Máme ísť s vyvrtnutým členkom k lekárovi?

anna2333
15. aug 2019

Ahojte, pred 4 dňami si môj syn vyvrtol členok, ale hneď to miesto pod členkom až si natrhol topánku. V tú noc ho to veľmi bolelo až plakal. Manžel povedal, že to nieje nič a tak sme to obviazali. Vraví, že pri chodení mu praskajú kosti v oblasti päty a, že má pocit, že sa mu hýbu kosti nad členom. A ešte, že cíti jemné tŕpnutie. Neviete poradiť či ešte počkať alebo sa obrátiť na lekára? Predom Ďakujem.

snehulienka8
15. aug 2019

@anna2333 hned rano k lekarovi

anna2333
autor
16. aug 2019

@snehulienka8 Ďakujem, pretože sa bojím či to nieje niečo vážne

nelca84
16. aug 2019

Akoze ja tiez nie som za bezanie k lekarovi s kazdou blbostou, ale v takomto pripade sa este potrebujes pytat?

viera
16. aug 2019

@anna2333 Ak ho to velmi bolelo a plakal tak bude mat zlomeninu(ak ho to bolieva aj cez noc)....A ak to mal opuchnute...Pripadne aj potrhane svaly...Chod na chirurgiu a najlepsie ct vysetrenie...My sme mali obdobne...No ja byt tebou tak davno som u lekara...Tieto veci nie su sranda...

veronice
16. aug 2019

Pred 4 dnami??? Chudak...ten mal byt davno u lekara...dajte potom vediet ako dopadol.

martinusik91
16. aug 2019

Tieto vyvrtnutia niesu sranda a je ťažko zistiť či to je len výron alebo zlomenina.Jedine rontgen.Ja som mala napr len výron a muselo to ísť do sadry.Kamaratka zas veselo chodila a mala to zlomené a tiež myslela že len výron .Treba ísť k dr čím skôr

ildiko36
16. aug 2019

@anna2333 keby to bola zlomenina tak je tam obmedzena pohyblivost k voli opuchu a modrina ..ked vie stupit na nohu ale to velmi boli a nieco tam puka moze mat natrhnutu slachu ..

pininka1
16. aug 2019

Ja som takto chodila ktovie koľko na zlomenej nohe, resp zlomená chrupavka. Nakoniec som mala výron pomaly každý týždeň a tak mi zistili v akom stave to je. Samozrejme operácia, hľadanie stepov a pod. Nič príjemné. Určite by som okamžite so synom išla,jedna sa o malé dieťa.

hadecka39
16. aug 2019

Samozrejme, že treba navštíviť doktora. Pri deťoch to je iné ako pri dospelých. Oni majú jemnejšie kosti ešte a môže to mať kľudne zlomené.

monro
16. aug 2019

Urcite treba ist na rontgen.

veronikaszabova
16. aug 2019

Pred 4dnami?
Uz ste davno mali byt u lekara

anna2333
autor
16. aug 2019

@veronice Akurát sme sa vrátili, má bežne vyvrtnuty členok. To praskanie má, že mal nohu bez pohybu, že mu zatuhli svaly tak to teraz má rozchodiť a cvičiť. Tŕpnutie má, že mal trošku viac utiahnutý obväz. Ale ďakujem za rady.

anna2333
autor
16. aug 2019

@ildiko36 Iba prvú noc, potom už nie, ale tak cítil, že jeho členok nieje v poriadku.

anna2333
autor
16. aug 2019

@viera Nemal to nakoniec zlomené, bežné vyvrtnutie len si trosku nohu natiahol viac.

anna2333
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nika83k
16. aug 2019

Ja som po vyvrtnuti 2 mesiace a stale to nieje ok,toto sa hoji dlhsie ako zlomenina.Skore uzdravenie prajem

ildiko36
16. aug 2019

@anna2333 mohli by ste este vyskusat tejpovacie pasky na ten clenok..teraz to ma oslabene nech mu to kus drzi..ja som mala tiez dost casto vyvrtnuty lavy lenok kym sa mi to nezlomilo..pravy clenok sa mi 1x vyvrtlo natrhla sa slacha ale som tiez nesla hned k lekarovi lebo som musela pracovat..som si kupila tejpovaciu pasku ..lekar ked to uvydel povedal keby som isla hned daju mi sadru..ale po tyzdny ked pouzivam pasky tak to tiez postaci..3mes som to nosila a velmi mi pomohlo.
Je video na youtube kde a ako treba nalepit

0hena0
17. aug 2019

@anna2333 aj moj muz vravel, ze to nic nieje a sla som rano k dr. A noha zlomena. Tiez som truba obcas, mala som dat na moju intuiciu. Rano uz mala clenok ako slon.

0hena0
17. aug 2019

@ildiko36 tejpovacie pasky su supeeer