Mám volať lekárke?

Dnes o 08:02

Ahojte, v sobotu sme bolj na vianocnych trhoch, kde moj 3 rocny prechladol. Zacal v nedelu soplit, na vecer uz zlte hlieny a na vecer mrznuty a v noci teploty. Dostal nurofen a bol ok. Od pondelka ale iba zlte hlieny.... Aj ked uz vyfuka menej, su stale zlte a uz aj trochu krvave, lebo stale fukame. Teploty uz nemal, naladu ma dobru.
Potrebuje podla vas pamycon kvapky?
Zacala som s nim aj inhalovat uz.

Uziva sinupret a preplachnem morskou vodou nostek ( physiomerom).

euka210
Dnes o 08:06

Nie, nepotrebuje. Farebne sople su mrtve biele krvinky. Choroba pekne ustupuje.

domka222
Dnes o 08:08

Krv je z podráždenej sliznice a zafarbenie spôsobujú odumreté biele krvinky,ktoré bojovali s infekciou

banika12
Dnes o 08:11

pokial vidite ze mu to pekne ustupuje tak nemusite volat. mna by len zaujimalo ked tu pisete ze farebne sople su v podstate ok a choroba ustupuje preco prave deti so zelenymi a zltymi soplami do skolky nepustia 🙂

domka222
Dnes o 08:13

@banika12 lebo ako farebné sople,tak isto je mýtus, že priesvitné sople sú ok. Pri tom sú najviac infekčné

taktotedanie
Dnes o 09:07

PAMYCON DO NOSA POKIAL NEMATE V RUKE VYTER KDE JE JSNE NAPISANE ZE V NOSE JE BAKTERIA, KTORA JE CITLIVA NA PAMYCON SA NEDAVA!!!!!
STARE ZASTARALE UZ SA TO NEODPORUCA DETSKYMI ORL A ANI PEDIATRAMI, KTORI NIESU LENIVI A PRECITAJU SI NAJNOVSIE ODPORUCANIA!!!!

danielahamar
Dnes o 10:07

@taktotedanie toto by ste ozaj mali rozposlat všetkých detským mudr.😉😁 Naša sa veľmi často oháňa novými odporúčaniami, ale tento riadok asi preskočila😬

annm81
Dnes o 10:37

Ak ste chorobu zvládli doma, teda je na viditeľnom ústupe, určite netreba ísť k lekárovi a ani Pamycon nepotrebuje - nemá sa predpisovať preventívne, pokiaľ nie je potvrdená bakteriálna infekcia.

@banika12 Najskôr preto, že husté farebné sople bývajú jasným sprievodným javom síce už ustupujúcej, ale infekcie, kým priesvitné sople môžu okrem infekcie aj množstvá ďalších pričin - môže to byť alergia na peľ, na plesne, na roztoče, reakcia na chlad, stresová reakcia, astma, reakcia na suchý vzduch, posunutá nosná prepážka a ďalšie.