Mám panický strach o 7-ročnú dcéru, ktorá má na nohe pigmentový fľak

11. dec 2024

Ahojte neviem kde sa vyrozprávať ale mám strašný strach o 7 ročnú dcérku..všimla som si že má na nozke už dlhšie taký pigmentovy fľak..podobný má aj manžel na nohe ale z inej strany..veľa čítam o tej chorobe neurofibromatoza a bojím sa aby to nemala..stále ju sledujem ..už mám pocit že mi hrabe .

pribinak
11. dec 2024

Však keď máš pocit že ti hrabe, chod k psychologické
Daj si bacha aby si tu paniku či čo to je nepriniesla na dcérku
Deti sú veľmi vnímavé

viestta
11. dec 2024

A ten flak ste uz dali vysetrit na koznom? Tam treba zacat, nie podliehat panike

autor
11. dec 2024

@viestta ešte nie lebo mi ukázali traja členovia mužovej rodiny že majú taky podobný

viestta
11. dec 2024

Aj tak s tym chodte. Budes kludnejsia

sella38
11. dec 2024

syn ma od narodenia velku pigmentovu skvrnu, boli sme na koznom, je to to caffe au lait, ci ako to volaju. Problem je, ak sa ich robi vela. Mame iba odporucanie natierat v letw 50tkou aj pri beznej prechadzke.

pseudomonas87
11. dec 2024

To že to majú neviem koľkí z rodiny je úplne bezpredmetné. Chod na kožné, tak ako sa má chodiť raz za rok na kontrolu znamienok namiesto podliehania panike na mk.
Tam ti povedia, a budes kľudná.

taktotedanie
12. dec 2024

Tak ju objednaj na kozne a ty sa ukludni

raffaella
12. dec 2024

Moja dcéra má pár takých fľakov a keď som s tým dotazovala našu pediatričku, tak prevrátila oči štýlom že ďalšia premúdrelá matka (to mi otvorene samozrejme nepovedala ale komunikácia presne tým štýlom). Na kožnom sa tiež tak vyjadrili, že nič vážne a iba SPF ochrana.
Až minulý rok sme boli u výbornej detskej neurologičky na inom vyšetrení a ona hneď spozornela a začala jej počítať fľaky a pýtať sa ma rôzne otázky. Tak som sa jej spýtala, či zvažuje že dcéra môže mať NF. A hneď ma pochválila, že aké mám vedomosti a som informovaná. Tak som jej povedala ako ma odbili dve lekárky - pediatrička aj kožná, už keď som na to upozornila dávnejšie. Neurologička povedala, že pri určitých symptómoch (čo caffé au-lait fľaky sú, hoci ich má 4 a nepribúdajú jej) je treba vždy zvážiť aj túto dg a poslala dcéru na MR mozgu. Našťastie sa NF na MR vylúčila.
Takže spočítajte fľaky a pozri ich veľkosť a podľa toho to riešiť ďalej.

autor
12. dec 2024

@raffaella má len jeden