Mám znižovať teplotu 37,9°C?

kvitok14
26. okt 2015

neviem či sa môťže znižovať alebo nie ...

8291
26. okt 2015

Premeraj za pol hodinou ak stúpne tak ano.ak nie kontroluj počas dna častejsie

lubi40
26. okt 2015

ako radi 8291 + viac tekutin a dieta nebabusit (cize ak je doma tak tenke tricko -pripadne dlhy rukav, ale urcite nie mikina)

rakywanda
26. okt 2015

do 38 sa nemá znižovať, jedine zvýšiť prísun tekutín, častejšie merať, ak stúpne nad 38 potom podať lieky

sharmana
26. okt 2015

Do 38,5 sa nemá znižovať, ale záleží, či dieťatku nestúpa teplota a či nemá aj nejaké bolesti, lebo v tom prípade by som podala Nurofen proti bolesti. My dospelí ked sme chorí a bolí nás hlava, tiež si dáme tabletku proti bolesti, ak je to neznesitelné, bolesť hlávky môže mať aj dieťa pri chorobe, preto býva často uplakané a nervozne.

belllinka
26. okt 2015

Ak nebudeš vôbec znižovať, tvoje dieťa prekoná chorobu určite rýchlešie a bude to lepšie pre jeho imunitu. Ja ani nemám doma lieky proti teplote.

katrin21
26. okt 2015

ie, tteplota sa ma znizovat u deti az NAD 38,5 u dosplelych nad 38
PReco? lebo s chorobou ma v prvom rade bojovat imunita a ta to robi pomocou zvyseenej teploty a to tak, ze vacsina virusov a bakterii HYNIE pri teplote 38st...
Vyvstelovali to lekari, aby ludia vedeli, ze preco... mamicky casto panikaria a hned znizuju, alebo utekaju na pohotovost, pritom s horuckou sa hned v ten den na pohotovost chodit nema.... ma sa znizovať doma...

Ak ty teplotu znizis, tak odstavis imunitu, choroba bude trvat dlhsie a imunita straca svoje schopnosti a po case sa narusi, co sa prejavuje napr. chorobami bez horucok ( teda spravne je, ak telo ma teplotu, lebo vtedy bojuje proti infekcii )
Takze neznizovať, az ked bude nad 38,5 - teda 39... ako nahle klesne na 38, je dobre.. podavat vela tekutin a neznizovať viacej zase....
Deti znasaju horucky lepsie ako dospeli, preto u dospelych je ta hranica o pol stupna nizsia...

Samozrejme, neplati to, ak ma dieta febrilne krce a je na ne nachylne.. tam sa znizuje hned a dava sa diazepam.

@sharmana ibazte Nurofen je vlastne ibuprofen, takze tiez znizuje horucku, nie je to len analgetikum, je to aj protizapalovy liek a antipyretikum, teda znizuje aj horucku... dala by som ho az ked je bolest hlavy pre deta neznesitelna anepomahaju napr. obklady na celo..