Mám ísť s dieťaťom k lekárke?

28. jan 2024

Ahojte, idem si sem po radu. Neviem sa rozhodnut.
Dieta ( takmer 2r) malo od minulej nedele nadchu. Zvysenu teplotu len trochu. Dva-tri dni okolo 37.7 po tyzdni len 37.3 do 37.5,.co mava aj bezne,ked je zdrava.
Odsavam, davam nasivin, sterimar, sople - cire tekute - zmenili konzistenciu su stale cire, ale natahovacie. Od stvrtka davam hedelix na riedenie hlienov. Pocut,ze to ma. V dutinach ani velmi nechce jest. Inak nekasle ani nic.
Otazka je, ist k lekarke ci neist? Nechcem zas,aby sme schytali v cakarni daco horsie ako nadcha.
Dakujem za rady!

saxana000
28. jan 2024

Este.ma.napadlo skusit Inhalator?infralampu?Sopel.moze byt aj 10 dni..skus len zavolat a informovat sa inak robis vsetko ako by ti kazal lekarka

petronellla87
28. jan 2024

V takomto prípade by som zavolala priamo lekárke, keď tak predpíše niečo na diaľku alebo nasmeruje. Aby fakt nechytila dačo horšie v čakárni teraz je tých infekcii asi milión 🙄

autor
28. jan 2024

@saxana000 skusali sme inhalator, ale ona sa toho priserne boji,az ma hysteriu.🥺

autor
28. jan 2024

@petronellla87 No, asi jej skusim zajtra napisat, nechcem otravovat, ked toho isto maju vela a kazdy druhy je chory..

anjelicek26
28. jan 2024

Ved toto teraz všade chrípka a vy oslabený organizmus a takto do čakárne.. potrebuješ OCR na ňu? Ak si doma,nechaj ju v kľude doliecit pár dní.

judit47
28. jan 2024

Hedelix je na kasel a uvolnenie hluenov zo spodku(priedusky,pluca) ak pocujes ze je zahuhnana tak sinupret🙂ak jej to neprechadza da jej erdomed podla mna…

autor
28. jan 2024

@anjelicek26 vsak toto. Nie,nie. OCR nepotrebujem, som s nou doma. Len vidim ,ze to nejako neprechadza, tak reku, ci to nebude nejaka bakteria. Asi pockam take 3 dni ci sa to zlepsi? Citala som,ze nadcha u deti moze trvat aj 2t.

pribinak
28. jan 2024

Týždeň zvýšená teplota? Volala by som lekárke

autor
28. jan 2024

@judit47 dokelu :D to mi lekarmicka odporucila,ze hedelix, ja som vravela,ze ma len sople, ze nekasle.

hradnapani
28. jan 2024

dala by som sinupret namiesto hedelixu, to by malo efektivnejsie tie sople dostat von. ja by som este par dni pockala, ci to nezaberie

saxana000
28. jan 2024

Mate predpokladam kompresorovy co strasne huci..skus zohnat niekde ultrazvukovy..je upkne tichucky robi len jemnu studenu hmlu..

autor
28. jan 2024

@pribinak len ked ona , ked je chora ( virus) tak mava aj 6 dni horucky okolo 39.5, boli sme uz takto na vysetrenia crp,moc,krv,stwry a nikdy sa na nic neprislo. Tak ta 37.5 mi oproti tomu prislo ako nic. Nechcem to zlahcovat, snad pochopis,ako to myslim.

autor
28. jan 2024

@hradnapani vdaka
@judit47 vdaka, idem objednat ten sinupret 🙂

autor
28. jan 2024

@saxana000 skusim pogooglit, vdaka za tip 🙂

saxana000
28. jan 2024

My mame laica NE1005 malicky tichucky masku ma aj na velkeho aj na maleho a je na baterky.uz ked bola.dcera babetko davala.som jej pod nostek ked spala a lahko ho zoberes hocikam so sebou.popozeraj.

anavixy
28. jan 2024

Sopel bezne meni konzistenciu aj farbu, z cireho vodnateho na ciry husty az napokon bude husty zlty, zltozeleny a stale je to normalny priebeh nadchy. Za man toto nie je dovod navstevy lekara. Urcite by som davala Sinupret, pripadne aj Kalobu, vitaminy D a C, zvysit mnozstvo prijatych tektin (dokazany efekt na riedenie hlienov), toaleta nosa, morska voda, pri upchatom nose Nasivin (max 7 dni). Solmucol, Erdomed a pdoobne nie su potrebne ani vhodne. Inhalovat sa da aj v spanku, pokial nie je problem s hlucnostou inhalatora (ono to zasa az tak nehuci podla mna ale zalezi od dietata ako je zvyknute, mozes ho zakryt perinou napr.). Doktorke ked-tak zavolaj, ak chces mat istotu.

hanaxxx
28. jan 2024

Nam zabral tiez len inhalator, ultrazvukovy a bohuzial spolu s youtube pesnickami, inak tiez hysacil. A bez masky, len drzat tu rurku s parou pod nosom.

cervenaruza123
28. jan 2024

My sme sa raz tak trapili skoro tri tyzdne, ani chora, ani zdrava. Ked som jej povedala, ze nema ani vysoke horucky ani nic take vyrazne, mi povedala, nech k nej ani radsej nejdeme, ze ked nema horucky teraz, take ma pripady v cakarni, ze po navsteve u nej by zarucene mala horucky. Takze sme ostali v telefonickom kontakte, poradila dobre a postupne choroba ustupila.

autor
28. jan 2024

@saxana000 dakujem, ten vyzera fajn, sloda,ze som nanho skor nenatrafila.

autor
28. jan 2024

@cervenaruza123 a co vam nakoniec zabralo??

autor
28. jan 2024

@hanaxxx no, ak to inal nepojde, tak tiez s pesnickami. 🌞

simca06022011
28. jan 2024

ked nechce jest, pozrela by som ci nema bolave hrdlo... ja som inhalator na jesen kupila a unas efekt nula bodov, zvlhcujeme izbu normalne difuzerom a pod. sposobmi. A vratila som as k hrncu s vodou :D Ale hlavne by som riande pozrela co jej vobec je..

autor
28. jan 2024

@anavixy no ved toto,ze mne to tiez prislo,ze asi skor nie na navstevu lekara ako ano.. hmm len pozeram,ze sinupret sa ma podavat od 2r, ona bude mat 2 roky o 3.mesiace presne, este je aj predcasniatko zo 7.mesuaca, tak som na vazkach teda,co s tym sinupretom. C,D, davam. Tekutiny vypije akurat mlieko ( co na zahlienenie velmi dobre nie je) alebo teplu vodu... Caj nula bodov. Este teplu polievku zje. Kalobu vygooglim,vdaka 🙂

autor
28. jan 2024

@simca06022011 tiez som rozmyslala ci ju neboli hrdlo, boli pokusy o pozretie, ale zacne tak kricat,ze kym zaostrim, uz zavrie usta :D aj zuby umyvam s vreskom, nasilu. Ale to uz flho. Ja fakt neviem, ako jej mam pozriet do toho hrdla...

autor
28. jan 2024

@simca06022011 ten hrniec s vodou neznie ako zly napad :D

simca06022011
28. jan 2024

Taketo male dieta keby mi je tyzden chore a nezabera na zlepsenie nic, neuvazujem vobec a idem k lekarke.. mozno by som este par dni pockala, morska voda, odsavacka... ale potom by som isla. Alebo sa poradila po telefone co jej dat. U nas narp. hedelix nikdy nezabral na nic, rovnako v tej dobe bol stodal, to tiez nie.. ani

simca06022011
28. jan 2024

len na hrnci musis dat pozor aby sa nepopalila, cize mozno horucu vodu do niecoho naliat a tak.. neviem.. lebo ja mam teda vacsiu babu uz. Ked bola mala nikdy sme neinhalovali nic.. a vyliecili sa vzdy :DD

biglovemom
28. jan 2024

Nesla by som … take sople trvaju aj 10-14 dni treba milion x denne odsavat-fukat aj ked len trosicku vyjde von
Skore uzdravenie prajem

autor
28. jan 2024

@simca06022011 prvykrat je takto chora, inak som s nou isla vzdy po 3dnoch. Vacsinou mava len horucky a nic. Preto som teraz nerozhodna ,kedze som v tomto novacik :D hmm no veru, ked sa este obari...no to mi treba. Asi sa prikladam k onhalatoru c.2.

autor
28. jan 2024

@biglovemom dakujrm ;) no veru vela odsavam, aj vela ide.