Prosim o radu, nazory, skusenosti 🙏
Syn cerstvo 2 rocny.
V noci zo stvrtka na piatok dostal horucky. 3x zvracal. Maximalne mal 39,9. Cely vikend horucky, kt.sa nam podarilo zrazat. Kasel nie, len zadne sople, cez den sme o nich nevedeli, v noci pochrapkaval, obcas zakaslal, niekedy sa aj dusil. Cez den bol čulý, živý.
Dnes u dr CRP 22. Ale nasadila mu atb po prezreti hrdla, ze ma zelene zadne hlieny. Vyter z hrdla vysledky az vo stvrtok.
Este som mu atb ale nenasadila, lebo od obeda uz teplotu nemal a bol na tom celkom ok.
A teraz neviem, ci este pockat jeden dva dni, co bude?
Dalsia vec. Starsia dcera 4 rocna zacala to iste vcera. Vysoke horucky. Dychanie krasne ciste. Bez soplov. CRP jej ale vyskocilo na 35.
Jej zatial atb nedala. Zajtra mame ist na kontolu CRP.
Poraďte mi, prosim.. viem, ze je to moje rozhodnutie a mala by som pocuvat dr. S nou som nemala moznost prekonzultovat to.
Ako synovi s tymi zadnymi soplami zelenymi pomoct?
Bojim sa zaroven aj zapalu stredneho ucha..
Dakujem
@deedol zda sa mi, ze tie zadne sople ma horsie. Ked odsavam vysavacovou odsavackou, nic mi nejde, sopel mu ani netecie von z nosa, vsetko mu to tam vzadu stoji.
Mozem to s dr zajtra prekonzultovat, len sa trochu bojim, ze povie, ze spochybnujem liecbu alebo ak by sa nedajboze stav rapidne zhorsil, ze si to budem vycitat, ze som spekulovala.
Presne na ten Pamycon som myslela, ale zabudla som dnes ju pytat, lebo to u nej bol horor s tymi mojimi dvoma, plac, nervozita, tazko mi bolo s nou rozpravat..
ATB nie sú len o crp, ale aj o celkovom stave dieťaťa. Dr mu predpísala ATB, nasadila by som ich. Ty nie si lekár, aby si toto vedela zhodnotiť
@johankaivanka uplne chapem, ale neviem viac poradit 🙂 tiez sa obcas takto blbo citim a mam pocit, ze moc spekulujem. skus pockat dozajtra a opytaj sa, ci ich teda dat, ked teplota ustupila, alebo pockat na vysledok toho steru/skusit pamycon... neviem, aka je dr., ci je pristupna rozhovorom.
@johankaivanka zrejme mu tie atb pomôžu na tie sople. Aby to mohol dať von
ATB nasadzuje lekár a nie svojvoľne rodič podľa komentárov na modrom koníkovi. To potom ani nemusíš k lekárke chodiť.....
@johankaivanka načo chodíš k doktorke, keď ju nerešpektuješ, ty sama si lekárka? Pre niečo mu tie lieky dala. On nie je len prechladnutý, sama vidíš že máš choré dieťa. Doktorku si nepocuvla ale rady na MK áno??
Tiež nechápem,nad čím toľko rozmyšľaš. Asi vie,prečo mu ich nasadila. A kľud. Určite ich neberie každý mesiac, čiže robíš s komára somára.
@johankaivanka nam na zadne sople pomhaju preplachy nosa
Nám dospelým, keď je zle, dáme si lieky, aby sa nám uľavilo. Keď je zle našim deťom, oddalujeme podanie lieku, veď čo, nech sa decko trápi. Radšej týždeň antibiotiká, ako zápal uši, zhoršenie choroby a dieťa, ktoré chorobou trpí.. mala si mu ich dať hneď, možno by ani tie zadné sople neboli horšie .... Nabudúce nečakaj ..
na začiatok napíšem, že ja nie som priaznivec antibiotík. ale aktuálne mám choré deti a zatiaľ čo cez víkend "umierali", včera sa ani len nezdalo, že im čosi je. ale tiež majú zadné sople, neustále extrémne červené zapálené hrdlo atď. včera som volala doktorke, spomínala mi, že je teraz medzi deťmi veľmi veľa streptokoka a toho sa človek bez atb nezbaví. zrejme aj chalani ho majú, uvidíme, čo povie lekárka. chcela som tým len povedať, že niekedy sú tie atb potrebné, aj keď na prvý pohľad dieťa "neumiera".
@johankaivanka na take sople nasa dava len lokalne pamykon.
@johankaivanka - skúste inhalátor a inhalovať vincentku. Našim to pomôže.
@johankaivanka inak tie zadné sople to není sranda
Sadne jej to na uši a nosné dutiny, lebo sa jej tak hromadia a nemiznu to sa priprav na prepichovanie na ORL, zažila som to ja ako malá a aj moja dcéra. Takže radšej raz pocuvni doktorku a daj jej liekue, lebo to garantujem, že tu bolesť a plač dieťaťa nechceš zažiť.
Ja si tiez myslim ze nema clovek sam spekulovat doma, ked mi da dr atb tak icch davam. Ale mam doktorku ktorej verim a nemyslim si ze dava atb zbytocne - vzdy ked je to nejaka bakteria, maju z toho anginu atd. Inak ked sa da skusa bez atb. Takze treba mat dr ktorej verite ale neviem si osobne predstavit zeby som volam doktorke o den dva, ci mam nasadit atb ktore mi ona predpisala ked som u nej bola 🤷
@johankaivanka ano, mas, uz si mala nasadit hned. Ma crp 22 a dr.tak rozhodla.
nasa dr pri takej hodnote crp atb nedava, hlavne ked teplota ustupuje. co ine priznaky, lepsie/horsie/rovnako?
sople - nastriekat morsku vodu, vyfukat/odsat a dat nasivin (alebo co moze v tom veku). ak neprejdu, tak lokalne atb (pamycon) u nas vzdy zaberu, aj ked niektori ludia ich neuznavaju.
kedze zajtra ides k dr, mozes s nou konzultovat obe deti?