Mám kúpiť detské lieky teraz alebo potom?

melissa_19
15. nov 2024

Ahojte, chcem sa opýtať čakáme bábo a neviem, či mám nakúpiť lieky napr proti kolikam, rôzne tie vitamíny teplomer odsávačka hlienov atď dopredu alebo až keď sa mala narodí? Mám to mať radšej doma nachystané?

nikol789
15. nov 2024

@melissa_19 ja som mala doma odsávačku plus teplomer z tohto čo píšes, to aj pre to, lebo som to dostala ako darček
Tie kvapky nevieš či využiješ, takže to by som určite nekupovala to vieš kúpiť okamžite v každej lekárni…

andrejka1974
15. nov 2024

@melissa_19 odsávačku a teplomer určite využiješ a ostatné až potom keď bude treba

gulicka277
15. nov 2024

@melissa_19 ja som mala doma iba teplomer ostatné som kupovala postupne čo sme potrebovali

patka06
15. nov 2024

Odsávačku som kupovala zbytočne, ani raz sa nepoužila
Teplomer som používala klasický, čo sme mali doma
Lieky tiež vopred nepotrebuješ, kúpiš aj by si reálne niečo potrebovala
Z lekárne potrebuješ lieh na pupok a D vitamín, ti odporučí lekárka

lucia13022023
15. nov 2024

Jedine co som kúpila bola odsávačka na sople a teplomer. Ostatné mi naša dr dala taky zoznam liekov, čo je dobré mať doma.. Tak som podľa toho išla a kúpila až keď bol malý narodený. Úprimne, dovtedy som ani nevedela o niektorých liekoch pre deti.

zuzanka.zuzu
15. nov 2024

výbavu hneď, lieky až keď budú treba 🙈 čo majú všetci s tými liekmi?

euka210
15. nov 2024

@melissa_19 ziadne lieky som nekupovala, syn kym nesiel do skolky nebol chort, teplotu mal len po ockovani...odsavacku soplov a teplomer urcite uz pred narodenim kupit.

majlo1234
15. nov 2024

@zuzanka.zuzu budem sa opakovat, lieky proti teplote treba mat doma, ked su doma mini babatka. Pre istotu, aby nebolo treba cakat do rana. Pri vysokej teplote sa dokonca vzdy odporuca podat liek proti teplote pred vyjazdom na pohotovost

olivierko229
15. nov 2024

@melissa_19 my sme stale mali doma cipky. Byvame 20 km od mesta s lekarnou, a hlavne ked teplota vybehne, babatkam velmi rychlo, a potrebujes zrazit, 30 minut je vela, kym zozeniem liek. Nestoja vela, nepouzite vratis do lekarne a budes mat klud na dusi. Vzdy mame liek na znizovanie teploty pre deti. Pre seba som roky nemala 😄

andrejkap123
16. nov 2024

Mam trojmesacne babatko narodene v auguste do chorobnej sezony.. nebola chorá ale toto je must: Libenar (na rozriedenie hlienov v nosteku), odsavacka hlienov na vysavac/ustne, betadine na pupcek, a ked sme MY rodicia ochoreli na sople a horucky tak sme sli kupit: čípky na teplotu nurofen baby, a silnejsi roztok na riedenie hlienov nasivin tusim. A teplomer LEN pre ňu. Nastastie neochorela lebo kojim. Ale tieto veci odporucam.

biglovemom
16. nov 2024

Vitaminy novorodencovi?😟😟 neblazni !! Staci teplomer zatial,cipky proti teplote,odsavacka na nos, vit D mozno.

milanemila
16. nov 2024

@melissa_19 teplomer a odsavacku hlienov urcite maj nachystanu, to sa ti zide aj pri vacsom dietatku. Zvysok vobec netreba. Moje deti nejedli ziadne “lieky na koliky” a vitamin ti akurat pediatricka predpise decko a to je vsetko.
Jedine co, tak cipky ak by bola teplota vysoka, ale tak ja si nerobim zasoby nicoho. Mame kopec lekarni naokolo 🤷🏼‍♀️