Dobrý večer mohli by ste nám poradiť s manželkou už nwm ako delej.... náš chlapček sa ustavične škriabe hlavne v noci je to najhoršie svrbí hocele telo.... príšerne sa škriabe nechce aby sme sa ho čo i len dotkli a neznesiteľné plače....boli sme s ním u detskej kde nás poslala na kožné tam nám dali akurát krém Locait ktorý mu síce pomáha no natierať ho vraj nemáme často lebo je hormonálna masť....boli sme už aj u psichiatra či to nie je nejako spojené so psichikou márne tam mu predpísala promethazin vraj by ho to malo ukľudniť a malo by svrbenie ustúpiť a synček by mal lepšie spať kvapky však neucinkujú...teraz sme objednaný k neurologovi tak čakáme....na jeho telo sa už nedá pozerať je celý doskriabany a keď sa mu už začnú škrabance hojiť tak to zas rozskriabe 😞😞
Náš chlapček ma 2 rôčky a 2 mesiace....nikto mu nebral ani krvičku a ani žiadne stery...nič....áno papauz sám
@lubik268 nas maly to mal tiez to skrabanie. Pol roka nespal az som zacala studovat citat... my mame ekzem - atopicky. Vymenili sme koznu lekarku. Dala mu nejake lieky - uz si nepamatam ake. Kazdy den rychla sprcha nakremovat - ja pouzivam mixu a nedam. Anu dopustit. Na umyvanie detske mysli bupi s lanolinom. Nenosili sme cierne modre a cerveny farby vsetko cista bavlna. A drzime sa.
@lubik268 alergie nemame na potraviny ziadne ale mame inhalacne - brezovite trava roztoce... boli ste na alergologii ?
@lubik268 rany mozes natriet vitaminom E . https://www.mojalekaren.sk/jamieson-provitamina... ak link nepojde , tak je to na mojalekaren.sk .. vit. E jamieson (priehladny krem na kozu)
toto vyzera na ekzem. moj starsi syn to ma...tam treba iba koza nebola vysusena nam sa osvedcilo na premastenie bambucke maslo z dm (rano aj vecer) a na miesta ktore ma rozskrabane a svrbia ho sudokrem ( ten rychlo hoji a koza prestane svrbiet) . a kym sa mu to nezlepsie fenistil kvapky - aby sa neskrabal. a voda kozu velmi vysusuje, takze ak kupete, lepsie je dat iba rychlu sprchu.
Ja som v detstve mal atopický ekzém tak sme si mysleli že je to zdedené po mne no tieto vyrážky tak nevyzerajú... podľa mojej mamy ktorá si toho so mnou vraj užila dosť počas môjho ekzému to ekzém nebude vraj to vyzeralo úplne inak....stravu sme mu skúšali upraviť žiadne mlieko med čokoláda zadné jahody žiadne tropické ovocie dalej žiadne voňavé aviváže ...aj posteľné mi perieme len v detskom právom prášku no nič nezaberá....k alergologicke sme objednaný tento týždeň
Fenistil ani iné kvapky nepomáhajú skôr účinkujú opačne
ako vyzerajú tie vyrážky? skus dať foto
@lubik268 dajte vysetrit vsetko u alergologicky . To bude ekzem. My sme sa velmi natrapili ☹
@lubik268 ekzem nevyzera u kazdeho tak isto. aj moj muz mal ekzem a uuuplne iny ako ma syn. nam inak na alergologii zistili ze ma silnu alergiu na kravske mlieko, nam to vitazoslavne oznamili, ze nasli pricinu az na to, ze syn kravske mlieko od mala nema rad a vobec nepije, ani syry a celkovo z mliecnych vyrobkov zjedol iba jogurt, ktory som potom vysadila, ale nie je to lepsie. resp je to sezonne ( cez zimu nic a cez leto najhirsie) zacalo to v 2a pol roku a teraz ma 5 a uz to nebyva take hrozne ako predtym, ale zase uz sme zistili, ako sa o jeho kozu starat 🙂 drzim palce aj vam
Vyrážky sú také bežné ako keď sa poskriabete ale o niečo ostré zachytiť a to vám paranoid kožu akurát sú po celom tele
Skuste konopny krem od cultisu - https://www.produktyzkonope.sk/ekzem-atopicky-e... nam to velmi pomohlo
pýtam sa preto lebo moja dcéra od malinka trpela na zihlavku stále jej dávali len krémy až jed sa to zhoršilo tak že bola cela doskriabana a od krvi tak sa rozhodli jej vziať krv a vyšla jej histaminova intolerancia. v zasade si myslím že množstvo kožných problémov je len vonkajším prejavom problému vnútri, teda hlavne tráviaci problém. Určite žiadajte vyšetriť aj HIT
Moj sa tiez skriabal a urobili sa mu flaky po tele s pupacikmi. Boli sme u detskeej to nic nieje. U koznej tuez ze nic. Kamoska detska lekarka z nemocnice ho pozerala nic to nieje. Po znamosti sme boli u starsej pani koznej hned na to pozrela ekzem. Uz to mal fakt skarede. Dala 2 masti. Vylucili sme mlieko . Samozrejme nosit bavlnu prat v senzitive praskoch a pod.
ziadne jedlo nevylucij, pokial neni potvrdena alergia. Ja mam alergie na stromy a travu, z toho mam ekzem. Na ziadnu potravinu nie som alergicka. On to moze mat z roztocov v matraci, vankusi... a treba robit test na kozi je to presnejsie nie z krvi
@lubik268 pýtaj sa na alergológiu, krvné testy mal mať dávno urobené, či nemá niečo s pečeňou, obličkami ... zmeň lekárku, je nanič, ked nerieši.
Moj syn sa škriabal po prechode na kravské mlieko, ale musela som si to odsledovať sama. Nakoniec to mlieko nemohol piť, boli sme na UM do 6 rokov (je mliekomaniak, inak by som mu nedávala UM tak dlho) a teraz už toleruje aj KM, ale tiež to nepreháňame.
@nini1010 ja som chodila k sukromnej a riesila to presne tiez len tak od oka (tiez ma vsetko svrbelo, ale nie v noci).. treba hladat naozaj dokladne..
nechapem preco vam nezobrali automaticky krv, taketo extremne kozne problemy mozu mat vela pricin, od alergii az po problemy s niektorymi organmi.. treba to zistit a krvny obraz je zaklad na ktorom.treba trvat.. drzim palce..
Moze to mat vela pricin. Najcastejsi je atopicky ekzem, alergia, svrab. Dajte vysetrit pecenove a oblickove funkcie, a este stolicu na parazity.
@lubik268 V prvom rade treba krvny rozbor. Aj testy u alergologa mozu pomoct (no nemusia ukazat vsetko).
Urcite treba pravidelne poriadne cistit celu jeho izbu (idealne cely dom) aby tam nebol ziaden resp. minimum prachu. Periny a matrace treba nahradit antialergickymi a dala by som mu do izby zvlhcovac. Prach, roztoce, pele su horor. Nemate domace zviera?
Treba investovat aj do obliecok, na 9 z 10 je napisane 100% bavlna ale nie je bavlna ako bavlna treba si to chytit do ruky, to iste z jeho oblecenim.
Taktiez moze mat precitlivenu pokozku na slnko (prilis teplo) a sneh (zimu), odsledujte si teplotu v jeho izbe. Mozete mat doma prilis tvrdu vodu (skusila by som ho aspon dva tyzdne umyvat len v neperlivej bonaque - uvidis ci nenastane zlepsenie). Ako krem by som skusila Excipial U Lipolotion. Promethazin by som mu nedavala. Dolezita je aj uprava stravy 🍏🥕.
@lubik268 Svrbiaca koža je problém s pečeňou, vraj.
treba dat dietatku na ruky rukavicky, tak predidete tomu aby sa cely doskrabal, skusila by som aj vykupat v slanej vode (morsku sol kupite v lekarni) a potom poriadne nakremovat. toto by som zopakovala viac krat, vraj to pomaha. za vyskusanie nic nedate.
ahoj, ja mám 6 ročnú dcérku a mávala to isté, čo tvoj..zistili sme, že je to od umelých farbív..(sladkosti-najmä veľké farbené pelenderky a sladké ochutené nápoje), dcérke pomohlo dlhšie osprchovanie..vždy po ňom zaspala a do rána bol kľud..odvtedy dávame pozor..
@lubik268 a to mu nerobila kozna stery ci nejde o svrab? alebo mu vseobecna nebrala krv ci nie je alergicky na roztoce? a kolko ma rokov?