Ahojte. Syn má 11mes. a má červené očko. Je menšie ako to druhé, vkuse si ho mydlí, má tam aj taký hnis alebo čo to je. Viete mi poradiť? Umývam mu to v repíku, a dávam Oftalmoseptonex. Mám ísť na pohotovosť??
Ďakujem
my sme to prave prekonali 😉 nie je to nic strasne...ale bez ATB do ocka to neprekonate...mala by si ist na pohotovost, tam vam urcite predpisu opthalmo framykoin, masticku do ocka...ten septonex je len na dezinfekciu, s tym sa vytiera ten hnis. Vraj velmi pomaha aj vyluhovany sacok z cierneho caju..prilozit uz vychladeny na ocko...ale neskusala som..atb nam zabrali za dva dni...inak je to dost rozsirene momentalne.. je to vysoko infekcne..mal by mat svoj vlastny uteracik a po chorobe prevliect navliecky..
Moja starsia tak prisla pred dvoma tyzdnami zo skolky. Vraj to bol nejaky virus. Ocka mala cele cervene a zahnisane. Isli sme hned na ocnu pohotovost, kde nam dali borovu vodu, antibakterialne a antibioticke kvapky. Ako mala mala nepriechodne kanaliky a aj mi povedali, ze pri silnejsej nadche jej to nemusi ist len nosom, ale aj ockami ☹ . Ja by som zasla na tu pohotovost.
ahoj, mame s ockami viacnasobne skusenosti, ak tam uz je hnis opthalmoseptonex uz nepomoze, je skoda to nechavat na pondelok ku doktorke, dovtedy si to od svrbenia len rozdrazdi a viac mu to opuchne (poznam velmi dobre). U takych malych deti davaju najprv opthalmoframykoin mast - je len na predpis, tak treba ist k lekarke, opt.septonex sme klupkali len tak pomedzi na dezinfekciu do oboch ociek. Ak by sa to vratilo po framykoine, dava pediater uniflox kvapky - tiez antibioticke.
jasné ved oči ....jááj som dospelá,ale na zápal si pamatám,svrbí,štípe páli ...tiež som to odkladala ,zbehni nenechaj ho trápiť ,dajú ATB kvapky a v pondelok má pokoj 🙂 ,a tiež to bol vraj nejaký vírus
no urcite ist na pohotovost,treba to liecit,mi sme mali uz chore ocka a vzdy sme isli hned ako sa mi nieco nezdalo a lekar mi povedal,ze cim neskor tym horsie,moze sa tam dostat aj bakteria,ked je oko oslabene ☹ a ked mate hnis,tak uz tam asi aj nejaka je
Urcite. Neliecene v as moze viest k poskodeniu zraku. My chodievame rovno do nemocnice na ocne, nie na beznu pohotovost.
Určite! Ja mám štvormesačnú dcérku a tiež sme to práve riešili k doktorovi sme síce neišli len sme zavolali a potom išiel muž pre recept, ale predpísal nám tiež ATB a na druhý deň už to bolo podstatne lepšie, takže neodkladaj a do pondelka môžte mať krásne očko.
moja mala to tento tyzden prekonala.dostali sme uniflox kvapky antibioticke a mast na noc do oko.trvalo to 3 dni.este jej davam occuflash kvapky....treba ist na pohotovost
Treba s tym ist na pohotovost.do pondelka sa to moze este zhorsit
uz si tam mala byt
Ahoj, v prvom rade zruš repík, skús opthalmoseptonex alebo iné očné kvapky z lekárne.
Ja by som najskôr skúsila toto, až potom by som šla na pohotovosť. Hanka to mala tiež jeden či dva dni a pomohli obyčajné očné kvapky.
Ja stele riesim podobne veci, nastesie mam nonstop lekara a super sluzbu kedy prestavam panikrcit 🙂
Ja dávam deťom aj teraz to mal syn mal červene oko a hnis tam mal ak máte Uniflox treba mu kvapkat aspon tri krát za den su to dobre kvapky ak ma nejakeho bacila mne to pomohlo.
nedavno mal sused niečo podobne(
červene očko svrbelo ho) bral antibiotika,bola to nejaka bakteria,radšej by som šla k lekarke,istota je istota,možno mu nič nebude,ale prenho je to iste nepríjemne