Mozno tu uz takato diskusia bola vedena ale co som sa docitala tak vsetci sa pytaju na starsie babatka. Mam 1a polrocneho synceka ktory ochorel na virusove ochorenie a dostal hned antibiotika pricom mal CPR len 8, no mame aj dcerku ktora mala len minuly tyzden 2 mesiace a dostala ten virus aj ona (napriek tomu ze sme ich hned oddelili). Bola som u doktorky a ta jej chcela hned nasadit antibiotika, ale nakoniec sme sa dohodli ze dnes dostane injekciu a zajtra ked nebude lepsie tak jej tie antb nasadi. CPR ma tiez 8 a teplotu nema, ale zato ma hrozny kaslik a soplik a uz to pocut aj na dychani. Nemate niekto podobnu skusenost a hlavne co vam zabralo?
antibiotika sa davaju na bakterie, na virusy neucinkuju!!! 🙄 🙄 🙄 😕
moja najmensia mala bakteriu stafilokoka a streptokoka, nemala ani mesiac, ako 5 mesacna mala bakteriu Hemofila a dalsie antibiotika 🙄 ale to sme mali potvrdene od viacerych doktorov a urobenu citlivost z vyterov ze na co je bakteria citliva, ale je nahlavu aby doktorka tvrdila ze je to virus a chcela dat antibiotika 😠 bud je to virus a musi sa z toho dostat "sama" alebo je to bakteria na ktoru treba antibiotika
skore uzdravenie prajem 😉
@ludanka Mojim detom ATB uplne rozbi
jaju imunitu a preto už len tak nedovolim im ich podavat.Riadim sa zasadne stermi a CRP.Ak je do 10,tak nie je o čom-žiadne ATB.Ako prvencia viac uškodia.U nas sa po podani ATB zasadne do mesiaca rozvinie novy infekt.Ved ked sa pridruži bakterialny infekt,tak to nove CRP krasne ukaže a vtedy ,prosim,nech da ATB-ale len podla citlivosti.Mne sa osvedčilo podavanie vit.C a vit.D vo vyššich davkach.C-50-100mg na kg,podla zavažnosti priznakov a D-2000IU počas choroby.Myslim si že bat sa toho netreba,ved ATB su ovela agresivnejšie.Zialbohu lekari na vitaminy zabudaju a podcenuju ich.Nos vytieram Citricidalom-vyťažok z grep.jadierok a pekne to zabera.Neštipe to.A este použivam homeopatiu-ak je spravne indikovana,tak vie spravit zazrak.Este k tomu c vit.-určite nie cebion kvapky-su predražene a plne glycerolu.Ja davam čisty c vit. vo forme prašku.Dostať v DM-ku.
jarunka111 zaciatok celej tejto choroby bol prave v cakarni u doktorky kde bol moj manzel s malym na vysetreni, lebo sme mali uraz a isli na kontrolu pre istotu ci to nieje nieco vazne a doniesli domov tento kasel (kaslala a smoklila plna cakaren). Chori bol aj manzel aj syncek a je to dost zly kasel na to aby sme to nechali len tak bez povsimnutia. Preto ked som dnes rano pocula malu zakaslat, hned som vedela ze je zle a isli sme k doktorke ktora ju riadne vysetrila a az potom sme sa dohodli ze jej najprv pichne injekciu a zajtra uvidime. Syncek uz berie antb 3. den ale ten kasel este stale ma. Tak ja neviem, preto som taka bezradna. Probiotika syncek uziva lebo hned dostal hnacku, takze to by som urcite nasadila. Prajem tvojmu syncekovi skore uzdravenie a dakujem za odpoved.
aktak no moja doktorka hovori ze je to na prieduskach preto chce mat istotu ze to nepojde dalej. Zase na druhej strane syncek je 3. den na antb a kasel nezmizol, mozno je ho menej ale ked sa zobudi a ked place, vzdy sa rozkasle. Som z toho na nervy lebo isli k mojej mame a ja som s malou tak ani nemozeme byt spolu a este doktorka mi povedala ze hrozi ked by sme sa zase stretli ze syncek to dostane znova. Zvlastne je ze ani ja ani moja mama sme to nedostali 😒
kajka73 nieco na tom bude, lebo maly bral v oktobri 2x antb ale to mal CPR 17 az 30 a ani nie 2 mesiace po liecbe je zase na antb. Ja sa s doktorkou nechcem hadat ale teraz je to dost nakazlive, co sa tyka deti tak neviem. A hlavne ide vikend a bojim sa u malej nieco zanedbat aby som potom nebezala na pohotovost ☹
@ludanka moji vsetci traja dostali pred 3 tyzdnami strasne sople, dvaja starsi straaaasne kaslali, hlavne ked spali, sme ich nosili co nemohli prestat, ale boli bez teploty takze som k doktorke nesla, davala som vitamin C, boli doma, ked velmi kaslali tak stoptussin alebo fenistil a ked vykasliavali tak mucosolvan, trvalo to aj tyzden ale su fit, nic im neni
nehovorim ze mate to iste, bodaj by, ale antibiotika by som si fakt rozmyslela poriadne 😖
Danu dakujem pozriem, len som chcela nieco novsie, ale aj tak dakujem za odpoved
kajka73 je to o dovere k mojej doktorke ale aj v zaujme mojej malej. Je to tazke ked ona je tu na to aby urcila najlepsiu liecbu a nielen naordinovat hned najsilnejsie lieky, co budeme robit ked to bude naozaj vazne ako vo vasom pripade? Potom co zaberie?
@ludanka ahoj nas maly mal virozu so zacinajucim zapalom priedusiek, tiez ma len dva mesiace, 4 dni bol v nemocnici a nepomohlo, nasadili mu antibiotika, a tie zabrali. Zacalo sa to u nas ako u teba, sopliky, kasel, postupne chrcanie az piskanie pri dychani, velmi mu ale pomohol sirup Ambrobene a nosove kvapky Nasivin, pricina tazkeho dychania su hlieny, ktore dieta nevie vykasliavat a usadzaju sa mu, a sposobuju tazkosti z dychanim. Nasivin a abrobene mu znacne pomohli
nasa mala ma 9 týždnov, má v sebe vírus podľa krvi, je zahlienena a kasle, nasa dr odporucala obratit na chrbatik a vyklepkavat hlieny smerom spod lopatiek hore, matrac podlozit aby mala hlávku vyssie. do nosa roztok morskej soli, na kasel solvanol, fenistil kvapky, nasivin kvoli opuchu sliznice a pre istotu antibiotika, keby sa to nezlepsilo,(dostala sa tam nejaka bakteria) tie ale neplanujem otvárat 🙂
@ludanka naša dr.robí v prvom rade výter! a ak je celkom zle, tak dáva atb 😒 ak je malý taký ako píše, tak sa pokúšam dať na kašeľ Stodal, do nosa Sterimar morskú vodu na ľahšie vyčistenie nošteka, homeopatiká. Ak mu to do 3 dní neprechádza, idem k doktorke. Ak sa ti zdá, že dýchanie nie je čisté, tak to musí jasne určiť doktorka a dať atb. Ale na tie vírusy dávať atb????? Divné, veď tie sú na bakteriálne infekcie. Ale je pravda, že často sa vírusové nákazy komplikujú bakteriálnym zápalom, zvlášť u detí s náchylnosťou na alergie, či pri zníženej imunite. A ešte užívame probiotiká Infant Dophilus,má široký účinok -môžu aj malinké bábätka, aj dlhodobo. Tak neviem, či som pomohla, môj malý je teraz tiež na atb. Keď sme boli 1x u dr., tak nedala atb, že uvidíme, či sa to nezlepší, ale nakoniec ich aj tak napísala.