Mám stále choré 1,5 ročné dieťa

suzane3
1. feb 2014

Milé maminky, chcela by som poradiť mám 1,5 ročného syna a býva stále chorý skoro každý mesiac (sople, kašeľ, žiadna horúčka), napr. pred Vianocami bral 2 týždne antibiotika potom bol týždeň a pol zdravý a potom znova silná nádcha a chrapľavý kašeľ a teraz zase začal kašľať a to nebýva často v kontakte s inými deťmi, neviem kde robím chybu, nechcem doňho stále tlačiť nejaké kvapky a sirupy od kašľa, preventívne som mu dávala najprv cebion a potom marťankov. Počula som, že je dobre dávať čistý vitamín C a melasu alebo bazalkový olej. Máte s tým to nejaké skúsenosti alebo aj iné rady ? Ďakujem.

zabkatt
1. feb 2014

Ja dávam malým citricidal (pozri si na nete) a ten zázvor zarobený s citrónom a odvtedy mám pokoj🙂 klop klop

danula.ch
1. feb 2014

@suzane3 posilnujte imunitu. ciste cecko je urcite lepsie ako cebion, doplnky typu martankovia mu nedavaj. na imunitu sa odporuca vitaminy C,D kolostrum a probiotika. vela zeleniny ovocia, otuzovanie, neprekurene miestnosti, pravidelne pohyb von. este som vela dobreho pocula na aloe vera, vceli pel, propolis

suzane3
autor
1. feb 2014

ďakujem Vám vyskúšam ešte to čisté céčko a to otužovanie, keď mal 10 mesiacov tak sme chodili aj plávať + sauna a do roka bol kojený. Keď chodíme von asi mu dávam veľa vrstiev ale bojím sa že mu bude zima 🙂 neviem si v tomto pomôcť

barbora59
2. feb 2014

@danula.ch ahoj prosim ta ake vitaminy kupujes ty? kolostrum existuje iba v tbl forme? moj maly ms 2,5.- davam mu Imunoglukan. Tiez bol chory po Novom roku, teraz zasa sople, pamicon... Chodi do jasiel tam tie sople su nekonecny pribeh. Dakujem .

danula.ch
2. feb 2014

@barbora59 Cecko davam z DMky, je to taky prasok ciste cecko. Dcko davam v rybom oleji, to davam aj namiesto vigantolu. ten rybi olej je ochuteny, krpci sa za nim idu zabit, ale musi byt v chladnicke 🙂
kolostrum mam tekute, drzim v chladnicke. inak je to hnusne na chut, horsie ako skysnute mlieko, ale cvrknem im tam trosku visnoveho sirupu a tiez je on bitka 😀

danielahamar
2. feb 2014

ak má vždy pri tej chorobe sople, tak mu proste zatekajú a z toho kašle, preto nemá ani teploty..... a bývajú z toho aj dosť často laryngitídy ...... takže liečiť nos a zároveň aj kašel, alebo ísť spraviť výter z nosa aj hrdla... môj bol takto chorý cca 3roky určite, po vybratí nosnej mandli to vôbec neustúpilo, ako sme si mysleli.... má 7,5 a konečne to máme miernejšie, vymeškal za pol roka len 96hodín 😅 je už druháčik

barbora59
2. feb 2014

@danula.ch Dakujem !

siska53
2. feb 2014

@suzane3 ja by som davala nieco s rakytnikom,co je vhodne pre take male deti a plus imunoglukan,mne dr.vravela,ze to,treba aj pol roka brat,aby to malo ucinok (to som,sa na seba,pytala a,i na deti,kedze mi vlani castejsie,nadchovali a ja som,dopadla,este horsie).
a urcite by som,skusila,i,to,otuzovanie a,do nosteka striekat nejaky roztok,z,morskej soli,aby sa nevysusovala sliznica,lebo vraj taka sucha je,nachylnejsia na choroby. To mam,od doktorky,tak my,si,i,to,striekame.

charllotte
2. feb 2014

my sme vyfasovali akurat v piatok na posilnenie imunity BRONCHO - VAXOM, od septembra sme boli uz 4 x chory z toho 2 x antibiotika a to mame pomaly 7 rokov.... Martankovia su onicom, tak sa vyjadrila nasa dokina, ze to je len tahanie penazi z rodicov, uzivali sme ich a boli sme rovnako chory.

siska53
2. feb 2014

@charllotte presne to mi o,tych martankoch povedala aj,moja dr..no ja som kupila rakytnickov,uvidime,rakytnik je vraj na,imuniti dobry. Ja beriem,bronvhovaxon od zajtra poslednych 10 dni,tak,som,zvedava,ci,to,uz,bude ok u mna,lebo po prvych dvoch davkach som,aj tak bola,chora.
dufam,ze vam,to zaberie.

charllotte
2. feb 2014

@siska53 to beries ty na imunitu? nam to dokina predpisala synovi, no uvidime, ako bude, my sme ho zacali uzivat len vcera

tinamarkova
2. feb 2014

Ja davam imunoglukan (musi sa aspon 3 mesiace)potom dva prestavka a znovu.

siska53
2. feb 2014

@charllotte ano,na imunitu..a deti brali aj imunoglukan,dr.nam,ale povedala,ze sa to ma brat dlhodobo,aspon pol roka vkuse. No tak dlho to zas nebrali..len,moji maju obaja velku nosnu mandlu,teda medzi 2-3 a vraj aj preto su nachylnejsi,nastastie to je vacsinou len nadcha..a to zvlhcovanie nosteka je vtaj tiez dost dolezite.
inak im,stale pripominam,hlavne ked sme vonku,aby si nechytali,tvaricky,o prstoch v puse ani nehovoriac. To je na prenos kadecoho ako stvorene.
skoda,ze detim prekaza surovy cesnak,moja jedna ucitelka nas hresila,zeako my,mladi,mozeme byt chori! Ona si da kazdy den,strucik cesnaku a chora nebyva. Casto na,to myslim v poslednej dobe,tak,teraz aspon kazdy druhy den,si dam,strucik cesnaku..len,u deti s takymi stiplavymi vecami budem,musiet pockat,nez tomu pridu na chut,to este potrva.
tak,nech vam,to,zaberie a ste ok uz.

danula.ch
2. feb 2014

@siska53 neviem ake velke mas deti, ale ja davam malemu cesnakovy olej v makkych tobolkach. je to zbavene zapachu, takze to z deti ani nie je citit. cesnak je skvely proti virusom. poviem mu, ze je to cukricek a pekne to spapa, aj ked prehryzie. minule som to skusala dat aj malej, ze co s tym urobi a normalne to spapala, 1,5 roka ma 🙂

excelent1
2. feb 2014

aj my sme boli takto stále chorý ,dali sme spraviť ster z hrdla a malá mala bacila..dali jej atb presne na ten druh bacila a je ok..skúšali sme všetko ,kolostrum ,cebion ,oscilococinum ..

siska53
2. feb 2014

@danula.ch coskoro 4a coskoro 2.a super za tip! Mozno to bude vyhovovat. 🙂

danula.ch
2. feb 2014

@siska53 alebo ak sa bojis kvoli zabehnutiu, tak vytlac ten olejcek a zamiesaj do jedla 🙂

charllotte
3. feb 2014

@siska53 si zlata, dakujeme pekne, my mame tiez velku mandlu a bola som upozornena, nech zvazim vybratie, ale nedala som, dychame normal nosom, nechrapeme tak az take problemy nam to nerobi a pocula som, ze okolo 7-8 r sa madla zmensuje, my mame 7 v aprili tak uvidim, ak bude treba tak pojde von, byvame chori len na zimu, aj to.....choroba sa berie ak je teplota, my neteplotujeme skoro vobec, len sople a kasel, ale tak to si deti navzajom poprenasaju, doma ich izolovat nemozem a kolko krat to chytim od nich aj ja, juuuuj ja cesnak luuubim, moji ho tiez nechcu ani v pomazanke, ja zjem za kybel 😀

siska53
3. feb 2014

@charllotte no aspon,ze vy uz budete mat 7..nas, mam pocit,dycha skor ustami,ale zas nejak,teraz nechrape,lrn,berie nasofan a aerius,tak,mozno kvoli tomu. Mala zas sice dycha pomerne,ticho,len,na zaciatku spanku akoby sa jej tazsie dychalo a citim,akoby jej hlieny zatekali,ale ked odsavam,tak nic. Zvazujem,este raz fibroskopiu u oboch a ci nevyskusat tie lieky vysadit. Moji nechodia do skolky,mabaju fakt vacsinou len nadchu,maly obcas schyta horsie,ale vzdy po 2-3 dnoch to je ok a uz len musi skoncit nadcha. Ti fakt my dospeli vlani..
to bola katastrofa..
tak drzim,paste.
ono s tou mandlou clovek nevie,ci je lepsie ju dat von,ci nechat tak..nam,sa do operky velmi nechce..ved,komu by sa chcelo.