Ahojte, v sobotu sme bolj na vianocnych trhoch, kde moj 3 rocny prechladol. Zacal v nedelu soplit, na vecer uz zlte hlieny a na vecer mrznuty a v noci teploty. Dostal nurofen a bol ok. Od pondelka ale iba zlte hlieny.... Aj ked uz vyfuka menej, su stale zlte a uz aj trochu krvave, lebo stale fukame. Teploty uz nemal, naladu ma dobru.
Potrebuje podla vas pamycon kvapky?
Zacala som s nim aj inhalovat uz.
Uziva sinupret a preplachnem morskou vodou nostek ( physiomerom).
Krv je z podráždenej sliznice a zafarbenie spôsobujú odumreté biele krvinky,ktoré bojovali s infekciou
pokial vidite ze mu to pekne ustupuje tak nemusite volat. mna by len zaujimalo ked tu pisete ze farebne sople su v podstate ok a choroba ustupuje preco prave deti so zelenymi a zltymi soplami do skolky nepustia 🙂
PAMYCON DO NOSA POKIAL NEMATE V RUKE VYTER KDE JE JSNE NAPISANE ZE V NOSE JE BAKTERIA, KTORA JE CITLIVA NA PAMYCON SA NEDAVA!!!!!
STARE ZASTARALE UZ SA TO NEODPORUCA DETSKYMI ORL A ANI PEDIATRAMI, KTORI NIESU LENIVI A PRECITAJU SI NAJNOVSIE ODPORUCANIA!!!!
@taktotedanie toto by ste ozaj mali rozposlat všetkých detským mudr.😉😁 Naša sa veľmi často oháňa novými odporúčaniami, ale tento riadok asi preskočila😬
Ak ste chorobu zvládli doma, teda je na viditeľnom ústupe, určite netreba ísť k lekárovi a ani Pamycon nepotrebuje - nemá sa predpisovať preventívne, pokiaľ nie je potvrdená bakteriálna infekcia.
@banika12 Najskôr preto, že husté farebné sople bývajú jasným sprievodným javom síce už ustupujúcej, ale infekcie, kým priesvitné sople môžu mať okrem infekcie aj množstvá ďalších pričin - môže to byť alergia na peľ, na plesne, na roztoče, reakcia na chlad, stresová reakcia, astma, reakcia na suchý vzduch, posunutá nosná prepážka a ďalšie.
@danielahamar ja som stretla spoluziacku zo skoly otvorila si novu ambulanciu detsku a teda ona je zastancom toho isteho nazoru ako ja a povedala, ze ju idu mamky ukamenovat v ambulancii, kricia na nu, par aj odislo lebo nepredpisala pamykon- vyter z nosa cisty, rtg dutin ok ale stoja na tych dverach a kricia ba nu ze ma dieta zlty sopel a ze nech okamzite vypise kvapky,lebo nebudu s deckom doma 2 tyzdne nech ide hned do skolky, jednu mamicku musel vyviest straznik/vratnik co je v danej budove lebo vulgarne nadavala jej aj sestricke
Najhorsie na tom je ze sa na to prizeralo aj dieta a dalsie v cakarni
@taktotedanie a väčšinou sú to matky ktoré sú kuchárky,predavačky, krajčírky...(nikoho nechcem uraziť ☝️) a zdravotníctvo neštudovali
@dzescebuly vedla ma ambulanciu detsky orl lekar tak ze ten vysiel vtedy na chodbu ze co sa deje, tiez sa to snazil vysvetlit- bezuspesne
Nakoniec aj tak spoluziacku potlapkal po pleci, ze zvolila spravny postup a nema to dalej uz riesit a keby nieco tak je hned k dispozicii
Ono je to skor taky uz zauzivany postup akurat tak u mamiciek a niektorych pediatrov
Ja vhapem, ze chcu matky dietatu pomoct, cim skor vyliecit a sup do skolky ale proste “tudy cesta nevede “
@dzescebuly za mňa sú také pripecene mamičky skôr vysoko vzdelané 🤣 tiež nechcem nikoho uraziť🤣
@taktotedanie môj či má pamycon, alebo nemá 2tyzdne sopli🫣 a samozrejme bez vyterov, lebo načo
@taktotedanie
@annm81
@dzescebuly
@danielahamar nam konkretne lekarka dava pamycon bez vyteru. Odovodnuje to tak, ze sople treba preliecit, ak su dlhsie alebo castejsie, resp. ked je teplota. Dokonca, ked mal maly 4m, zobrala stery, ale nepockala na vysledky, dala nam tieto kvapky a vysledky po par dnoch ukazali, ze su ciste.....
Ved v poriadku, pokial su sople virusove co v 90% su tak za tych par dni by sa to zlepsilo aj bez pamykonu a to nehovorim o tom ako matka podporujete takymto stylom rezistenciu na atb do buducna u vasho dietata, potom ked bude starsie tak sa mozete rozculovat sama na seba, ze mu ziadne nezaberaju ked ste do neho ako 4m uz pchali pamykon
Ale samozrejme za dieta ste zodpovedna vy
Tento nazor nepisem vsade do for typu moje zdravie ci ohladom deti pretoze som to uz pisala opakovane a zuriace konikovske matky ma tu skoro roztrhali, ze co to splietam, pamykon maju za svaty gral 🤷🏻♀️ pediatricky len im titul a atestacia chyba
Staci si trosku nastudovat
To iste aj konvickovanie v akutnej faze SA NEROBI
Boli sme nakoniec k lekarke, pretoze este stale ma zlte sopliky.... Dala nam pamycon s tym, ze to urcite treba preliecit. 🫠
@dzescebuly tak to si na veľkom omyle. Poznám právničky, menezerky, ekonomky, kruté do dieťaťa chcú napchať aj nemožné, len aby neboli OČR a správajú sa ako posledná cenová. Toto paušalizovanie ľudí s nižším vzdelaním nie je absolútne na mieste
Nie, nepotrebuje. Farebne sople su mrtve biele krvinky. Choroba pekne ustupuje.