Máme zaľahnuté ušká

mimuskaben
26. feb 2016

Dobrý deň prajem,neviem uz čo viac mam spraviť. Mala bola chora mala nadchu a tym padom jej aj zalahlo v uskach . Lekarka nam dala kvapky a ak to neprejde mame ist k ušnému... samozrejme sa malá bojí,tak chcem sa spýtať či náhodou nieco overene neviete .. uz sme skusali zivať,žuť źuvačku,poskakovat a nič 😒 ☹
dakujeem za rady

veronikapodolska
26. feb 2016

hmmm, má hlienmi upchané dutiny, a nahrievanie dutín by nebolo účinné 🙂 vysmrkať sa jej už asi nedá, nádcha ustúpila ale hustý hlien zostal v dutinách ☹

mimuskaben
autor
26. feb 2016

:( a čo sa stým dá robiť respektive lekar stym co spravi?
Este som sa stym nestretla tak mam strach aj ja..
dakujem

veronikapodolska
26. feb 2016

tak ja som to mala v detstve (dosť rokov naspäť 🙂 ) a vtedy ma tiež poslali na ORL, no a vlastne oni musia tie dutiny vypláchnuť, ako vyzerá to hrozivo ale nebolí to len je to možno trošku nepríjemné 😒 Ale počula som že je lepšie sa tomu vyplachovaniu vyhnúť, lebo potom sa to opakuje a je pravda že som tam musela ísť 2krát po sebe, a ked som mala do pol roka nádchu alebo prechladnutie situácia sa zopakovala, potom už som sa snažila smrkať a smrkať a dostať to odtial von sama a klop, klop odvtedy už som nebola. Ale ked aj teraz dostanem nádchu tak ešte aj po xrokoch cítim v nose to miesto po vpichu ihly 😒 No asi som ťa nepotešila.

mimuskaben
autor
26. feb 2016

@veronikapodolska fuha no verim tomu ze sa jej polepši a teraz mi hovorí,že jej tam šumí tak ja uz neviemm. Mam ist radsej na pohotovost alebo v pondelok k usnemu ???
No tak to si ma vazne nepotesila :( a keby jej ušká preplachnu ? Či rovnaká bolesť / pocit ?

veronikapodolska
26. feb 2016

no ved to má zalahnuté bambulka to môže aj taký šum počuť, na pohotovosť by som nešla až potom k ušnému. Keď sa mi to opakovalo tak najskôr mi to robili cez nos( poslali ma na rengen a tam videli že dutiny sú plné) a potom s odstupom mi robili aj to že mi len prepichli akoby uši, aby to odľahlo, bez výplachu (vtedy ma ani na rengen neposlali), ale to mi hned nepomohlo až po pár dnoch som cítila úlavu a tiež som tam bola určite po 2dni to pichať. Ale ak by som mala doporučiť tak radšej ten nos - to fakt nebolí len to tak čudne vyzerá, lebo tie uši zostanú potom oveľa citlivejšie, ak napríklad aj trochu fúka vietor, ani nemusí byť studený tak hned to cítim až pol hlavy ma bolí 😢

mimuskaben
autor
26. feb 2016

@veronikapodolska som vystresovana,velmi sa o nu bojim a asi to aj prehanam.. ale nechcem aby trpela uz od malicka.. v pondelok skocime k usnemu a uvidime co povie.. a modlim sa aby to preslo aby jej nič nemuseli robit.
Velmi pekne ti dakujem aspon trochu sa mi ulavilo 🙂
potom dám vedieť

natalym
26. feb 2016

Ja mám pravidelne zaľahnuté v ušiach, keď mám zápal stredného ucha. Určite by som išla k lekárovi.

veronikapodolska
26. feb 2016

a vysmrkať jej to nejde vôbec a bolí ju aj hlava ( mna bolela hlavne v prednej časti -čelo)

veronikapodolska
26. feb 2016

@mimuskaben držte sa, určite to zvládnete a všetko bude dobré 🙂

anjelicek26
26. feb 2016

@veronikapodolska k usnemu chodte urcite. My sme takto skoncili s Benjim kompletne hluchym na celeho pol roka viac-menej... na nom to nebolo poznat, odcitaval s pier, len nerozpraval, vela krical. On mal vodu a sumenie za bubienkom po zapale oboch usiek. Trvalo pol roka, kym sa to vstrebalo. Este dlhsie a uz by mu davali rurky do usi. Nepodcenovat urcite.

mimuskaben
autor
26. feb 2016

@veronikapodolska stazovala sa , ale už nie.
a vysmrkať jej už ani nejde

mimuskaben
autor
26. feb 2016

@anjelicek26 to mi je ľúto, no dufam,ze sa to dá do poriadku.
Pocuje,ale tak slabo..musim zvysit hlas aby ma pocula :( v pondelok urcite pojdeme k usnemu

anjelicek26
26. feb 2016

@mimuskaben usny to pekne zmera, my sme mali stastie na uzasneho, mileho, s dobrym pristupom, netrvalo to nejako dlho. Vraj sa to strane velmi casto u malych deticiek, maju este uzke sluchovody, rychlo im zalahnu.

dionyzka
26. feb 2016

@mimuskaben tu nemas co riesit, treba usnemu, cim skor tym lepsie. Tym, ze to odalujes, len situaciu komplikujes. Mne takto zatiekli usi v tehotenstve, riesili sme to s usnym krasnych 7 mesiacov. Uplne to iste, sum v usiach, potom ako keby som ich mala vo vode ponorene, neskor som zle pocula. Riesilo sa to prefukom usi zavedenou sondou cez nos - detom sa to nerobi. Dcera 11 mesacna teraz mala sopliky a vysledok zapal stredneho ucha a prepichnutie bubienkov. Soplila 5 dni.
Necakajte, predite tym komplikovanym stavom.
Moj muz mal v detstve zapal stredneho ucha, neskoro zisteny a nepocuje na jedno ucho.

gabika_tkacikova
26. feb 2016

ahoj, mi sa tiež chystáme teraz na ušné, malý mal slabý zápal stredného ucha, po liečbe nám budú merať ušká, vraj zaľahnutie môže byť aj zo zväčšených nosných mandlí.

grofkaninka
26. feb 2016

@gabika_tkacikova my sme si minuly rok presli zapalom stredneho ucha to sme si veru uzili :/ dufam ze uz nikdy viac

zanet63
26. feb 2016
Používateľ zanet63 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od zanet63.

juuuj zalahnute uska pri detoch nie su nicim prijemnym..

mimuskaben
autor
26. feb 2016

@zanet63 to teda nie :(
ale teraz sme sa kupkali a mi povedala,źe jej tam nieco puklo a ze aj lepsie pocuje 🙂 tak snad je to na dobre ceste , ale v pondelok idem urcite snou.. 🙂 pekny vecer

zanet63
5. mar 2016
Používateľ zanet63 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od zanet63.

@mimuskaben ako ste to s malinkou nakoniec vybavili? 🙂