Milé maminky, chcela by som poradiť mám 1,5 ročného syna a býva stále chorý skoro každý mesiac (sople, kašeľ, žiadna horúčka), napr. pred Vianocami bral 2 týždne antibiotika potom bol týždeň a pol zdravý a potom znova silná nádcha a chrapľavý kašeľ a teraz zase začal kašľať a to nebýva často v kontakte s inými deťmi, neviem kde robím chybu, nechcem doňho stále tlačiť nejaké kvapky a sirupy od kašľa, preventívne som mu dávala najprv cebion a potom marťankov. Počula som, že je dobre dávať čistý vitamín C a melasu alebo bazalkový olej. Máte s tým to nejaké skúsenosti alebo aj iné rady ? Ďakujem.
@suzane3 posilnujte imunitu. ciste cecko je urcite lepsie ako cebion, doplnky typu martankovia mu nedavaj. na imunitu sa odporuca vitaminy C,D kolostrum a probiotika. vela zeleniny ovocia, otuzovanie, neprekurene miestnosti, pravidelne pohyb von. este som vela dobreho pocula na aloe vera, vceli pel, propolis
ďakujem Vám vyskúšam ešte to čisté céčko a to otužovanie, keď mal 10 mesiacov tak sme chodili aj plávať + sauna a do roka bol kojený. Keď chodíme von asi mu dávam veľa vrstiev ale bojím sa že mu bude zima 🙂 neviem si v tomto pomôcť
@barbora59 Cecko davam z DMky, je to taky prasok ciste cecko. Dcko davam v rybom oleji, to davam aj namiesto vigantolu. ten rybi olej je ochuteny, krpci sa za nim idu zabit, ale musi byt v chladnicke 🙂
kolostrum mam tekute, drzim v chladnicke. inak je to hnusne na chut, horsie ako skysnute mlieko, ale cvrknem im tam trosku visnoveho sirupu a tiez je on bitka 😀
ak má vždy pri tej chorobe sople, tak mu proste zatekajú a z toho kašle, preto nemá ani teploty..... a bývajú z toho aj dosť často laryngitídy ...... takže liečiť nos a zároveň aj kašel, alebo ísť spraviť výter z nosa aj hrdla... môj bol takto chorý cca 3roky určite, po vybratí nosnej mandli to vôbec neustúpilo, ako sme si mysleli.... má 7,5 a konečne to máme miernejšie, vymeškal za pol roka len 96hodín 😅 je už druháčik
@suzane3 ja by som davala nieco s rakytnikom,co je vhodne pre take male deti a plus imunoglukan,mne dr.vravela,ze to,treba aj pol roka brat,aby to malo ucinok (to som,sa na seba,pytala a,i na deti,kedze mi vlani castejsie,nadchovali a ja som,dopadla,este horsie).
a urcite by som,skusila,i,to,otuzovanie a,do nosteka striekat nejaky roztok,z,morskej soli,aby sa nevysusovala sliznica,lebo vraj taka sucha je,nachylnejsia na choroby. To mam,od doktorky,tak my,si,i,to,striekame.
my sme vyfasovali akurat v piatok na posilnenie imunity BRONCHO - VAXOM, od septembra sme boli uz 4 x chory z toho 2 x antibiotika a to mame pomaly 7 rokov.... Martankovia su onicom, tak sa vyjadrila nasa dokina, ze to je len tahanie penazi z rodicov, uzivali sme ich a boli sme rovnako chory.
@charllotte presne to mi o,tych martankoch povedala aj,moja dr..no ja som kupila rakytnickov,uvidime,rakytnik je vraj na,imuniti dobry. Ja beriem,bronvhovaxon od zajtra poslednych 10 dni,tak,som,zvedava,ci,to,uz,bude ok u mna,lebo po prvych dvoch davkach som,aj tak bola,chora.
dufam,ze vam,to zaberie.
@siska53 to beries ty na imunitu? nam to dokina predpisala synovi, no uvidime, ako bude, my sme ho zacali uzivat len vcera
Ja davam imunoglukan (musi sa aspon 3 mesiace)potom dva prestavka a znovu.
@charllotte ano,na imunitu..a deti brali aj imunoglukan,dr.nam,ale povedala,ze sa to ma brat dlhodobo,aspon pol roka vkuse. No tak dlho to zas nebrali..len,moji maju obaja velku nosnu mandlu,teda medzi 2-3 a vraj aj preto su nachylnejsi,nastastie to je vacsinou len nadcha..a to zvlhcovanie nosteka je vtaj tiez dost dolezite.
inak im,stale pripominam,hlavne ked sme vonku,aby si nechytali,tvaricky,o prstoch v puse ani nehovoriac. To je na prenos kadecoho ako stvorene.
skoda,ze detim prekaza surovy cesnak,moja jedna ucitelka nas hresila,zeako my,mladi,mozeme byt chori! Ona si da kazdy den,strucik cesnaku a chora nebyva. Casto na,to myslim v poslednej dobe,tak,teraz aspon kazdy druhy den,si dam,strucik cesnaku..len,u deti s takymi stiplavymi vecami budem,musiet pockat,nez tomu pridu na chut,to este potrva.
tak,nech vam,to,zaberie a ste ok uz.
@siska53 neviem ake velke mas deti, ale ja davam malemu cesnakovy olej v makkych tobolkach. je to zbavene zapachu, takze to z deti ani nie je citit. cesnak je skvely proti virusom. poviem mu, ze je to cukricek a pekne to spapa, aj ked prehryzie. minule som to skusala dat aj malej, ze co s tym urobi a normalne to spapala, 1,5 roka ma 🙂
aj my sme boli takto stále chorý ,dali sme spraviť ster z hrdla a malá mala bacila..dali jej atb presne na ten druh bacila a je ok..skúšali sme všetko ,kolostrum ,cebion ,oscilococinum ..
@siska53 si zlata, dakujeme pekne, my mame tiez velku mandlu a bola som upozornena, nech zvazim vybratie, ale nedala som, dychame normal nosom, nechrapeme tak az take problemy nam to nerobi a pocula som, ze okolo 7-8 r sa madla zmensuje, my mame 7 v aprili tak uvidim, ak bude treba tak pojde von, byvame chori len na zimu, aj to.....choroba sa berie ak je teplota, my neteplotujeme skoro vobec, len sople a kasel, ale tak to si deti navzajom poprenasaju, doma ich izolovat nemozem a kolko krat to chytim od nich aj ja, juuuuj ja cesnak luuubim, moji ho tiez nechcu ani v pomazanke, ja zjem za kybel 😀
@charllotte no aspon,ze vy uz budete mat 7..nas, mam pocit,dycha skor ustami,ale zas nejak,teraz nechrape,lrn,berie nasofan a aerius,tak,mozno kvoli tomu. Mala zas sice dycha pomerne,ticho,len,na zaciatku spanku akoby sa jej tazsie dychalo a citim,akoby jej hlieny zatekali,ale ked odsavam,tak nic. Zvazujem,este raz fibroskopiu u oboch a ci nevyskusat tie lieky vysadit. Moji nechodia do skolky,mabaju fakt vacsinou len nadchu,maly obcas schyta horsie,ale vzdy po 2-3 dnoch to je ok a uz len musi skoncit nadcha. Ti fakt my dospeli vlani..
to bola katastrofa..
tak drzim,paste.
ono s tou mandlou clovek nevie,ci je lepsie ju dat von,ci nechat tak..nam,sa do operky velmi nechce..ved,komu by sa chcelo.
Ja dávam malým citricidal (pozri si na nete) a ten zázvor zarobený s citrónom a odvtedy mám pokoj🙂 klop klop