Ahojte, mam taky problem, ze moja 5 rocna dcerka sa obcas este v noci pocika do postele. je to urcite tak cca 3x za tyzden,mna to uz prestalo bavit. Neviem, ci tak tvrdo spi, ze sa nedokaze zobudit na to, alebo je tam nejaky skryty problem. Cez den sa jej to nestava,funguje normalne,aj cez obedny spanok je ok. Mala by som to nejak riesit? Ideme na preventivku ku dr v piatok, tak urcite spomeniem, ale zaujima ma ci mate niektora s tym skusenosti a ake, a co ste robili,dakujem
Mate doma pohodu?
Toto he úplne normálne u detí cca do 6rokov.nuc skryté za tým nie je
moja pediatrucka vravela, ze do 5 rokov je to normalne, ale nie 3x do tyzdna, mozno raz za cas.... urcite to spomen na prehliadke, nedavaj pit aspon hodinu pred spanim, a vzdy este vycikat, kamaratkin syn, mal nieco podobne, a jemu to skoncilo po vybrati mandli, ale neviem, ci to malo s tym suvis....
@iveta143 do 5 rokov sa to nerieši, potom treba ísť na vyšetrenie na nefrologiu, tam urobia vyšetrenia a prípadne sú na to aj lieky, ktoré však nie každému dieťaťu zaberú, mala som tento problém s najstarším synom, unho lieky nezabrali vôbec, len musel z toho vyrásť, spal veľmi tvrdo vždy
Môže byt problém zo snom možno tam lebo môj syn mal takéto problémy tiež
@iveta143 ahoj, my mame ten istý problém. Syn má 5,5 roka. Pediatricka nás poslala na vyšetrenie k nefrologovi ale nič mu nezistili. Musí dodržiavať pitný režim. Veľa piť cez deň a pravidelne chodiť cikat. Dve hodiny pred spaním nepiť a o polnoci zobudiť dieťa a dat vycikat. U nás je problém, že syn veľmi tvrdo spi a nezobudi sa ani keď sa pocika a je mokrý. Tie lieky nám nefrologicka neodporúča brat. Trochu sa to zlepšilo odkedy dodržiavame ten režim.
Ako podľa mňa by sa to nemalo riešiť liekmi, pokiaľ tam nie je nejaký zdravotný problém.... Treba jednoducho počkať a hlavne deti motivovať, napríklad tie smajlíky boli super nápad
@jancika275 to isté máme aj my. Ten pitný režim je pravda, tiež nedávam pred spaním malému piť, ani mlieko a v noci sa nepocika.
@iveta143 Ahoj, všimla som si že máš ešte menšieho synčeka. Nemôže to byť súrodenecká žiarlivosť?
@janickacrazy aj moja spi velmi tvrdo,prenasam ju na wc a este aj tam spi,musim ju drzat zeby nespadla... vacsinou ju idem dat este do polnoci vycikat,tak niekedy v pohode vycika sa, a niekedy nie...a ked sa aj nevycika,tak stane sa ze vydrzi do rana alebo nevydrzi..kedy ako...
@iveta143 Nie je nejako stresovany?Skus mu asi hodinu pred spanim nedavat uz nic pit,pripadne ho zobudit v noci a dat ho vycikat,ale to by mi ho bolo luto budit kvoli tomu.
Nám tiež pediatrička povedala, že do 5 rokov je to v norme, potom treba riešiť..takže my sme to už začali riešiť..nefrologička spravila všetky potrebné vyšetrenia, výsledky boli ok..snažíme sa dodržiavať ňou predpísaný režim, ale berie dcéra aj lieky, pretože ona sa pocikavala počas každého spánku, aj v aute v sedačke, keď zaspala len na krátku chvíľku..lieky berie cca mesiac, je to trochu lepšie, cez tie kratšie spánky sa už nepocikava, za mesiac možno dvakrát sa jej stalo, a cez nočné kedy ako, za týždeň sa tak dva-trikrát pociká, ale predtým to bolo každú noc..jej sa vlastne nejak zle spúšťa tvorba antidiuretickeho hormónu, ktorý v noci zahusťuje moč, aby ho mechúr nevypudil..ten liek podporuje jeho tvorbu (nie je to priamo umelý hormón)..tak nejak v skratke..ak sa ti to nezdá, obráťte sa na pediatra..a môžete pozrieť aj stránku suchapostielka sk, sú tam užitočné rady 🙂
bola som u pediatricky a povedala,ze este 2 mesiace pockame pri tom, ze jej nedavat pit po 6 hodine a uvidime...a ked nepomoze,tak su na to nejake kvapky, ktory dotvara hormon v tele, vdaka ktoremu v noci nepotrebuje cikat,alebo nieco take, mozno sa jej tvori malo toho hormonu,ale ze sa to vekom meni....alebo potom psycholog alebo nefrolog...tak uvidime...zatial ju davam pravidelne cikat pred spanim a este okolo 22:30 hod a potom uz vydrzi do rana
@iveta143 Ahoj. Presne takýto problém som mala aj ja so syncekom. Pocikaval sa v noci do 5,5 roka. Keďže v tom čase som chodila ku urologicke ja, samozrejme som jej o tom spomenula. Dali sme mu čas ešte mesiac, dva. Do kalendára si kreslil úsmevy vtedy, keď sa nepocikal, a smutný úsmev keď sa pocikal. Ci práve toto nám pomohlo neviem, ale prestal sa zo dňa na deň.