Mám dať synovi už šieste antibiotiká za 4 mesiace?

jerryk81
30. jan 2017

ahojte holky....chcela by som sa poradit, moj trojrocny syn zacal chodit do skolky, a odvtedy katastrofa, sama choroba, vacsinu silna nadcha, horucka a zapalene hrdlo alebo mandle...nasa doktorka mu dnes predpisala sieste antibiotika za posledne styri mesiace!!! zapalene hrdlo a horucka 38,5, kasel...dat mu ich, ci nedat?? ved mu to znici uplne imunitu, ak mu este nejaka ostala...jej vyjadrenie bolo, ze to mam tak, ked ho davam do skolky...na imuno alergologii sme boli minuly tyzden, cakame na vysledky...ale myslia si ,ze to je ten skolkarsky syndrom, ktory treba prekonat...a doktorka tvrdi,nedavat ho tam..

lilik96
30. jan 2017

Fuha. No tiez by som ho asi cez toto chripkove nechala doma.. tolke atb.by som do neho urcite nepchala. Pokial by sa dalo, spat by som ho dala ked sa otepli, tak v maji.

pribinak
30. jan 2017

Na ORL ste boli? Nosná mandla je u niektorých deti lapac vsetkych chorôb

A musi chodit do MS?

jeennyv
30. jan 2017

@jerryk81 atb. Lekari nedavaju len tak...vies v skolke ma niekto, ked sa siri choroba jeden sopel, iny zapaly..za mna mas nejaku alternativu ako vyliecit? ak je to zapal u nas babske recepty nezaberaju..ja mam presne stavy ako tvoj a vzdy beriem atb...poriadne ho preliec a ak mozes skus to so skolkou, ked bude teplejsie..

gabkostanka
30. jan 2017

To je dost vela atb, moze to byt aj viroza a na tu su atb zbytocne. Lekarka by mala spravit CRP a podla toho davat atb. My sme teraz prekonali chripku, starsi mal aj kus hrdlo chytene, dr. spravila crp a vyslo nizke, takze bez atb.

gabkostanka
30. jan 2017

@jeennyv ano na zapal hrdla davaju klasicky atb, bakterialna infekcia

martina1305
30. jan 2017

ono to je zacarovany kruh. v skôlkarske bacily treba dobru imunitu a ATB ju prave silne oslabuju. ale poznam toto dôverne..moja mala, ked nastupila do skôlky, nemala este ani 3 roky a hned v septembri prve ATB, v oktobri sme skoncili so zapalom priedusiek na infuziach v nemocnici, samozrejme dalsie ATB....potom bola chvilku doma, potom vo februari zase hospitalizacia v nemocnici so zapalom priedusiek a dalsimi chemickymi liekmi. nebola som z toho vôbec ok, hladala som alternativu, nechcela som ju, podobne ako Ty, dopovat stale liekmi...hladala som prirodne lieciva, nasla som, registrovala som sa a nas problem s imunitou sa vyriesil z casti. pochodili sme cez ORL lekarku aj imunologiu, vsade to bolo ok. potom som objavila este silnejsie prirodne produkty bez neziaducich ucinkov, opät som sa registrovala, aby som si mohla nakupovat za vyhodnejsie ceny a teraz som uz uplne spokojna. nastaveni sme cela rodina, vsade naokolo vsetci chori a my sa pekne drzime...

maciatkolulu
30. jan 2017

@jerryk81 a to si mala potvrdenu bakterialnu infekciu vo vsetkych pripadoch, ako dopadli vyteri z hrdla, nosa.... Ved to je des za 4 mesiace 6atb😨 Najprv CRP a potom ATB a ked by sa zopakovala choroba, tak trvat na vyteroch, co ma byt podla mna automaticke... Mozno mate v skolke bacilonosica, alebo niekto z rodiny, ale ok tolko ATB nie je

jerryk81
autor
30. jan 2017

na ORL bol,nosne mandle v poriadku, krcne mierne zvacsene, ale ze do nich dorastie, v tom problem ziadny nevidia...v skolke bol po dvoch mesiacoch, 4 dni tam vydrzal...do skolky zatial nemusi, preto bol aj tak dlho doma, az sa poriadne prelieci, ale tesi sa tam, vyhra sa tam s rovesnikmi, nauci sa toho vela...maminka sa tak nevie hrat 🙂 tak si zas dame pauzu a uvidime...dakujem za nazory a rady ...🙂

gabkostanka
30. jan 2017

@jerryk81 urcite ziadaj vysetrenie crp,nasa detska to robi automaticky, ked si nie je ista ci dat atb, pokial vyjde nizke, nedava...

jerryk81
autor
30. jan 2017

@maciatkolulu , praveze dnes ziadne crp ani vyteri.. predtym mu vyteri robila, vzdy boli v poriadku, tri krat crp zvysene...tri krat nerobila, len ze mal zapal hrdla, bez horuciek...doktor nie som, vzdy som posluchla, ale vobec sa mi to nepaci...

duhovavila
30. jan 2017

U nás s dcerou to isté,len ja som mala výhodu ze som bola doma na MD so synom tak som ju vždy nechala doma uz pri prvých náznakoch. Naša doktorka nám poradila nech skúsime aj homeopatika tak som malej davala aconitum a sulfur jodatum hneď ako som postrehla ze viac pije a je viac unavená to je pre nu kvázi prvý priznak zacinajucej choroby,potom sa pridá kychanie a soplik a zase kašeľ a zvýšená teplota,nechutenstvo atď. Veľa cerstveho ovocia a zeleniny a tiež som skusila tekute kolostrum a Bkomplex v kvapkach a vitamin C vo zvysenych davkach. Často sa nám takto podarilo odohnat chorobu alebo bol priebeh jednoduchší,čiže neboli potrebne atb. Nie som zastanca ziadnej mediciny skor si vyberám z každého trosku a hladam a pytam sa a overujem a preverujem. Ešte aby som nezabudla. Domaci rakytnikovy med alebo cibulovy sirup je ako zazrak🙂 na hrdlo dávame vždy calciovy sirup a bylinkove čaje. Skore uzdravenie želáme.

duhovavila
30. jan 2017

Ešte som zabudla ze ak majú deti nadchu silnú a ťažko to ide z dutin,davam im na celo obklad zo svedskych bylin(potriem čelo nechtikovym olejom,na vatu nakvapkam svedske kvapky a prilozim a zaistim latkovou celenkou) staci desat minut tak styrikrat do dna. Masirovat dutiny,prikladat ohriate zitko ci kostky alebo stačí aj nahriaty uterak,nech je hlavne v teple,lepsie sa to spustí. Mne pomaha infralampa.

jerryk81
autor
30. jan 2017

@duhovavila u nas ziadne priznaky nie su, pride vecer soplik, na druhy den horucka a je to...homeopatika na nas nezaberaju, tie uz mame vyskusane...vitaminkov mame az az,Cko sme tiez zvysili, a dnes sme zacali aj s tym cibulovym sirupom 🙂 tak uvidime...dakujeme za rady 🙂

brisilda
30. jan 2017

@jerryk81 ked vam dava ATB robi aj crp testy ci ich vazne musite uzivat ? daj mu spravit vysetrenie krvi , vyter nosa, hrdla ...... imunitu skuste posilnit , otuzujte , uzivajte vyssie davky vitaminu C, D .... namiesto atb je super na zaciatku ochorenia davat tinkturu kapucinky alebo echinaceu . Sa cudujem , ze vasej doktorke nepride divne take caste ochorenie

jerryk81
autor
30. jan 2017

@brisilda crp nam robila tri krat...tvrdila, ze tu pomozu jedine atb...vyteri mal vzdy dobre...nasa pani doktorka je protiskolkova, tak mi castu chorobnost zdovodnila tym, ze ho davam do skolky..teraz cakam na vysledky z imuno alergologie, to som si vydobila..🙂

pribinak
30. jan 2017

Tak ho davaj do MS az po zime, a nedávaj ho na cely den, ale len na doobedie

esterba
30. jan 2017

@jerryk81 zmenila by som lekarku, lebo ma pristup na dve veci. To je najlahsie supnut decku atb a povedat, ze nema chodit do skolky, mala by ti vysvetlit, ako si doma poradit s virusovymi ochoreniami. Keby som chodila s dietatom k lekarke pri kazdej teplote, tak je tam kazdy druhy mesiac, pritom ma proste virusove ochorenia, staci domaca liecba. Ved ak nepotrebujes ocr kvoli praci, tiez k nej nemusite s kazdym sopel-kasel-teplota do 38,5. A ak potrebujes ocr, no tak teda chod, ale nie vsetko, co ti predpise tento typ lekara treba v lekarni vybrat, to uz vies aj sama 🙂 viac si ako matka verte, samozrejme, chore dieta do skolky nepatri, ale nie kazde chore dieta patri do cakarne. Tym nechcem nikoho odradzat od navstevy lekara, ked je to potrebne, ale mam dojem, ze sme ako matky, ktore si najlepsie pozname vlastne deti, uplne stratili sebadoveru. Vodime k doktorom deti s kazdym soplom.

maciatkolulu
30. jan 2017

@jerryk81 takze vam dala atb na zaklade zvyseneho crp a teraz.vam dala len tak bez crp a vyterov? spravne som ppchopila? preco vam prepanajana neurobila opat crp, ved to je des 6atb!!!! na tak maly organizmus.... my sme bojovali s horuckou tyzden a ziadne atb nam.nedala ani natretiu navstevu, proste neprijemna viroza, ccrp.zakazdym nizke. a to som uz bola.v stave, zeby som mu dala aj neviem co, aby klesli horucky a to som.velmi proti atb. ale faktom je, ze na virozu proste nezaberu, akurat tak rozhadzu cepy organizmus... ja neviem ako dlho ma maly horucky a ako mu je, ale ja by som trvala na crp a opat vyteri.

maciatkolulu
30. jan 2017

@esterba ale faktom ostava, ze ani ako matka s najsamlepsim instiktom nemôžeš vediet ci sa jedna o virus a ci o bacila 😉 to naozaj preukaze jedine crp alebo krvny celkovy obraz....

sisaka
30. jan 2017

@jerryk81 vobec sa mi nepaci pristup tvojej lekarky. Syn ked mal 3 roky tak mal ATB v priebehu roka 4x, predpisane na pohotovosti lebo ho to vzdy chytilo, ked bol vikend. Ked mal brat 5. krat uz som sa nas...la isla som k nasej rodinnej lekarke a ta bola zhrozena, povedala ze to je privela, ze sa neodvazi hodnotit pracu lekarov, ale je mozne, ze ich bral uplne zbytocne. Ja som laik, ale osobne by sa mi nepacilo davat dietatu atb len na zapalene hrdlo, nechala by som dieta zabojovat a hladala by som noveho pediatra, ktory sleduje najnovsi vyvoj v medicine a nepredpisuje ATB zakazdym, ked sa dieta u neho objavi, ale da si zalezat na vysetreniach a predpise az na zaklade vysledkov. Nechapem preco ste brali atb ked vysledky boli negativne! Taktiez porozmyslaj ci je nevyhnutne ist s dietatom k lekarovi, ked ma len zapalene hrdlo a nema ani teplotu, ako si pisala v jednom z prispevkov

esterba
30. jan 2017

@maciatkolulu nevies, ale vies, v akom je celkovom stave. Ani na bacila netreba vzdy atb a crp tiez nie je "cislo svate" 😉 obzvlast ak je pediatricka tento typ, treba si uvedomit, ze ona to dieta vidi 2 minuty, kdezto matka ho vidi kazdy den. Pediatri sa casto nezaujimaju o nic (mozno by aj mali cas, keby sme k nim nechodili ako na klavir), stavim sa, ze tato sa matky okrem toho, aku malo rano teplotu, nic ine neopyta, ani keby ten cas mala ☹

valy
30. jan 2017

@sisaka fakt, to nechapem, ked nema teplotu, naco potrebuje antibiotika.

stella333
30. jan 2017

@maciatkolulu Ako matka, ale vidim ci sa stav dietata zhorsuje, alebo nemeni. Fakt je, ze pri chorobe treba chvilu pockat ako sa vyvinie, vacsina chorob v tomto veku u nas zacala teplotou, bolestou hrdla, soplom a vobec to netreba liecit hned antbiotikami a po 2-3 dnoch, uz je vidno, ci sa to zhorsuje. A je uplne jedno, ci je to bakteria, ci virus, ak si s tym organizmus dokaze poradit je to len dobre.

blahowoman
30. jan 2017

@jerryk81 ahoj a neskusala si nejaku domácu liecbu? Lebo ja napr. ked boli hrdlo ci mna alebo dceru 12r,syn 5r kupujem Florsalvin v spreji. Syn je na to zvyknuty od mala. Pomohlo mu to velmi aj pri angíne. Horucku zrazit len nurofenom na to nepoznam nic,ale do nosa ja hned striekam Morsku sol a tym mu cistim nos. Na kasel cibulovy sirup. Je toho dost a aj viem,ze niekedy to naozaj treba vyliecit len atb. Skus mu nasadit aj Imunoglukan a tie choroby sa snazit nejak podchytit ak uz vidis,ze ide byt chory,nechat doma. Moj je teraz doma uz skoro tyzden,lebo zacal kychat a soplit. Uz je ako tak ok,ale necham ho do konca tyzdna este.

nuska
30. jan 2017

CRP môže byť zvýšené aj z teploty. Záleží aká hodnota je a po koľkých dňoch od teploty. Ak výtery boli negatívne, tak nevidím dôvod na antibiotika a hlavne keď ani teploty neboli. Nechaj ho doma, ale skús s ním viac chodiť do kolektívu, keď bude zdravý. Na nejaké ihrisko, na hodinku napr. aby sa stretával aj s inými deťmi a postupne si zvykol. Nám osobne pomohli aj prírodné doplnky. Berú aloe vera, rôzne koncentáty z ovocia a zeleniny, colostrum a iné bylinkové preparáty. Tiež čínske huby sa mi osvedčili. Striedam to, každý cca mesiac niečo iné. Plus pridávam C, varím čaje z ovocia a nekupujem sáčkové, obmedzujem sladké a bielu múku. Ak by si chcela tie doplnky alebo iné rady, napíš. Robila som pred MD v laboratóriu, tak sa trochu vyznám aj do odbornej stránky 🙂

aristka
30. jan 2017

Vymen lekarku a vyckaj ako dopadnu vysledky na imunologii.plus kup inhalator a denne inhalujte vincentku aj preventivne ...

madana
31. jan 2017

@jerryk81 necitam kto Ti co poradil,ale dieta nechaj opat dlhsi cas doma....musite popracovat na imunite,tzv ked uz bude zdravy postupne ho otuzovat atd....imunoglukan sirup ste uz uzivali??probiotika by som mu nasadila,ale to ste uz urcite zacali dufam davno brat,kedze tolko atb ma za sebou...
A stopni prosim Ta tie atb,nech telo trosku zabojuje,nie su to 40 C horucky....38,5 teplota u nas nie je este tak strasna....na to len panadol sirup kazdych 6 h,vela C,mozes aj zinnavit s ceckom....ten je tiez super,ale neviem od kolkych rockov sa moze uz podavat aspon po 1/4.tbl...

madana
31. jan 2017

@jerryk81
A na kasel je vyborny stoptussin od Dr.Weiss....je aj na podporu imunity tento sirupcek...obsahuje prirod vytazky,skorocel,salviu,materinu dusku atd.....nam zabral ihned na kasel....uz len totobudem kupovat....🙂

madana
31. jan 2017

@jerryk81 co sa tyka tych 6.ATB v poradi,nie som lekarka,ale poradim Ti vsad na materinsky instinkt....Ty sama vies,ze to nie je dobre pre tvoje dieta tolko atb za sebou v tak kratkom case.....a prave mozno tym,ze mu teraz nedas tie atb uvidis ako sa dieta pozbiera z toho po par dnoch....deticky maju silnu imunitu,prave tymi atb sa im ten obranny system narusi a potom je to taketo komplikovane,ze kazdy bacil sa lepi na dietatko

zuzanab32
31. jan 2017

fuha to je velmi vela, v prvom rade navstivila by som imunologa, nech predpise lieky na imunitu a nechat doma minimalne 3mesiace, obvykle tolko aj trva liecba od imunologa.