Ahojte tie ktoré ste boli vyberat nosnú mandlu môžte mi napísať vlastnú skúsenosť? 5rocny syn ma stale plný nos, veľmi zle dýcha, zle rozpráva lebo cez ústa, chrápe atd. Ideme na výber az o 2 mesiace no slabšie počuje , krčná vravela ze mu tlačí na uška na papieri mam krivku C. Prosím vas co to znamená? Nejako mi k tomu nic viac nepovedala len že treba ju dať preč
Mandla sa zväčší a neodteka mok v uchu a boli, menej počuje… určite vybrať aby vám neohluchol
@marzii35 C krivka je ľudovo povedané, podtlak v uchu. Ucho nie je správne prevzdusnovane,Eustachova trubica kvôli zväčšenej mandli nefunguje správne a o chvíľu tam môže byť zase tekutina.
Keď syn je často chorý, zle počuje, zle dýcha, chrápe, jednoznačne ju treba dat preč. Objednaní ste do nemocnice, na orl zákrok,je to jednoduchy krátky zákrok s krátkou anestézou, a je možné, ze všetky problémy sa tak vyriešia.
To neznamená, ze už nikdy nebude chorý, pravdaže.
Kam idete vyberať?
Napíšem ti IP.
ahoj my sme tiež na Tom rovnako
od novembra čakáme na termín (6.2)
hrozí trvalé poškodenie sluchu
dokonca dva týždne do zadu ešte horšie počuje
nevníma má keď som pár krokov od nej
musím kričať aby ma počula 🥹
strašne sa bojím že do vtedy bude horšie
no podľa lekárov " musíme vydržať" 🥹
aj my sme mali tento problém s dcérkou
no boli sme v stredu na zákrok
zdá sa mi že počuje lepšie ale chrape strašne, ešte viac no čítala som že to je ešte skoro riešiť
@marzii35 dieťa je počas zákroku v celkovej anestézii, nebude vidieť vôbec nič,. Trvá to 15-20minut, možno aj s prípravou je dieťa na sále pol hodiny.
Robí sa to pod mikroskopom,je to krátky zákrok, odstráni sa mandla, odsaju uši, pripadne (ak je to potrebné) dá sa do ucha ventilačna trubicka, stipula. Je to malinka akoby gombicka s otvorom, nič netrci z ucha 😊. Je to kvôli odvetravaniu, dieťa potom sa musí vyhýbať tomu, aby do ucha vošla voda. Ale nerobí sa to vždy, to píšem len ako informáciu, a povie ti to možno aj operater pred zákrokom, keďže budeš podpisovať informovaný súhlas.
Netreba sa toho báť, deti to znasaju všeobecne veľmi dobre.
@marzii35
Dobrý deň, moju dcéru operovali v novembri. Najprv dostala sirup aby bola ,,v dobrej nálade" a potom ju zobrali ma sálu. Kanylu pichali až na sále, keď už bola mimo. A áno,po prebudení na sále vrieskala veľmi, trvalo hodinu kým ju muž upokojil. Následne veľa času prespala. Po operácii asi 2 týždne veľmi škaredo rozprávala, ako keby z nosa,často jej nebolo rozumieť. Už keď sa všetko zahojilo, a zvykla si na novú situáciu postupne začala pekne rozprávať. Jej vyberali nosné mandle,nakoľko jej upchali celý nos,a odsávali vodu z uší. Sedela som vedľa nej,a pokiaľ som nekričila nepočula ma. Dcéru operovali ráno o pol 8mej a večer o 5tej prepúšťali. Už v deň operácie keď prišla domov sme si všimli že dobre počuje,šepkali sme a reagovala.
V deň operácie bola už poobede ,,fit" aj jedla, pila. Ma druhý deň akoby sa nič nestalo
Aj my mame ten problém, že keď je chorá Tsk sa zväčší a boli ju uško. Preto ideme vyberať. Aj logopedička mi odporúčala, žeby mala problém v škole… robí sa to v narkoze tak by nemala mat traumu