Mám dávať Biogaiu počas liečby antibiotikami alebo po?

moonlightka
9. nov 2011

Kedy mam davat Biogaiu po ATB alebo pocas liecby ATB? Dakujem.

sisaha
9. nov 2011

jednoznacne sucasne s ATB.., lebo atb narusuju crevnu floru a mozu sposobit hnacky

ivett1
9. nov 2011

@moonlightka ahoj... kedže antibiotiká likvidujú okrem choroboplodných potvor aj zdraviu prospešné mikroorganizmy, je vhodné začať užívať súčasne s ATB aj probiotiká - napr. tie kvapky biogaia, na ktoré sa pýtaš- mali by črevnú mikroflóru upraviť (t.j. nemali by ste mať hnačky, alebo zápchy a pod.) ...ale, pokojne môžete v užívaní týchto kvapiek pokračovať, aj keď už ATB nebudete brať, lebo probiotiká by mali zvýšiť aj imunitu, ktorá je trošku oslabená po ATB liečbe... 😉
kvapky by bolo najideálnejšie podať v strede intervalu užívania antibiotík (ak beriete ATB každých 12 hod., tak probiotiká užiť asi 5 - 6 hodín po užití ATB)...ak sa to nedá dodržať, tak minimálne dve-tri hodiny po podaní ATB a najlepšie s jedlom, alebo tesne po jedle (ako som bola poučená v lekárni, ak pijete mliečko, tak ho nemusíte vôbec pri tomto type probiotík vysadiť, nemá to vplyv na ich účinok🙂)...

nini88
10. nov 2011

dávali sme Biogaiu presne ako píše ivett1 😉

anicka1981
10. nov 2011

aj nam lekar kazal uzivat pred atb, takze som davala po kojeni a po dalsom dojceni sme dali atb, a lekar nam ich odporucil brat este aspon 2 tyzne po dobrati atb, ale my ich berieme este doterz, lebo malemu po nich uplne skoncili koliky....

abbie
11. nov 2011

určite áno

nelicefo
12. nov 2011

sucasne s atb 😉

bobocka
12. nov 2011

sucasne s atb+min 2 tyzdne po dobrati atb.probiotika s liecbou atb su velmi dolezite,kedze atb sice pomahaju liecit danu chorobu,no zaroven veeelmi drazdia brusko.

labaga
12. nov 2011

suhlas s mirage podarený biznis ako homeopatia

mamutka
12. nov 2011

jasne, ako povie dr. - Biogaia je super, musis davat pocas ATB... prejde rocik a ten isty dr. povie - Biogaia je nic, treba davat ..... ( uz si nespominam na nazov ) ......... asi obchodacka od nich doniesla krajsie darceky, alebo pozvala na lepsi kongres, pre zmenu aj s lyzovackou..... takze mas jedno co, opytaj sa v lekarni, co ti daju, to davaj, pocas atb urcite.