88
15. nov 2010

Dobry den, prosim o radu, pripadnu podobnu skusenost... Starsej dcere zistili Pneumokoka asi mesiac dozadu z vyteru z nosa. Kedze mal sople aj vtedy 3 mesacny syn, nasadila aj jemu Pamycon kvapky bez vyteru... Dcere to preslo, synovi nie, tak sme po tyzdni isli na vyter a vysledok bol stredne masivny pneumokok... Doktorka povedala,ze kedze uz bral kvapky, skusme to len vymyvat morskou vodou a o tyzden prist na kontrolny vyter... O tyzden malemu nic nebolo a tak sme isli na ,,istotu,, negativneho testa... Boli sme sokovany: vysoko masivny pneumokok... Hovorim,to musi byt chyba, malemu nic neni... tak este jeden vyter, znova to iste... Doktorka mu chce dat antibiotika,ale jemu nic neni. Ani sopel,nic nic... Co mam robit??

stefi76
16. nov 2010

Podľa mňa to chyba nie je, ak sa zistí masívny výskyt pneumokoka, určite sa v laboratóriu nepomýlili. Možno je dobré ak sa malý prelieči antibiotikami, pneumokok je nebezbečná baktéria ktorá môže v prípade choroby spôsobiť aj smrť alebo celoživotné následky pri zápale mozgových blán, preto sa proti nemu aj povinne očkuje. Očkovaný ste boli?
Ak áno je to zaujimavé že ho máte.

bianka234
16. nov 2010

ja som prežívala presne toto isté, bohužiaľ sú atb. nevyhnutné, malý bol aj zaočkovaný aj tak ho mal, vieš to je milion druhov a na všetky sa vakcíny nedávajú, takže som z toho bola strašne nešťastná že pre takúto "hovadinu" ho mám napchávať antib. Je to strašné svinstvo. Len tie antib.pekne nasad, lebo sa môže lahko stať, že keď to budeš odkladať, tak mu nezaberú ani dve dávky. Moja dcéra sa liečila pol roka v kuse na sreptokoka, ktorého mala v hrdle, to bolo...Zakaždým ako mi na krčnom povedala že ešte jedno balenie, potom ešte jedno, zasa ešte jedno, už som sa nezdržala a normálne mi slzy vyhrkli. Dali sme si porobiť výtery celá rodina preventívne. Tieto hnusoby treba rýchlo preliečiť.