Ahojte mam 3 tyzdnove babatko a dostali sme covid. Kedze je vikend neda sa mi spojit s lekarkou. Je tu nejaka plne kojaca mamicka ktora by mi vedela poradit co jej zabralo? Ake lieky a davky doplnkov su bezpecne ked kojim a pre drobceka? Dakujem🙏
@diamond007 my sme tiez vsetci covidovali ja 40tky horicky a syn msl jeden vecer 38.5 tak som dala nurofen cipok a o 2h uz iba 37 a na druhy den uplne v poriadku.. Zavisi od jednotlivca...
Ake mas priznaky?
@1991michaela1991 aj my sme prekonali, prvý deň sme zbili slabú horúčku tiež Paralen cipkom, (teda len polovicou lebo maly nemal dostatočnú váhu na celý)ďalší deň sme dostali antibiotiká cedrox, teplotu sme už nemali, malý kašľal, soplil, malo papal a veľa spinkal. po pár dnoch sa dostaval do normálu. S papanim to trochu dlhšie trvalo ale relatívne rýchly priebeh..ja som skoro nič nebrala keďže prvé dva dni som žila v Tom že som prechladena a dávala som si Paralen horúci nápoj 2x za deň ktorý zaberal, ja som mala zimnicu, bolesť hrdla, hlavy a nadchu v prvý deň. Po ďalšie dni mi ostalo len trošku hrdlo a nádcha a tomu som nechala prirodzený priebeh..
@1991michaela1991 moj maly to mal pred rokom, keď mal 7 dní, teploty ale nemal, len hnačkoval a ja som si dala paralen a dojčila som vtedy..
Veď kľudne zavolaj na pohotovosť a porad sa s lekárom...je to normálne v takejto situácii budeš presne vedieť čo môžete...
@1991michaela1991 pri teplote si daj paralen v normalnych davkach. Do nosa ak treba nasivin, inac morsku vodu.... na hrdlo neviem. Stoptussin mozno? Kazdopadne ak sa ti pohorsi, volaj na lspp, nech poradia. Alebo dovera ma napr doktora24/7 na tlf.
@kulumulu123 nie som autorka
@1991michaela1991 zavolaj na pohotovosť nech ti tam radšej poradia... Je to normálne... Tu ti môže niekto napísať ze môžeš dat hento tamto a nemusí to byť pravda 🙂
Predsalen je to ešte novorodenec
Ahoj,myslím,že s tak malým bábätkom nič neriskuj-volaj záchranku, vysvetli situáciu a onú ti povedia po telefóne,čo robiť, na čo dať pozor. Myslím,že 3 tyzdnovemu bábätku by si nemala podávať žiadny liek bez odporúčania lekára. Lieky na zníženie teploty sú myslím od 5kg. Prajem ľahký priebeh a skoré uzdravenie 🍀
@1991michaela1991 Ahoj my sme prekonali covid tiež v 3 týždňoch, malý mal 2 dni zvýšenú teplotu a bol dosť unavený a viac spinkal. Po 2 dňoch bol znovu fit. Ja som užívala len Paralen a detská lekárka mi odporučila dávať si denne 2 tablety DeVit aby sa zvýšila dávka a vitamín C a hlavne aby som ho často kojila. Teraz máme 5 mesiacov a znovu sme sa všetci nakazili pred 2 týždňami, malý mal opäť 2 dni teploty 38,7 a po 2 dňoch už bol fit. Tiež som brala len Paralen, DeVit a Céčko, ak by ti bolo veľmi zle vedia predpísať Penicilín
@diamond007 prepac to patrilo autorke technicka chybicka 😯
@kulumulu123 jasné, pochopila som 🙂
Ja som brala isoprinosine,na teplotu Ibalgin alebo paralen,..dcéra mala len tri dni teploty,tak som jej dávala paralen a lekár jej predpísal tiež isoprinosine,ale to už mala 10 mesiacov
Ja som mala iba Paralen a vitamíny pre tehotné a stále ma to drží aj po dvoch týždňoch no a malý dostal x liekov lebo bol na tom zle čiže určite volaj ako baby radili
@1991michaela1991 ak bude teplota, do nemocnice.
Aspoň mne tak bolo povedané.
Až od 2 mesiacov sa môže domáca liečba.
Moja mala hranične 2 mesiace po očko, dala čipku a šla ju dať pozrieť.
Ak neni chorá neriešila by som nič. Tisícku normálny celaskon čo 4 hodiny a dojčiť najviac ako sa dá aby dostávala protilátky
Ináč nič strašné vôbec sa neboj. Choroba ako každá iná
@kikulienkadd dá sa dat polovica čipky. Mne dr zakázala tak malej niečo dávať.
Mala akoby vyššiu svoju teplotu ako novorodenc a to Mala hneď 4,6 kg a ako by šla teplota nad 38 mame prísť.
Dcéra nemala teplotu bola to jej 37,4-37,8
V tomto prípade s tebou súhlasím
Dakujem vam velmi pekne. Drobcovi sme davali paralen na teploty tie mu klesli avsak od stredy nic nepribral. Dnes sa konecne rozpapal a teraz vecer zacal kaslat chrapcit z nosteka sme odsali kopu hlienov. Lekarka nas kvoli kovidu odmieta vysetrit, na Kramaroch nam povedali ze si pockame aj pol dna co si neviem s takymto drobcekom oredstavit. Samozrejme kvoli hlienom absolutne odmieta jest tri hodiny sme sa snazili a aj tu trosku ci spapal vygrcal. Bojim sa aby nedostal zapal pluc takze asi jedine tie Kramare. Mali ste niektora orosim u babatka podobny priebeh? Kolko trvali tie hlieny? Davali ste nejake lieky na to? Dakujem🙏
@1991michaela1991 aku má teplotu bábo?