Ahojte mamičky, chcela by som vás poprosiť o radu. Dcérka je už 2tyzdne chorá, najprv teploty, kašeľ a sopliky, dostala atb, ktoré vo štvrtok dobrala. Už bola celkom v pohode ale dnes od rána má zase teploty. Dávala som jej nurofen, ale zaberá je tak na hodinku a potom zase teplota... Mám ju zobrať na pohotovost? Ďakujem.
@kvadrinkaaa 38°C
@andrea86 no podľa mňa ešte nie je vysoká, dávala by som len pozor, či sa nezvyšuje, veľa tekutín a pozorovať ju.
@kvadrinkaaa ďakujem za odpoveď. Nezdá sa mi to, nechápem, že sa jej to zase vrátilo, stále sme len doma...
@andrea86 nedavaj jej nurofen, ked ma 38, telo bojuje s virusom, tak ho nechaj. Ja mojim davam az nad 38,5 alebo ak by plakali, ze ich boli nieco. Moj mensi ma "oblubenu" teplotu 38,3. Nic mu nedavam a prejde ho to zvycajne na druhy den. Len nech pije a oddychuje.
Analgetika sa maju podavat az od 38,5. Vsade su dostupne infornacie. A zvazovat pri teplote 38 pohotovost pri 2 detoch... sa neprestavam cudovat. Potom sa stazovat,aka hroza na pohotovosti. Nechcem posobit drzo,len ma to fascinuje 🙂 skore uzdravenie zelam
@andrea86 kedze nazov temy je chripka,tak nerozumiem potom tym atb.... mala.chripku ci ako teda.
@andrea86 Ak to bola chrípka, tak atb vôbec brať nemala, okrem prípadu, že by mala pridružené ochorenie.
Pri takejto teplote by som antipyretiká nepodávala, je to zbytočné, bohato stačí čaj s citrónom, zázvor, med .... . Ja synovi teplotu liekmi nezrážam vôbec, do 38,5 vôbec, nad 38,5 sprcha, zemiak. Uvidíš, ako sa to vyvinie do pondelka a ak by jej bolo horšie, tak pôjdeš k detskému dr..
@sandral nechcela som vypisovať romány, mala aj zápal priedusiek, preto tie antibiotiká. Bohužiaľ, pri každej chorobe skončíme s antibiotikami. Ešte nikdy nám nepomohol čaj s citrónom, sprcha ani nijaké domáce recepty... Mladšia je úplný opak, tá mala antibiotiká možno 2 krát.... Ďakujem za odpoveď
@maciatkolulu spočiatku to bola chrípka, potom k tomu zápal priedusiek, preto tie antibiotiká... Ďakujem za odpoveď.
@alica2011 takže do teploty 38,5 sa mám len prizerať na malé ubolené telíčko nechať to tak? Bohužiaľ, jej nikdy teplota len tak sama od seba neprešla , vždy sa zvýšila. Ja keď mám 37,5tak som ako mŕtvola a tabletku si dávam... Keby to netrvá už 2tyzden, pohotovost nezvazujem...Mňa zvyknú fascinovať iné veci. Ďakujem za odpoveď
Teplota. Sa nema zrazat pokial nieje vysoka ako uz bolo vyssie napisane......telo potrebuje bojovat....nam pomohlo aj telo na telo..kruzka z citrona na zapästie a chodila a moze sa to urobit aj z vyslahanych bielkou ci zemiakom
@andrea86 presne tak do 38,5 sa zrazat nema, aj dokonca do 39 nezrzazm.....telo potom nema sancu zabojovat s virusom, ked znizujes, len predlzujes chorobu a mnozenie bakterii....mne to povedla kazda dr. ...teraz uz nevravi, elbo je to samozrejme, je o tom kopa clankou
@andrea86 treba si trochu nastudovat vyznam horucky-zial niektori pediatri to maju v pazi....horucka nie je choroba,ale len priznak ze telo BOJUJE. znizenim horucky neriesis chorobu,ale branis telu branit sa. Potom su choroby nekonecne a vracaju sa opakovane..radsej dieta s 39 horucko nezrazanou a do 2 dni je fit, ako dieta s 37,5 dva tyzdne a opakovanymi navratmi choroby, neustale unavene a neschopne sa uzdravit.
Neviem, kolko rockov ma mala, ale nemozu ju boliet uska...nasa mala najskor 3 dni teplotu a sopel, dva dni uz bola bez teplot a zrazu dostala teploty nad 38, 5 a zacala sa stazovat na uska...a ma.zapal stredneho.ucha...
@janka54321 malá má 4 a pol roka, zatiaľ len vraví, že na uško nepočuje, to má asi len zalahnuté z tej teploty.
A buduju si tym deti imunitu. Nasa mala byva velmi malo chora. Myslim si,ze do velkej miery je to aj tym,ze sme nezrazali do 38,5. Pisu to v kazdom clanku,v kazdej diskusii to vzdy vravi pediater. A netahat deti ani k lekaroviu,ak maju len teplotu,ale doma zrazat. Ale samozrejme,kazda mamicka vsetko v najlepsej viere robi. Vsetci vedia,ze je teraz hnusny virus chripky. Vysoke teploty nad 40 niekolko dni. A pokial to nebude nutne,k lekarovi nachytat aj to co nemame neplanujem ist. A ako pise Kaja vyssie. Po 2 dnoch teplot nezrazanych do 38,5 je uplne fit. Ked bude mat 41 teplotu,co spravite?
@andrea86 Samozrejme, že ti dr.povie- zrážajte, zrážajte... Môj malý mal tiež tri dni horúčky a keď mal 38,8, dala som mu Nurofen.. Potom som sa rozprávala so sestrou- hovorím, bože no neviem, čo mu je, nič nemá a teploty vysoké.. A ona, či som mu dala niečo na zníženie- hovorím no áno, po 38,5, už keď mal viac, som mu dala...a tiež mi povedala, že nemám znižovať, pokiaľ nemá nad 39..ona znižovala, až keď mal jej syn 39,5..dovtedy nie, nech telo bojuje.. Áno, to úbohé telíčko..má bojovať samé.. Druhý raz budem vedieť.. Dnes teplotu už nemal, a my poďho von na prechádzku...lepšie ako vo vykúrenom dome, kde sa len bacily zbierajú... Pekne sme sa prešli, po návrate teplý čaj.. Odporúčam zázvorový, kľudne aj sáčkový popradský, ten mne osobne vyhovuje.. 🙂
@andrea86
No ja osobne sa nevládzem pozerať na svoje dieťa keď má horúčku a trpí. Mne doktorka povedala že nad 38 zrážať. Veď 39 je môj syn taký nevládny že ledva dýcha a nechať ho v tom ako niektoré píšete je podľa mna nezodpovedne. Pri zvýšenej teplote sa choroboplodné zárodky nemôžu dobre množiť a vyššia teplota zároveň podporuje prekrvenie orgánov a tkanív, čím umožňuje telu prenášať obranné bunky k zápalovému ložisku. Do teploty 38 °C nie je nutné horúčku znižovať. Ale potom už určite áno nehovoriac o tom že ani za boha nemôžem do neho dostať tekutiny. A na sprchy a podobne veci si tiež treba dávať pozor. Napr. ak má dieťa studené ruky tak ochladzovanie sa nesmie robiť a pod. Dávaš jej nejaké vitamíny. Nám to dosť pomohlo?
@3petka ďakujem, už som si myslela, že som strašná matka, keď sa nedokážem pozerať na nevládne dieťa s teplotou 38...ja sama som nemožná pri teplote 37,5. Dávam im vitamíny, s touto staršou chodím aj na imunologiu. Bohužiaľ veľmi zle znáša každú chorobu, či prechladnutie. Už sa mi to zdá dlho, preto som si pýtala radu. 10 dní som s nou bola na OČR. Keď by nemala teplotu, postrazi mi ju svokra, ale s teplotou už nie, to by som ani nevedela pracovať, keď máme doma dieťa s teplotou. Žiaľ OČR skončila a teploty sa vrátili....
@andrea86 Túto hnusnú chrípku som chytila aj ja a nech sa na mňa nikto nehnevá, ale keby si nemám zraziť teplotu a mám čakať kým mi vybehne až na 39, tak asi otrčím kopýtka, nie to ešte také malé dieťa. Podľa mňa je nurofen samozrejmosť. Na pohotovosti myslím, že veľmi nepomôžu. Skôr počkať zase k obvodnej do pondelku.
@andrea86 dieťa nie je zmenšený dospelý. Aj ona, keď bude dospelá, tak sa bude pri 37,5 cítit, ako píšeš. Ale u detí je teplota okolo 39 v podstate normálna. Telo zabojuje, zajtra jej nič nie je. Ak chceš zrážať, tak si ju daj (alebo ocko) holé telo na holé telo a takto jej stiahneš. Jej telíčko sa prispôsobí teplotou a ešte jej aj v náručí bude dobre.
Môj ma chrípku týždeň už. A žiadne antibiotika neberie keďže je to vírusové tiež nechápem prečo vám dala DR antibiotika. Môj mal crp negatívne. DChanie čisté iba strašne hlienovity kašeľ a teploty. Aj nad 39 prvé 2 dní teraz je 7mi deň a večer mu ešte vybehne nad 37
@lucia006 autorka vyssie uviedla, ze dcera mala zapal priedusiek, tak.preto tie antibiotika
@andrea86 ak ta mozem poprosit, daj mi vediet, ako ste potom dopadli...(PS, nie si strasna matka🙂, ja stahujem nad 38, aj napriek tomu mu to vacsinou vystupi nad 39, az potom to zacne fungovat..keby som zacala stahovat nad 39. tak neviem, neviem..okrem toho pri vysokej teplote zvracia..)...
Rada by som vedela, ako ste dopadli, lebo ja som bola s malym v nemocnici dokonca (vysoke teploty, crp 255), tam sme boli 4 dni..a ATB dobral teraz vo stvrtok ...a ja mam hrozu z toho, ze sa to vrati...
Drzim palce...
A akú vysokú ma tu teplotu?