Zdravím mám 14mes.dcéru...ukazuje prštekom,počúva na meno,detičky má rada aj keď sa mi vidí dosť hanblivá...rozprávať veľmi nerozpráva ale už čo-to vyhláskuje..behá lieta vie sa zahrať aj sama ale aj s nami..lenže keď vidí na niečom kolesá tak si to otočí a krúti ich lenže ona aj na aute aa jej páčia kolesá ale zas ocinko je veľký autičkar...sem tam si poplače keď nie je ako ona chce ale zas amok alebo niečo to nie je. Jedlo si veľmi nevyberá aj keď v poslednej dobe je do nej ťažké dostať ranajky..rožok a pod..ale poobede zje hocičo..ak sa s ňou niekto rozpráva usmieva sa...kus sa bojim lebo v poslednej dobe sa veľa rozpráva o autizme...
Nevidim ani jedinú známku autizmu
@miankass pred tým keď ešte nechodila celkom sama a chodila tak opatrne hrala sa kadejako s ručičkami ale teraz to už nevidím že by robila.
Kus sa prestan nezmyselne báť, lebo si niečo privodis . Ja viem , že keď si niekto prečíta črty autizmu a vidi tam točenie koliesok , tak je lákavé prisúdiť mu tuto diagnozu . Ale az take jednoduché to nie je … tvoje dieťa autizmus nemá
Moje deti čumeli na pracku. Ked ma nasrali pustila som dlhsi program🙈. Mobily neboli a telka ich nebavila. Fakt ked sa pralo mala som klud. Vdaka Bohu autizmus este nebol " objaveny" - alebo ako to napisat.? Inak by som sa bala. Ale jnak su celkom ok. Teraz ma najmladsi skoro rok a ja mam pracku z vrchu plnenu🤦♀️🤷♀️.🤣🤣🤣 autorka: Mas zdrave dietatko uzivaj si ho lebo po-po - zajtra bude mat 18.
Lebo teraz prišla aj na iný spôsob skúšania hrania sa.
autizmus sa zacne prejavovat az neskor ak by aj malo dieta mat podla mna, rocne dieta sa uci novym veciam, je to dieta, ktore bavi a dokaze sa zabavit aj uplne banalnou vecou ako krutenim kolesa na auticku, alebo pozeranim sa fascinovane na otacanie bubna v pracke ked perie ap. zaujimave cinnosti, ktore skratka deticky nemaju odkial poznat a niektore ich fascinuju natolko ze sa k nej opakovane vracaju alebo vytrvaju pri nej nejaky cas..
Moj ma 15 mesiacov a o uceni farieb sa mi moze len snivat, este sam nechodi,...a nad autizmom som neuvazovala ani minutu. Mas doma uplne normalne dieta. Zbytocne si vyrabas stres.
Ja mam doma 2 rocnu,a tu ked nieco zaujme tak ani nedycha🙂. Z kazdej strany to vypozera. A nemyslim,ze je autistka. U nas sa len pocita do 6😀 farby ju tiez nezaujimaju vsetko je podla nej zelene🤣 a citat si knihu nehrozi, skor vsetky pokresli. Mas doma zdrave dieta, nehladaj chybu tam kde nieje.
@zuzinka888 naaaahodou ja tiež rada pozerám na práčku 😂😂😂 a sledujem nejaký konkrétny kus oblečenia kedy ho je vidno a kedy sa zázračne dostane niekde dozadu...
Ani ja nevidím známky.
A je veľmi malá.
Moje nechodili, farby ani počuť, a to mam fakt šikovné deti, ale v tom veku boli akurát veľké, lebo my sme veľkí. Nič viac nevedeli.
@zuzinka888 to aj moje deti bavilo a sú úplne ok
*pomaly sa učíme farby..chvilu ju to zaujima a potom už všetko okrem toho..čítame aj knižky a ukazuje keď sa jej spýtam...rozumie mi keď jej niečo poviem (poď sem,aha čo je tam...atď)