Ahojte poraďte, ak sa vám niečo také doma stalo.
Mam skoro ročnú dcéru kašle a dostala teploty v noci. Mame doma skoro 2 týždňové bábätko. Ako ste riešili takto choroby starších detí keď máte doma tak malé babo? Aké lieky pre istotu pre neho kúpiť? Teda co môže
@ada_12315 zatiaľ nič a keď bude choré tak konzultovať s lekárkou. Ak je dieťa kojené, tak o to lepšie, má protilátky aj z mlieka. Inak trochu izolovať, ja som malú dávala do postieľky a držala ďalej od kašľajuceho súrodenca... Ale aj tak to vždy všetko chytila. Keď bola chorá, tak dostávala aj probiotika, finistil a céčko, to už ako 2 týždňovej nariadili v nemocnici.
žiaľ, nijako špeciálne. tým, že zdieľame jednu domácnosť, museli sme fungovať normálne. jasné, že som sa snažila zabrániť čo najbližšiemu kontaktu staršieho s mladším, ale vysvetli to tak malému dieťaťu... takže všetky choroby zvládali spolu v podstate od narodenia. našťastie, obaja sú od začiatku zdraví a majú dobrú imunitu, inak by sme uvažovali asi, ak by malo bábätko nejaké problémy pri pôrode.
a vždy som mala doma takú tú klasiku - nurofen, paralen a dr nám vedela predpísať pamycon do nosa.
Dueta by malo mat pol roka imunitu od matky. Aj moje obe deti ochoreli prvykrat az po pol roku zivota... Starsie nech pre istotu k nemu nechodi
No mna sokuje to, ze ake lieky kupit... osobne si myslim, ze nie je nic horsie ako samoliecba a uz vobec by som nehazardovala s novorodencom ci malym dietatom. A dcerka je tiez este male babo. Nehovoriac o tom, ze bola asi infekcna este pred prvymi priznakmi. V kazdom pripade Ta potrebuju obe, este su malicke. POvedala by som fungovat normalne, dufajuc, ze protilatky z MM pomozu, ak dojcis, ak nie babatko by este malo mat Tvoje protilatky.
@ada_12315 u nás hádam každý novorodenec okrem prvej bol hneď v kontakte s nejakou chorobou.. máme 4 deti..dokonca manžel mal pásový opar, keď sme došli z pôrodnice a našťastie také malé bábo u nás nikdy neochorelo.. prvýkrát asi v 7. týždňoch.. nachystane mám vždy aspoň dačo na horúčky.. prípadne morskú vodu..
Novorodenec starsie dieta
@ada_12315 nerieš, iba babo nedávaj do blízkosti chorej dcéry a vetraj. Do tých 3 mesiacov ma babo protilátky od matky....