Máme dáť odstránit šošovičku?

saskia01
1. sep 2013

mate niekdo skúsenost syn má na chrbte šošovičku .ktorá sa mu zapálila,a ešte bol aj spálený od slnka.takže asi to ktomu prispelo.lenže okolo sa mu urobyl bieli ohraničený kruh-koliesko.boli sme u kožnej tá nám dala baktroban.a povedala,že mame príst na kontrolu.a že máme počítat s tým,že bude musiet íst von.Nakontrole mi povedala,že to záleží od nás či ju dame von.že teras je kludné to znamienko.čo mame robit?dat ho vybrat alebo nie,?a okolo že tam stratil pigment.dakujem.

5katarina7
1. sep 2013

@saskia01 moja staršia keď bola malá tak si natrhla znamienko na bruchu keď sa bláznila aj jej to krvácalo,poslali nás s tým na detskú chirurgiu a tam povedali,že radšej jej to vyberú pre istotu.Tak ja som s tým súhlasila a hneď jej to aj spravili.

lutia
1. sep 2013

@saskia01 by som odporucila o odstranenie ak je natrhnuta alebo vycnieva a je riziko ze by sa poskodila, ja som si dala takto odstranit sosovicu na krku lebo sa mi zdalo ze som ju mala niekolko rokov natrhnutu a niekedy ma aj bolievala a tak som si ju musela preliepat...isla som a po par minutach bola odstranena, mam na tom dva stichy ale vse oki, umrtvili, vyrezali, zasili a jasne ze som cakala aj na vysledky ci bola oki a bola a teraz ma uz netrepi a mozem kludne nosit retiazku na krku bez rizika...

saskia01
autor
1. sep 2013

nemá ju poranenú ,len sa mu tam urobylo to ohraničené koliesko.okolo toho

lutia
1. sep 2013

@saskia01myslim ze ked sa bojis co sa bude dalej s nim diat tak by som odporucila ho dat prec, bude pokoj a nebude to ani teba a ani syna trapit...

jetopravda
1. sep 2013

@saskia01 Neviem, koľko má tvoj synček rokov, či by to zvládol( to odstránenie). Ale keď je starší, tak určite to dajte odstrániť. Trvá to chvíľku, a má pokoj na celý život.