Mám dať synovi antibiotiká?

6. máj 2024

Ahojte mamičky. Syn začal v piatok sopliť a kašlať. Klasicky zeleny hustý hlien - do nosa striekame Sterimar a fúkame soplíky a na kašeľ som mu kúpila Solmucol. Cezdeň aj v noci pokašliava ale inak teplotu nemá, papá, je vedelý, hravý, vystrája celý deň. Písala som našej pani dr či by ho nepopočuvala či mu tl náhodou nesadlo na priedušky alebo pľuca. Odpoveď - píšem vám ATB. Bez toho aby dieťa videla, bez crp, bez popočúvania bez ďalších otázok. Som z toho nemilo prekvapená a zaskočená. Čo by ste robili na mojom mieste.

pribinak
6. máj 2024

Lokálne ATB do nosa by som dala a začala uvažovať nad zmenou pediatricky
Som myslela že vyšetrovanie po telefóne už skončilo a nirmalne sa chodí do ambulancie

3petka
6. máj 2024

Určite by som šla nech ho vyšetrí osobne. Toto čo je za nová doba, tak nech sú potom ATB voľne predajné a ani doktorov nám netreba.

trgypadl
6. máj 2024

Nedala by som

autor
6. máj 2024

@pribinak nad zmenou uvažujem už veľmi dlho ale kedže som z Ba je to tu vačšinou bezšance mimo obvod😵‍💫

autor
6. máj 2024

@3petka pani dr berie iba objednaných. Keďnie som objednaná pošle ma kadeľahšie😵‍💫

3petka
6. máj 2024

toto nepochopím a veď choroba sa tiež objednáva? Zmeň dr naozaj. Ak by sa ti syn nepozdával tak skoč na pohotovosť.

monnci2226
6. máj 2024

jedine co by som takto dala su atb kvapky do nosa.... tiez nechapem.... mozem sa spytat ake atb ste takto dostali?

deedol
6. máj 2024

Neviem kolko ma rokov dieta, ale v niektorych dr maxoch a aj v inych lekarnach spravia crp test aj detom, zavisi to vacsinou od ochoty pracovnicok a spoluprace dietata.

anavixy
6. máj 2024

Pokial ma zeleny husty hlien v nose, treba spravit crp, kludne domaci test a ak ho ma zvysene v hodnotach na atb, tak urcite radaej celkove atb nez atb do nosa, ktore nemaju zmysel v liecbe. Pokial sa stav lepsi, podla toho co ty pozorujes, a teda pokial len pokaslieva, tak ja osobne by som nedala nic, ale urcite nie len lokalne atb do nosa.

monnci2226
6. máj 2024

@anavixy ja som tie kvapky do nosa myslela v tom zmysle, ze to jedine by som dala bez toho aby lekar dieta videl... ja som uz stara koza ale nikdy som nedostala atb bez toho aby ma doktorka pozrela (raz, ale aj to mi sestricka robila vyter z nosu a na zaklade toho som dostala potom po telefone atb), moje deti detto, po telefone sme dostali iba pamycon a fenistil kvapky ine lieky nie, vzdy nas chcel nas doktor vidiet.... dufam ze, toto je ojedinelý prípad a nesmeruje k tomu nase zdravotnictvo.

simca06022011
6. máj 2024

presne pre toto lekarke nevolam.. :DDD presiel covid ale nepresli tieto maniere, mam chore dieta, idem do ambulancie, vysetri.. a da liecbu, dalsie veci potom v klude konzultujem telefonicky. Ale proste prva anvsteva musi byt... hlavne ked domaca liecba nezabera par dni.
ja sa napr. crp vobec neriadim. VOBEC. je mi uplne jedno aku ma hodnotu (vzdy nizku samozrejme) a dieta je chore. Riadim sa vylucne vytermi a priznakmi. AK neprechadzaju sople, kasle so samoliecbou, a nebodaj je vyter negativny, atb idu aj tak. Ja mam napr. skusenost par rocnu, ze vyter u praktickej = cela zoo, v ten isty den o hodinu sme boli na orl a tize brala vyter lekarka, a negativny... :D cize nemusi sa zachytit nic. podotykam, ze napriek tomuto, nehlceme lieky ako cukriky, dcera ma 13r a teraz mala atb po asi 8 rokoch... a hned dvoje, s prestavkou, lebo proste sa jej vracal infekt dookola.

bluka2
6. máj 2024

U nas aj zelene sople prejdú bez ATB. Takže pokiaľ to netrvá už moc dlho… nie

taktotedanie
6. máj 2024

@pribinak lokalne atb do nosa je zastarala liecba, zbytocne zbytocne zbytocne

pribinak
6. máj 2024

@taktotedanie u mna tato zastaralý metóda Funguje úplne super

basska_b
6. máj 2024

Nie ste z Devinskej? 😅 mne inak doktorka hovorila, ze pred tyzdnom v pondelok mala 40 deti so zelenym soplom, tak moznoze ona akoze uz vie, co je vo vzduchu... a co na to zabera

taktotedanie
6. máj 2024

@pribinak tak potom ok pokracujte dalej az dojdete do takeho stadia, ze bude dieta rezistentne na vsetky dostupne atb
Som zvedava co mu potom budete kvapkat do nosa

pribinak
7. máj 2024

@taktotedanie píšem o sebe a za tie roky nie som rezistentna, nedávam lokálne ATB pri každom sople, ale pri zelenom nie je význam sa tváriť že to zachráni slaná voda

taktotedanie
7. máj 2024

@pribinak nikto sa netbrai ze to zschrani nejaky sterimar to urcite nie a nikde som to nenapisala tak neprekrucaj

pribinak
7. máj 2024