Máme dať stále chorej 5-ročnej dcére vybrať nosné mandle?

24. máj 2024

Ahojte dievčatá dcéra ma 5 rokov a skoro každý týžden je chorá, všetko jej začína nosom, nemôže dýchať, potom v noci chrápe. Na imunitu sme brali Arco Defenses, Imunoglukan, nič nezaberá. Myslíte si, že ak by sme jej dali vybrať nosné mandle pomôže to ? Aké máte vy skúsenosti ? Dakujem

pribinak
24. máj 2024

Opýtam sa takto: načo čakáš? Dieťa je stále choré, chrápe, zle sa jej dýcha, …. čo viac potrebuješ ?

mamickalisticka
24. máj 2024

Jasné. Mne tiež vybrali mandle po nekonečnej chorobnosti (keď som mala 4r) a doteraz som chorá minimálne a keď náhodou aj som chorá, netrvá to dlhšie ako dva dni. Najlepšia vec na svete, čo sa mi mohla stať.. v škole som za 8rokov vymeškala možno dva týždne dokopy a to nepreháňam! 100% dochádzka.

tinkavvv
24. máj 2024

No podla mna o indikacii rozhoduje Orl lekar. Takze ak ste neboli, tak chodte na kontrolu.

veronicka1901
24. máj 2024

Má zväčšenú nosnú mandlu? Myslím aj mimo infarktov? Ak áno, tak určite vybrať.

nesvadbovo
AMBASÁDORKA
24. máj 2024

a ma ich zvacsene, ci len na zaklade chorobnosti zvazujes? Nasej cerstvo 5-rocnej vyberali mandle v polovici marca, odvtedy bola chora iba raz.. Tazko povedat, ci je to tym, ze prisla jar alebo to je mandlami, ktore mala ale naozaj velke.. ale mimimalne kvalitu zivota jej to fakt zlepsilo - prestala chrapat, dycha nosom, nemusi sa rozhodovat, ci ide jest alebo dychat atd.. bola to zalezitost pol dna v nemocnici, na druhy den uz pomaly ani nevedela, ze niekde bola, ziadna bolest ani nic podobne..

veronicka1901
24. máj 2024

*mimo infektov, ospravedlňujem sa za preklep

evickuska
24. máj 2024

mne ich ako malej tiez dali von, dokonca dorastli a v puberte o5 a mala som zivot lepsi bez nich 🙈

autor
24. máj 2024

@nesvadbovo sme objednaný na ORL

autor
24. máj 2024

@nesvadbovo Každý týždeň je chorá, má stále upchatý nos. Zo začiatku som to riešila liekmi na imunitu, ale vidím že to nepomáha. Preto ideme na ORL.

livuska124
24. máj 2024

Dcéra chrápala a mala v spánku apnoe (zástavy dýchania), aj chorá bola často - po vybratí nosnej mandle všetko zmizlo. Chrápanie, aj apnoe a chorobnosť sa znížila. Ak vám ORL lekár potvrdí, že mandla je veľká a musí von, ani nerozmýšľaj a dajte ju odstrániť.

zuzkaa1991
24. máj 2024

Ja som dala ako 5.5r vybrat nonstop chorra lekarka mi povedala.ze moj strach je vacsi ako zákrok co mala pravdu a ze kvôli mojmu strachu dopujem s liekmi dali termín na august takze som. Neriesila týždeň pred zákrokom sme boli mimo deti len na dvore a. Nam to veľmi pomohlo odvtedy boola len párkrát chora a to sme.len schytali len covid potom 5tu chorobu a a teraz kiahne pekne aj mesiac a pol vydrzi v skolke ;) takze uz nemusim dopovat s liekmi

lienka.7
24. máj 2024

Autorka, a co hovoria lekári? Tým sa treba riadit. Btw, mam od cca. 12 rokov vybraté nosne i krčné mandle, alergologicka jasne proti... pediater jasne za. Byvala som aj 8x do roka chorá dovtedy, potom akoby utalo. Keď niečo ti viac škodí ako pomáha, netreba váhať. Operácia ako taka nie je nič take co by sa nedalo prežiť. A to ma neuspavali, žiadnu traumu z toho absolútne nemám.

hopsas
24. máj 2024

Mne ako decku vyberali doteraz si to pamätám bolo to hrozne a chorá som bola aj tak