neviem si rady....mam dcerku v druhej triede v skolke....prvy rok bola chorlava ale o.k.to pri nastupe do skolky byvs.ale teraz to pokracuje zase.od zaciatku septembra bola v skolke iba dva tyzdne.niektore maminy vravia ze treba zmenit skolku..neviem ci by to mohlo pomoct.ak ma niekto skusenosti budem rada ak sa podelite....
Jejha, to moji by potom museli každý mesiac meniť škôlku, každý mesiac sa niečo nové v pediatrickych chorobách poducim 😀 😝
no u nas dve deticky prestupili a udajne prestali byvat chore....mne sa to tiez nepozdava hlavne aj preto ze dcerka nechce odtial odist..
určite ju nemeniť,nepomohlo by to, v každej škôlke sú choré deti, ide hlavne o imunitu, moja malá bola často chorá ešte pred nástupom do škôlky (staršia nosila bacile zo škôlky ), každú chvíľku mala antibiotiká, keď začala chodiť do škôlky prvý rok tak bola celkom zdravá, ako druháčka bola chorľavá oveľa viac a teraz ako tretiačka ešte chorá nebola...
@katwenka je to najmä o imunite a to že sa stav detí po prestupe zmenil môže byť aj prístupom novej škôlky. Moja neter mávala často laryngytídu no po tom čo v škôlke zaviedli program otužovania (deti chodili pravidelne bosé po tráve aj v zime po snehu, otužovali) decko choré nebolo a to už má 12 rokov 😉
Ak pomohla zmena skolky, tak to bola len nahoda... deti si musia prejst skolkarskymi chorobami, ci sa to rodicom paci alebo nie. Znacny vplyv maju aj samotni rodicia, ktori svoje dieta iba so soplom alebo iba s kaslom liecia za behu a niektore deti to, bohuzial, zlozi. Ak ta to upokoji, my sme 2. skolkarsky rok mali "najchorobnejsi", skoro cely rok to bolo 2 tyzdne doma, 2 v skolke. Treti rok je to lepsie, zatial vynechal iba 2 tyzdne.
Ps: my sme sa vdaka chorobam dostali k alergologicke a vieme pricinu castejsich chorob, ale tiez uz vieme, ako tomu predchadzat aspon ciastocne.
@katwenka nemam vlastnu skusenost (moje dieta chodilo do skolky iba v lete a chore nebolo), ale z precitaneho a pocuteho si myslim, ze problemom moze byt aj prenasac chorob v kolektive, teda dieta, ktore nema priznaky, ale pre ine deti je infekcne. pred casom som citala diskusiu, kde sa mamicky dohadovali, ci mozu poziadat, aby skolka od rodicov vyziadala stery deti a potvrdenie, ze nic neprenasaju, ale nepamatam si, ako to dopadlo.
pamatam si aj skusenost jednej mamicky, ktorej dieta nastupilo do skolky v zime, do konca skolskeho roku malo asi 2 natchy a ked od septembra pribudli nove deti, zacal sa v tom kolektive nenormalny kolotoc chorob, tiez tam bolo podozrenie, ze do kolektivu pribudol nejaky bacilonosic.
@katwenka niektore deti su chorlave aj dlhsie, ako prvy rok. Ak ma problemy s imunitou, treba asi konzultovat imunologa, ak sa Ti to nezda. Nemyslim si, ze zmena skolky prinesie nejake zlepsenie...Moji boli tiez chorlavi a to ani do skolky nechodili (v zmysle sople, hlieny, prip. kasel - ale casto a dlho) a tak sme dali urobit imuno testy, maju mierne znizenu imunitu, odporucila nam vysadit bielkovinu kravskeho mlieka, lebo na to nereaguju dobre (moze zahlienovat) a dostali sme kuru na podporu imunity na predpis. Musim povedat, ze tento rok je urcite lepsi, nez bol minuly. Mozete si davat pripravky na podporu imunity, my sme uz mali doma asi skoro vsetko, ale to nie su ziadne zazraky, plus vitamiiny, C-cko, otuzovanie, zdrava strava - viac zasaditej....take bezne veci, co sa odporucaju pre zdravie. Cordyceps mozete skusit davat, mnohi si dost chvalia....
Ahojte, necitala som celu diskusiu, ale chcela by som sa spytat, syn chodi do skolky od septembra, a byva casto chory, a vcera prisli vysledky vyterov, a dr. vravel, ze je nachylnejsi na jeden druh mikroba. Mozete mi poradit ako mam teraz postupovat? co mu mam davat? kam sa pytat? chcela by som to riesit, pretoze ked je chory on je aj mladsie dieta . S tou som sa uz pytala k imunologovi. Dakujem
Je to zaujímavý nápad, vymeniť škôlku. Nakoľko môj syn je už druhy rok stale chorý pre nezodpovedné matky a učiteľka nemieni robiť ráno monitoring a posielať choré deti preč. Este vyhlási ze aj ona je chora,tak čo?
@katwenka podla mna je chorobnost v skolkach podobna, ide skor o imunitu dietata